Otpadni Bio Enzim - Novi život za vaše biljke |
Odgovori | Stranica <1 3940414243 51> |
Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mons šta misliš od čega se moj BE u trećoj turi zgusnuo,onako blago želatinast.(rotkvice ,narandže,limun,krastavci)
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Moje dvije ture su već potrošene. Treća će uskoro, kako stvari stoje. Odličan je to enzim, nije mi žao što sam ga radila, rajčica je vidljivo porasla, a mlade voćke dobile svu silinu novih grančica. Napominjem da ničim drugim nismo prihranjivali.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zova, teško je to procijeniti ovako na neviđeno, ali ja krivicu pripisujem isključvo bakterijama koje vjerojatno ne odrade svoj posao kako treba ili je tu i do sastava šećera ili možda viška povrća..razni faktori mogu utjecati na to.. Jedna tura je i kod mene bila u ne baš savršenom stanju, kakve su bile prethodne ture, ali bitno da nije pokvarena, još uvjek se da iskoristiti i potrošiti. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugi lijepo je čuti da su i drugi uočili da je ova tekućina uistinu čudesna. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prethodne 2 ture su još u "izradi",jedna je stara 2 mj. a druga mjesec dana ,super mirišu
|
|
dugi68
Nedavno posijan Pridružen: 05 Lipanj 2014 Lokacija: Vranovci Status: Offline Bodovi: 77 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera, stvarno si mačka koja grebe. ama jednako razmišljamo ali ajd. načitaniji sam i školovaniji više nego možeš zamislit a da ne vjerujem u kvalitetu enzima i sličnih prirodnih stvari koje nam mogu olakšati i uljepšati život ne bih niti bio ovdje u društvu. no možda sam se pogrešno izrazio. o enzimu imam samo riječi pohvale. ovo što si napisala da za piće ide kao razrijeđeni gusti sok, to me je zanimalo i za to ti hvala. sad moram samo svoju monsteru angažirati da mi osigura voće za novu turu. u svakom slučaju hvala ti na odgovoru. |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne grebem... To ti se samo čini, nisam baš takvo zlo... To će ti reći svi ovdje koji me znaju... No puno sam radila na enzimu pa možda malčice znam više nego ostali.. A u enzim za piće slobodno možeš dodati i povrće, nećeš ništa pokvariti, samo ćeš dobiti još bolji, multivitaminski napitak. Inače za bilo koju namjenu, enzim radim uvjek s jednim manjim dijelom voća, ostalo sve povrće.. Ne samo jedan ili drugi..Inače i dr. Joean Oon se sama uvjerila da je enzim s povrćem ipak bolji od samog voćnog kako je prije bilo rečeno. Potvrđeno je u jednom članku. Nadam se da mi ne zamjeraš ako sam ispala malo gruba, ipak je ovo malčice moj teren.. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
dugi68
Nedavno posijan Pridružen: 05 Lipanj 2014 Lokacija: Vranovci Status: Offline Bodovi: 77 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, hvala na odgovoru, sad samo da pripremim iduću turu i podijelimo iskustva
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čekat ćemo s nestrpljenjem ! |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje na netu sam pročitala da se BE može upotrijebiti u borbi protiv komaraca,al sad ne mogu pronaći ,da vidim kako se primjenjuje.Jel neko zna?Ova gamad će me izluditi načisto
|
|
dugi68
Nedavno posijan Pridružen: 05 Lipanj 2014 Lokacija: Vranovci Status: Offline Bodovi: 77 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eeee, još ti obećam i piće ako nađeš taj recept
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otpadni enzim- čudotvorna otopinaSan svake domačice - višenamjensko sredstvo za čišćenje koje je potpuno prirodno, ekološko, neotrovno, bez sintetskih kemikalija i - najbolje od svega - može se napraviti kod kuće, od kuhinjskih otpadaka. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Ali, mnogi koji su napravili i koriste se tim sredstvom zaklinju se u njegovu izvanrednu učinkovitost. Ovo čudesno sredstvo za čišćenje doista je jednostavno napraviti: kuhinjski otpaci (ostatci voća i povrća) stave se u plastičnu posudu s vodom i smeđim šećerom te se sve skupa ostavi da fermentira 3 mjeseca. Smeđa octena otopina koja pritom nastane je otpadni enzim, a pri korištenju se razrjeđuje sa vodom (omjer 1:1000) a prema mnogobrojnim svjedočanstvima čini čuda. NA GOTOVO ČUDESTAN NAČIN OTPADNI ENZIM PROČIŠĆAVA NAŠU ZEMLJU 1. On pročišćava naš zrak: tijekom katalizacije stvara Ozon (O3) i ne samo da ubija bakterije nego povećava i količinu kisika u zraku te uklanja neugodne mirise. 2. Održava zahod čistim: otpadnim enzimom možete ispirati zahodsku školjku jer on sprječava začepljenja i uništava štetne bakterije te razgrađuje svu prljavštinu i nakupljene masne taloge. 3. Održava čistim i naš dom: on je antiseptik. podovi prani vodom u koju ubacite dvije žlice zaista bivaju čisti. ubija bakterije te odbija komarce, žohare i štakore. 4. Održava čistom i kuhinju: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete čistiti štednjak, pečnicu, posuđe. Djelotvorno čisti i najtvrdokornije mrlje. 5. Održava čistim i odjeću: odjeću natapajte u vodi s malo dodanog otpadnog enzima. neutralizirat će škodljive, kemijske deterđente, a postupak pranja čini lakim te omekšava rublje. Tako oprana odjeća biti će zaista čista jer, kao i kod posuđa, otpadni enzim uklanja i najtvrdokornije mrlje. 6. Čisti i povrće: kad perete voće i povrće u vodu za pranje dodajte manju količinu otpadnog enzima zato što ispire pesticide i čini plodove sigurnim za jelo 7. Za njegu kože i za deterđente: razblaženu otopinu otpadnog enzima (1:10) dodajte šamponima, gelovima za tuširanje, perilicama za suđe i deterđentima. on, naime, neutralizira škodljive kemijske otrove u komercijalnim deterđentima. Spriječava kožne alergije. Tijelo natapajte u vodi s dodanim otpadnim enzimom: on će vas osloboditi kožnih problema i učiniti vašu kožu mekom poput svile. Otpadni enzim nemojte razblažavati vrućom vodom jer prevelika toplina uništava enzime. 8. Za njegu kućnih ljubimaca: razblaženom otopinom otpadnog enzima možete prati svoje kučne ljubimce jer on uklanja krpelji. Otopinom pošpircajte psećju kučicu jer otpadni enzim neutralizira vonj kućnih ljubimaca, a i njegovo će krzno biti gušće! 9. Za održavanje vozila: manju količinu otpadnog enzima možete dodati u vašu bocu s vodom namjenjenu hlađenju motora. Rashladit će motor, produžiti mu vijek trajanja, a ako otopinom pošpricamo unutrašnjost automobila otpadni će enzim neutralizirati neugodne mirise. 10. Prirodno gnojivo: razblaženi otpadni enzim (500-1000 puta) može poslužiti za zaljevanje biljaka, cvijeća, i drveća te kao izvrsno gnojivo, pomažući rastu biljaka. Jalovo tlo zalijevajte tri mjeseca za redom i kvaliteta tla će postati očita. 11. prema najnovijim izvještajima, otpadni enzim čak može zaštiti zatvorene prostore od elektromagnetskog i drugog štetnog zračenja (od mobitela, računala, bežičnog telefona, uređaja itd.) I posljednja napomena: kad bi svatko koristio enzim i kad bi svako kućanstvo pretvorilo svoj otpad u taj blagotvorni enzim time bi se pridonjelo širenju kolektivne svijesti o potrebi zaštite našeg ozona. Živjeli bismo u čistom, nezagađenom okolišu. Hrana nebi sadržavala toksine iz tla (recimo, iz chemtraila) te iz korištenih pesticida, a tlo bi bilo bogato hranjivim tvarima. DR. JOEAN OON: Ozelenimo Zemlju otpadnim enzimom! Razrijeđenu otopinu otpadnog enzima, dr. Joaen oon koristi, za pranje povrća. jedna od najzasluženijih osoba za upoznavanje javnosti s blagodatima otpadnog enzima je veganka i pobornica zaštite okoliša iz Penanga u Maleziji, dr. Joean Oon. Ona je ravnateljica penanškog centra za naturopatiju i zaštitu obitelji, predavačica iz međunarodnog kineskog društva za prevenciju raka, a često govori o temama iz domene zdravlja te o postizanju unutarnjeg mira. Dr. oon je također odana supruga i majka triju krasnih djevojčica. Godine 2006. dr.Oon je otputovala na Tajland kako bi studirala alternativnu medicinu od dr. Rosukon Poompanvong, naturopatkinje i organske poljoprivrednice. Za izuzetna dostignuća na polju organske poljoprivrede ta agrarna inovatorica (dr. Rosukon) dobila je 2003. godine priznanje tajlandskog Regionalnog ureda UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Dr. Rosukon aktivno se bavi istraživanjem enzima više od 30 godina, ustvari ona je "tvorac" otpadnog enzima. Otpadni enzim je organska otopina nastala jednostavnom fermentacijom ostatka svježeg voća i /ili povrća, smeđeg šećera i vode. Dr. Rosukon kaže da fermentacija stvara prirodne lance proteina, mineralnih soli i enzima. Na temelju svojih istraživanja Rosukon tvrdi da otpadni enzim smanjuje globalno zatopljenje jer katalitički proces tijekom nastajanja otpadnog enzima generira plin ozon, O3, koji smanjuje količine ugljičnog dioksida u atmosferi i teških metala u bolacima koji "zarobljuju" toplinu. Budući da u gradovima ne možete zasaditi mnogo drveća, možemo koristiti ovu organsku materiju, i to tak oda je stavimo u čvrsto zatvorenu posudu (bez pristupa zraka) u koju dodamo smeđi šećer i vodu. Za trajanje fermentacije cijelo vrijeme se otpušta kisik, što je isto kao da ste posadili 10 stabala. tehniku pripremanja otpadnog enzima dr. Oon je naučila od dr. Rosukon te je, vrativši se u Penang, počela zagovarati njegovu upotrebu. Dr. Oon smatra da je od velike važnosti da svako kućanstvo napravi taj enzim te da ga izljeva u odvodne i kanalizacijske sustave, što bi doprinjelo pročišćavanju oceana i rijeka od toksina. Dr. Oon kaže da 1 litra otopine otpadnog enzima može pročistiti do 1000 litara kontaminirane riječne vode. Kod upotrebe standardnog deterđenta on se ustvari obavije oko masnoće. kad se obavijene čestice masnoće isperu niz slivnik one se ponovno skupe, tvoreći masni sloj koji nazivamo masnim talogom koji je, naravno, pun masti i koji bi trebalo odstranjivati "lopatama". Ak ose ne ukloni začepit će slivnike i uzrokovati poplavu. Sustavi odvodnje i kanalizacije biti će preplavljeni. Dodamo li malo enzima deterđentu za čišćenje on će rastvoriti masnoću u manje čestice, a mikroorganizmi iz zraka dodatno će ju oksidirati i razgraditi. Dakle, budemo li rewdovito koristili otpadni enzim u slivnicima se neće nakupljati talozi masnoće i neće dolaziti do začepljenja odvodnih sustava u našim domovima, a slivnicima će nesmetano teči čista voda. Tijekom postupka pravljenja enzima otpuštat će se vrlo jaki plinovi, stoga se savjetuje upotreba plastičnih posuda. treba, podrazumjeva se, koristiti čistu vodu. Otpadni enzim veoma je lako napraviti: treba nam 1 dio smeđeg šećera, 3 dijela kuhinjskih otpadaka i 10 djelova vode. Dr. Rosukon naglašava da je bolej koristiti smeđi šećer umjesto bijelog jer sadržava mnoštvo minerala. koristiti li više povrća od voća otopina će mirisati poput ukiseljenog povrća, ali ako koristite više kora od voća imat će vrlo ugodan miris. Zapišite si datum "proizvodnje". Poslje 3 mjeseca otpadni enzim će biti spreman za upotrebu. U prvih mejsec dana zatvarač posude će trebati svakodnevno otvarati zbog nakupljenog plina koj ise stvara za vrijeme fermentacije. Sigurnosti radi, preporuča se da se koriste plastične posude. tijekom prvog mejseca fermentacije otpuštat će se alkohol, pa kad otvorite posudu osjetit ćete miris alkohola. u drugom mjestu osjetit ćete kiselkast miris, karakterističan za ocetenu kiselinu. Uz mnoge spojeve minerala i vitamina, sastojci će se nastaviti razgrađivati i prirodno će naposljetku nastati otpadni enzim. Upravo zbog toga dr. Rosukon kaže da spravljenje treba trajati 3 mjeseca. kad ste enzim napravili ne morate ga odmah iskoristiti. Možete ga držati godinama. godinu, dvije, tri ili čak i 10,20 godina . Što je dulje razdoblje, to molekule postaju manje jer smjesa nastavlja fermentirati i razgrađivati se. Kad su molekule manje imaju bolju sposobnost prodiranja. Mi zagovaramo upotrebu otpadnog enzima jer se nadamo da ljudi mogu smanjiti količinu svojih kuhinjskih otpadaka tak oda ih pretvore u nešto korisno, iskoristivo u svakodnevnom životu. kao što smo naveli, postupak je više nego jednostavan. Ako taj enzim napravite kod kuće žohari, muhe i komarci zaobilazit će vas u širokom luku. ŠTO JE POTREBNO UČINITI AKO ENZIMSKA OTOPINA NE FERMENTIRA KAKO TREBA? Otpadni enzim nikad se ne može pokvariti, ma koliko dugo stajao. Kvari se jedino ako nisu zadovoljavajući uvijeti u kojima se enzim priprema ili je pogrešan postupak njegova spravljanja. U tom slučaju kako popraviti stvar? Ako vaš enzim počne jako zaudarati, poput trulih jaja ili izmeta, kako tomu doskočiti? Vrlo jednostavno: dodajte jedan dio smeđeg šećera. na primjer, u bocu koja sadrži 1 litru vode, treba brzo dodati 100 g šećera. Smjesu dobro promješajte, a poklopac zatim čvrsto zatvorite. nakon što ste bocu hermetički zapečatili više je ne otvarajte. mjesec danakasnije, kad je otvorite vidjet ćete da se otopina "oporavila". Dodavanjem otpadaka agruma otpadni enzim će imati ugodan miris U enzimskoj otopini ponekad se mogu naći crvi. Kako se to dogodilo? Glavni razlog je taj što poklopac nije bio čvrsto zatvoren. kad je poklopac čvrsto zatvoren crva neće biti. Što ako se pojavi plijesan? Dr. Rosukon kaže da je to samo ostatak mrtvih bakterija. Prije korištenja fermentirane enzimske otopine taj ostatak treba filtrirati, tak oda ostane samo enzimska otopina. Izdvojeni ostatak treba baciti u slivnik kako bi se pročistio otpadni sustav ili ga se može osušiti i koristiti kao gnojivo. osim toga, otopinu otpadnog enzima dr.Oon preporučava kao izuzetno djelotvorno sredstvo za čišćenje. Ona predlaže da se enzim razrijedi i pomiješa s proizvodima za čišćenje kućanstva kak obi se povećala njihova djelotvornost. također preporučava korištenje te otopine kao sredstvo za čišćenje povrća, kuhinjskih i zahodskih površina jer, kako kaže ona ima antibakterijska svojstva a odstranjuje i neugodne mirise i prljavštinu. Otpadni enzim ne samo da pomaže našem okolišu već je djelotvoran i u čišćenju masnih kuhinjskih podova i rublja zato što uklanja masne mrlje i nečistoće. Također s njim možete čistiti voće i povrće. Dvije žlice tog enzima ubacite u korito sudopera ili posudu sa vodom i natapajte voće i povrće barem 30 minuta. Enzim će ukloniti sve pesticide i kemijske supstance. Otopina otpadnog enzima može se koristiti i kao gnojivo budući da obogaćuje tlo. Poželite li koristiti taj enzim kao gnojivo jednostavno dodaze žlicu otopine na 1L vode te pošpricajte vaše biljke i tlo. tako će se tlo prirodno pognojiti. Bogat oće tlo privući gliste. uz prisutnost glista vaše će biljke prirodno rasti i bujati. Sve je vrlo jednostavno i ne trebate trošiti novac na kupovinu skupih kemijskih gnojiva. Neka od testiranja otpadnog enzima: - farmeri i uzgajivači V&P umjesto kemijskih gnojiva koriste otpadni enzim. Uočili su povećan urod, plodovi su ukusniji, a bilježe i mnogo manje slučajeva bakterijskih bolesti kakve inače napadaju usjeve. - pojava biljnih bolesti opada - poboljšana kvaliteta tla -teški metali itoksini poput oni iz kemijskih gnojiva se razgrađuju -poboljšala se kvaliteta zraka Evo u ovom originalonom tekstu piše za sve te dosadne beštije pa i komarce..
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam dočekala više od 3 mj , procijedila i polila moje biljke. Sada čekam učinak..... ( evo počela padati kiša i grmi....)
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znate li kolika je ph vrjednost bio enzima? Nigdje ne mogu naći taj podatak.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice, nek je sretno! I ja sam od danas u toj fazi, procijedila sam enzim i od sutra vec mogu poceti. Znaci, identicno izgleda kao sa Monsterinih slika! Malo sam se namucila s procjedjivanjem jer sam htjela da ne ostane nimalo vlakana od sastojaka pa sam cijedila kroz bas gustu gazu.
Imam samo pitanje za Monsteru: Posto cu enzim koristiti iskljucivo za zalivanje sobnih biljaka, ljubicica i ostalo, htjela bih sebi u kanister od 6 litara vec rastvoriti enzima i da mi tako stoji uvijek takva mjera spremna za zalivanje. Dakle, da ne moram svaki put razmucivati nanovo pred sto cu zalivati. Koliko enzima usuti na tih 6 litara vode? |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaćunak, ja za zalijevanje biljaka stavim više od jednog dcl na 10l vode i isto toliko na 5l vode za špricanje biljaka. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaćunak, hvala....
Ja sam stavila 2 dl na 10 l vode i polijevala biljke. Sada ću za koji dan vidjeti kako će biti. Moj enzim je crvene boje zato što sam između ostaloga stavila i ciklu .... Ima fin miris.... Cijedila sam kroz četverostruku gazu..... |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam sigurna koliki je ph,ali dosta je kisel-bar moj.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje rajčice par puta zalivene enzimčićem i porasle su kao lude - već su visine preko mog struka, neke vrste i više - nešto niže od ramena. Sad, nisam baš košarkaš , ali zbilja su visoke i pune cvijeta i ploda. A ne gnojim ničim drugim.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3940414243 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |