Jani - upoznajte me.... |
Odgovori | Stranica <1 4041424344 63> |
Korisnik | |
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me curke opet malo ovdje s vama!
Plivam svaki dan vrijedno svoju redovnu turu ujutro i to je za mene dovoljno. Poslijepodne ne idem na plivanje jer imam i previše drugih obaveza koje moram napraviti a tu je i decoupage.....tako da mi je ovo ujutro sasvim dovoljno!
Radim stalno ponešto pa ću vam večeras pokušati staviti i par slikica da vidite!
Klara - hvala ti draga....i vi meni svi falite....Čitam vas svakodnevno, ali jednostavno ne stižem toliko vremena odvojiti za stavljanje fotkica. Ali već mi je i ovo puno da vidim što vi stvarate!
Što se tiče mađarca i laka - u pravu si, i meni je malo presjajan ali nisam uspjela pronaći mat varijantu. Ako otkriješ, please - podijeli tu informaciju ovdje s nama. Ja se nisam usudila s nečim isprobavati da ne pokvarim napravljeno. Meni je palo na pamet da presprejam mat auto lakom u spreju ali još nisam nigdje pročitala da je netko to radio a nisam dovoljno bila hrabra to isprobati.
Što se tiče utrljavanja boje, ako ne budeš zadovoljna, umočiš krpicu u terpentin i skineš višak. Neka te to ne muči, stvarno se skine sve što želiš!
|
|
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez |
|
Sponzorirani linkovi | |
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I da, Klara - zaboravila sam ti odgovoriti - imaš pravo, rad uistinu dobije onu jednu žućkastu boju, ali mislim da je to neizbježno.....
|
|
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radila sam i gipsane odljeve i bojala ih. Pokušala sam staviti u svoju drugu galeriju ali nisam uspjela.....ako moderatori misle da ovome nije mjesto tu neka maknu - jednostavno nisam uspjela otvoriti svoju drugu galeriju!
Opet gipsani odljevi, ali ovaj puta u kombinaciji s decoupage-om.....
i sada još jedna varijacija na temu lavandica....na gipsanom odljevu sam se opet zabavljala mašnicama i rižinim papirom koji mi je poseban, svaka sličica se može predivno iskoristiti....
|
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje, potrajalo je ovo stavljanje slikica......
Nisam se zahvalila svima koji su posjetili moju galeriju i komentirali ljetne radove.....hvala hvala svima, šaljem vam jednu morsku pusu....
|
|
|
Mamina
Pustio korijenje Pridružen: 06 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 432 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jani radovi su prekrasni ali mene je posebno oduševio ovaj okvirić sa plavim ružama
|
|
crvena dalija
Mladi grm Pridružen: 11 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SVE JE PREDIVNO... izdvojila bih lavandice sa mačuhicama savršena je nigdije nisam vidjela taj motiv i jedno pitanjce kako postiči da mi odljev ne pukne kad ga vadim iz kalupa dali možda radim pregustu masu ili fulam u nečem drugom
|
|
klara46
Odrastao grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga moja, odljevi su Č.L, ali ovaj s plavim ružama me kupio na prvu... hvala ti na iscrpnom odgovoru... noćas sam lutala netom i ponovno otišla na stanicu NB-a i pronašla podatak za mađarca da su mediji (step1 i step2) na bazi vode... pa si mislim - ako se u pukotine utrlja prah, onda ne bi trebalo biti problema s lakiranjem lakom na vodenoj bazi... ako se utrljava uljana boja ili patina ili bitumen - onda je nitro nužan ... kako sam crackle najprije isprobala na komadu daščice, taj isti komadićak sam, negdje oko pola 2, nakon utrljavanja porporina praha prelakirala lakom kojim i inače lakiram radove... gledam ujutro - i znaš kaj se dogodilo? apsolutno - ništa... osim što je mat... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
|
|
TaraBraun
Mladi grm Pridružen: 05 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radovi su mi svi super.
Kako si dobila onu smeđu i plavu boju na rubovima na onim vitičastim gipsanim odljevima, da li si to samo prošla lagano sa bojom ili nešto drugo? Super mi izgledaju. |
|
Što je sreća? Znati što se hoće i to strastveno željeti.
|
|
dinazg
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 156 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga jani radovi su ti super, imala sam priliku neke tvoje radove vidjeti u Jaski, oduševljena sam!!
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala curke!
Drago mi je da vam se dopadaju moji novi radovi....
Pokušat ću vam redom odgovarati na postavljena pitanja:
Crvena Dalija - zaista ne znam što bih ti rekla jer sam ti i ja u gipsanim odljevima još nova. Prvobitnu informaciju koju sam dobila od jedne poznanice sam koristila do nedavno, 3 mjerice gipsa (maler gips, najobičniji u dućanima tipa Kemoboja i sl.) i 1 vode. Nedavno sam od druge poznanice dobila savjet 1 mj. vode, 1 mjerica gipsa. Ove zadnje sam radila po tim uputama.
I meni se događa da mi odljevi pucaju kada ih vadim, ali mislim da mi se to događa kada sam nestrpljiva pa ne pustim da se dovoljno stisnu ili je loš kalup - pretvrd, stvarno svašta može biti....Ne znam da li sam ti pomogla s ovim odgovorom, ali drugo ti zaista ne znam savjetovati!
Klara - vjeruj mi da sam se tebe sjetila kada sam radila plave ružice. Točno su me asocirale na tebe i tvoj stil rada. Ova informacija za 2k mađarca me oduševila! Znači treba probati! Može se utrljati i sjenilo? Misliš da bi ostalo kod lakiranja? I još jedno pitanje - koji ti to mat lak koristiš? Onaj oriđiđi iz hoby dućana ili neki zamjenski? Danas sam u Lumosu u Zadru bila i vidjela da imaju mat lak, ali ona majušna bočica košta cca 25 kn. Ona bi mi bila taman za prelakirati jednu kutiju a to mi je jako neisplativo. Do sada sam isprobala svašta ali nikako nisam naišla na dobar mat lak. Izgleda da ću za svoj gušt morati riskirati...... Jedva čekam da nam staviš slike svog rada s mađarcem!!!!
Tara - točno tako kako si i pretpostavila.....malo uljane boje sam istisnula i na spužvicu malo umočila boje i samo ovlaš prelazila preko rubova!
Dina - hvala ti, drago mi je da ti se sviđaju moji radovi i uživo!
|
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam sutra staviti sliku škrinjice koju sam radila s mojom omiljenom salvetom - ružama Nostalgija.....došla sam čak u iskušenje da ju poslikam ovako nedovršenu, ali sam odolila. Želim ju kompletno završiti i onda staviti da ju vidite.
Hehehe....nadam se da će se i vama dopasti....
|
|
|
Okić
Mladi grm Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 796 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divno Jani, svaka čast na ljetnim radovima, ja sam na moru radila naručene stvari i bilo mi je to dosta teško po ovoj vručini. Veselim se da vidim tvoju škrinjicu.
I da, Dina kaže da ti je radove vidjela u Jaski, kako sam ja gotovo iz Jaske,a neznam gdje su izloženi???
Pozdrav, uživaj!
|
|
klara46
Odrastao grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a hvala ti kaj misliš na me i na moru... što se sjenila tiče - to nisam probala s mađarcem, sjenilo sam utrljavala jedino u stamperijin 2k medium i kod lakiranja nije bilo problema... isprobala sam brdo različitih lakova, i zamjenskih i oriđiđi, al definitivno mi je najbolji Soluble varnish matt Daler-Rowney... jest da 75ml dođe 30 kn, ali je fantastičan i poprilično se s njim da napraviti, iako sam ja kod lakiranja po sistemu "nije beg cicija" i stavljam i po 8 slojeva laka na jedan rad... ima ga i u sjajnoj varijanti... miješala sam ga s mat, za polusjajnu verziju... pokazalo se odličnim, jer sama doziram koliko polusjajno želim... uvoznik i distrubuter za Hrvatsku je http://www.p-got.hr i što je najbitnije - radovi ne požute niti nakon skoro pa godinu dana... heh, što se tiče mojih radova s mađarcem, to će još pričekati... sad sam tek u fazi farbanja podloga... diiiii je još do pukotina... pa lakiranje... potrajat će to... jedva čekam vidjeti škrinjicu, sigurna sam da će biti čarobna, nemreš ti omanut... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi odljevi Jani .
|
|
kerber
Pustio korijenje Pridružen: 18 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jani , bila si jako vrijedna....oduševljena sam
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam ulovila malo bolji signal i sada ću vas opet vjerojatno (ako uspijem sve slike staviti) zarpati novim radovima.....
Evo konačno i škrinje o kojoj sam pisala neki dan.... prvo ide verzija za mladence u zelenkastom tonu:
detalj bočno:
i unutrašnjost na kojoj su upisani mladenci i njihov dan...
|
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon što sam napravila škrinju za mladence moja gošća se oduševila i naručila istu škrinju samo u roza varijanti.......
Prvo sam mislila da baš neće biti dobra u tom tonu, ali kada je bila gotova svidjela mi se. Uz rozi ton sam koristila i srebrnu varijantu tako da je boja u stvari perlasto-roza. Nisam mogla dobiti na fotiću točan ton boje, ali se svejedno dosta dobro vidi...
|
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Planirala sam staviti još slika, ali mi internet ne dozvoljava......
Nadam se da ću sutra uspjeti u svom naumu da vas zatrpam novim slikama :)
|
|
|
crvena dalija
Mladi grm Pridružen: 11 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Škrinjice su ti predivne schabi je stvoren za njih motiv nježan sve skupa savršeno
|
|
Odgovori | Stranica <1 4041424344 63> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |