Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 29>
Korisnik
Poruka
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:11
3.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:12
4.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:15
5.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:18
6.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:19
7.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:20
8.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:21
9.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 23:22
10.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 18:33
Hvala Zmaj,Bluebell,Tegra,na opširnom opisivanjanju,kako spasiti i maziti ALOA VERU,
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 19:20
Belina koja od ovih dviju tvojih krasnih biljčica je Aloe Vera ?
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 20:25
Dragi pinus,ja mislim ova prva u kadru,tek se učim i slikati,postaviti sliku ,možda je ta slika malo nagurana,učim,pokušati ću ponovo,ali drugi dan.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 20:29
Belina,ovo nije aloa vera,jest aloa ali neka druga vrsta,a u drugoj teglici je clivia,bar ja talo mislim,ali oba dvije biljke ti izgledaju lijepo i zdravo.Tongue
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 20:35
Mali kaktus,hvala ti na pomoći,
Pitam se dali je ili nije aloa?Kada sam je dobila kazalo se to ti je ALOA,tada sam još svima vjerovala.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 20:38
Je aloa,ali nije aloa vera,aloa ima jako puno vrsta,pogledaj malo po forumu,mislim da ima još jedna tema o aloama.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 20:46
Malo sam guglao i čini mi se da je to Aloe morijensis
Na vrh
jgrskovic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jgrskovic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2011 u 14:49
Dragi prijatelji,

Evo i mene, uspjela sam se nekako registrirati. Za početak našeg druženja, šaljem vam sliku svoje aloe i molim vas za mišljenje o kojoj se vrsti radi (kupila sam je kao alou arborescens, a sad me strah pojesti je ako nije :) )

Oprostite ako sam malo nespretna kod copy/pastanja, ali jos sam nova...

Evo, to je moja ljubimica. Ima bodljikice odozdo, s donje strane lista, što nisam primijetila do sada na slikama aloe arborescens, pa mi to izaziva dvojbu.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Na vrh
jgrskovic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jgrskovic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2011 u 14:54
Ne znam zasto mi ne prikazuje sliku nego samo iksic :(. Smrc..

Vidite li vi sliku?
Na vrh
jelsa_ View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelsa_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2011 u 16:30
Pinus, u pravu si što se tiće aloe morijensis,ova druga biljčica je clivia
Igrskovic,,,imaš upute kako se stavljaju slike-PROBLRMI-kako staviti slike..
Nije problem
Na vrh
niksa0008 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niksa0008 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 17:56
Pozdrav svima, evo novi sam ovdje pa da vas pitam za jedan savjet, iako se meni dosad pokazalo odlično (čitaj, biljke se pravilno razvijaju i imaju odgovarajuči prirast); zaljevam svoje aloe(par vrsta) svakih dva tjedna kontinuirano, ne zaljevam preobilno, držim ih na sobnoj temperaturi 20 do 25 stupnjeva, ovlaživačem/ionizatorom ovlažujem zrak kad se grije u kući(dakle skoro svakodnevno ) te im svjetlost uz sunce, dajem sa 2x Osram fluora žaruljama, koje imaju(barem deklariraju tako) takav spektar boja koji odgovara prirastu biljaka... sve biljke su još relativno male, ali ono najvažnije je da rastu ubacit ću i neke sličice, pa eto čekam vaše mišljenje o tom načinu uzgoja preko zime...
Na vrh
jelsa_ View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelsa_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 18:11
Niksa,povečaj razmak zaljevanja.Jednom mjesečno ti je sasvim dovoljno ako ne i previše.Ljeti obilno zaljevanje 2x mjesečno  sasvim je ok.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.