Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 3839404142 243> |
Korisnik | |
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li mi neko reći jeli ovo neka vrsta zvončića i da li se može razmnožiti iz sjemena.Snimljeno je prije par dana u Neumu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Semira,ali ja je pod begonijama ne mogu naći ,a ne znam ništa o razmnožavanju,mada sam ja zapelcala njezine grančice i one se drže ali begonije imaju gomolj a ja se ne usudim kopati ispod ove da mi ne propadne. |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nuna...to je zidni zvončić...mislim C. pyramidalis (?)...raste iz kamena, starih zidova....može se prenijeti sa komadom korijena koji bude vrlo debel i drvenast....nisam uspjela uloviti sjemenke pa ne znam da li se lako razmnožava...treba mu osigurati škrte i suhe uvjete...
|
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mandevila, pogledaj begonia boliviensis.
Gledala sam je u jednom časopisu.
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči hvala puno za informacije za ovaj prekrasan cvijet.Gdje god sam ga vidjela svud oko njega je bio kamen.Uzela sam suhu stabljiku sa sjemenom pa ću vidjeti hoću li uspjeti.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim ako mi netko može pomoći.
Imam tri varijante vrlo slične biljke, ustvari sekulenta, seduma i to
1. lamparantus - veliki zeleni trokutasti listovi cca 1cm x 1 x 1-pretpostavljam da imam točan naziv. Cvate roza cvjetovima velikima u promjeru 10 cm.
2. Ovaj srednje veličine - malo baca na maslinastu boju ili sivu, isto ima trokutaste listove 0,5 cm x 0,5 x 0,5
Cvate roza cvjetovima promjera 5 cm. Sliči mi na delospermum, ali i na lamparantus - voljela bi znati što je
3. Dosta manji listovi i manji cvjetovi, ali sliči na prethodna dva - pretpostavljam da je delospermum.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1. je to što si navela, 2 i 3 mi liče na delospermu.
Ova pod 3. je možda starija pa ima drvenastu stabljiku |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semira,puno ti hvala to je to nadam se da ću naći nešto o uzgoju
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti , super da si našla naziv ...moram ti priznati da sam i ja već par dana bezuspješno tražila naziv da ti pomognem, ali bezuspješno
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svejedno Flavia, na trudu
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Viburnum tinus,.....razmnožavanje sjemenom ,reznicama ili povaljenicama
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala tropi
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jednu cvjetnu nepoznanicu, pa molim znalce za identifikaciju. Grma naraste oko 50-80 cm, ima nježne cvjetove, ostalo se vidi na slici.
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda
Malva moschata....? |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa, ono prvo od tvoje tri slike sukelenata, ja sam davno identificirala kao carpobrotus edulis, ljekovita je biljka uz to sto je dekorativna, listici se sisu protiv upale grla. Ja imam roza i zuti.
Ona druga dva imam i ja, nikad nisam uspjela otkriti tocno koji su, i ja ih vodim pod delosperm, iako nisam sigurna.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tropi, hvala ti puno! Mislim da je na slici stvarno mošusni sljez, kad sam malo pogledala neke druge slike.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3839404142 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |