Klematis - Clematis |
Odgovori | Stranica <1 3839404142 136> |
Korisnik | |
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je isti kao moj madame le coultre
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poruka je za Klimatisa, za onaj bijeli sa krupnim cvjetovima
|
|
1234DRENOVA
Mladi grm Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni clematisi ,valjda će i meni narasti,moram se malo više pozabaviti s njima
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Klematisi su prekrasni. Ja sam u 8/9 mj. og. posadila 2 klematisa, 'Multi Blue' i 'Dr. Ruppel' pa s nestrpljenjem nagodinu očekujem cvjetiće |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divni klematisi
Ja zakorjenila nekoliko i primili se. Mislim da je to President.
|
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milice slažem se!
|
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala. može biti, jer montana nije sigurno, iako je tako pisalo na etiketi.
Ma siguran sam da su pola klimatisa tu po našim dućanima krivo označeni. A ovaj plavi hmm, ima njemu više od 30 godina, i česta je vrsta svuda okolo, ali ime ako netko zna super. Ide ovo proljeće u totalno orezivanje, a i neki oko njega, jer im moram stavit jaču poduporu. Tako da će biti grančica. |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I jedna provjerena sitnica. Uglavnom kod kupnje ovih malih sadnica po konzumu, bauhausu itd obratite pozornost na jačinu biljke. Moj savjet je ,(iz iskustva) bolje mladi tek kupljeni klimatis posadit u teglu da ojača, pa ga onda prebacit u zemlju nakon god, dvije. Jedino agresivne vrste kao ovaj moj montana mayleen, tangutica, pillu nima ništa nije falilo odmah u zemlji.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo ima jedna kvaka a to je da svuda piše da ‘Madame Le Coultre’ili ti Clematis ‘Marie Boisselot’ cvjeta u rano ljeto pa do jeseni, a ovaj moj se ponaša kao 1 skupina clematisa koji cvjetaju u rano proljeće, pa ni sami nismo sigurni koji je, iako slikom, opisom bi mogao biti |
|
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko dugo ga imate? I moj se prve godine tako ponašao, međutim sada cvjeta od ranog ljeta do kasno ujesen. Još uvijek vani na klematisu imam jedan cvijet koji se otvorio prije sedam-osam dana i odolijeva. Što se tiče boravka prvo tegla pa onda van, slažem se, makar jednu godinu u tegli da ojača pa onda van.
M.Boisselot je sinonom M.L.Coultre
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mu je sad 3. godina u vrtu. Mayleen, Jan Lindmark cvatu skupa s njim početkom proljeća. Možda je do položaja u vrtu jer nije na udaru sunca. Ne znam ali po svemu je M.L. Coultre. Puno hvala, još da onog plavo-ljubičastog nazovemo i misterij riješen. Ovu jesen smo ih fino pripremili za zimu, u proljeće ide generalka, rezanje, vezanje , promjena podupore i jedva čekam da vam ih pokažem. Očekujem na proljaće od svih najbolje izdanje.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nema te problema za grančice, bit će toga. Ma nas samo muči koja je vrsta ovaj stari ljubičasto-plavi klimatis. Htjeli bi ga pošteno orezan na proljeće , ali nebi htio napravit štetu , pa da mi ne cvate uopće ako ga prejako skratim.
Meni je najsličniji Clematisu Victoria, koji je 3 grupa orezivanja, zanima me što vi mislite, jel ako je tako onda na proljeće ide veliko orezivanje |
|
Neka se sve zeleni
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ili je Perle d’Azur’ jer i on mu je sličan , a stara je vrsta . Ne znam to su mu najsličniji, ali nikakva razlika jer su i jedan i drugi 3 grupa.
I još jedno pitanje? Imamo mladu tanguticu, koj je 1 sezone toliko potjerala i proširila se ali nije cvala. Zašto? Isto tako rasla je ko luda, ali bi se nakon nekog vremena stariji izboji počeli sušit, a novi rasti. Sad ćemo ju na proljeće drastično orezati, pa se nadamo malim žutim cvjetićima. Netko je prije na forumu napisao za tanguticu da samo radi smeće i da guši druge biljke jel to istina? |
|
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zadnji cvijetak M.L. Coultre prije snijega (snimljeno prije dva dana) |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ime mu se traži?? Dob nepoznata. Stara, jako rasprostranjena vrsta.
Mogući: Perle d’Azur, Victoria, ... |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je dobar savjet, pogotovo ako je isproban i pokazuje rezultate. Bila bi to neka vrsta "školovanja biljaka". Nedavno sam gledala na TV, da presađivanjem (s jedne lokacije u vrtu na drugu) biljaka i drveća se pojačava rast te vjerojatno i druge kvalitete biljaka. U rasadnicima ih presađuju na druge lokacije i pospješuju borbu same biljke prilagođavanju novom mjestu, što joj je ojačavanje i pospješuje rast. Takođe i pravilna orezivanja su neke vrste "školovanja biljke", biljke ne treba štediti nego im dati pravilan poticaj. Klematisi su vam prekrasni |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ipak ti antonija šaljem reznice Clematis The President jer si rekla da nemaš
I reznice ako nemaš Dr Rupel
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo ti pošalji!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja bi reznice,please,please,please.......
|
|
Odgovori | Stranica <1 3839404142 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |