Klematis - Clematis |
Odgovori | Stranica <1 4243444546 136> |
Korisnik | |
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam ni jedan,tek kad sam pogledala ove stranice bila sam očarana ljepotom i vrstama ovog cvijeća.
Molila bi reznicu ako bude Comtesse de B.,Ville de Lyon, Pearl de Azur i možda Presidentamožda bude grančica. |
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja još čekam u redu......da me ne zaboravite.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mooooolim Ville de Lyon,a od ovih drugih sta god moze!!!!!! Svi su mi predivni,ne mogu se odlucit,ja bi sve ali nesmijem biti pohlepna!
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi klematisoljupci to ovdje interno radimo!
nadan se da se admin neće ljutiti! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve citam i ne vjrujem..pupanje, orezivanje i td..ja nemam sto orezivati niti mi sto pupa jer moj je jednostavno nestao
Da li će od njega ista biti, vidit cemo..Nadam se da hoce.. Danas sam kupila za 39 kn u Plodinama Campsis Radicans..bio je pored dva prekrasna Clematisa. Izabrala sam tu biljicicu zato sto su ovi Clematisi bili jadni posuseni i polomljeni =( Sad me zanima kakva je to točno biljka i jel to slicno clematisu. Onako na slici mi izgleda cvijet kao gladiola =) Zanima me da li da ga presadim u malo vecu posudu i dok ne zatopli ostavim u hodniku koji se ne grije pa ga izbacim na taracu ili da ga odma posadim u zemlju. Inače sam u Zadru koji i nema bas neke zime i vec su temperature preko 12 stup. pa vjerujem da mu ne bi smetalo da je odma vani.. |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledaj ovdje http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=256&PN=5
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U MBM u Lučkom - Zagrebu za 28 kuna tri vrste: pink fantasy, montana rubens i jos jedna montana (zaboravila sam naziv). Jučer viđeno |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dr. Ruppel i Multi Blue u pupovima
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad su u negrijanoj sobi i već su krenuli. A ovi vanjski su svi u pupovima ali još je hladno tako da čekamo radove u vrtu kad otopli.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
klimatis, gdje rastu tvoji ljubimci pa su i vani u pupovima!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne cvijetnim, nego lisnatim izbojima, moja greška. |
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sada san jedinoga klematisa kojega iman u grasti odnijela u potkrovlje! stavila san ga iza balkonskih vrata. kad je vani sunce ima ga i tu!
on je vanka lijepo počeo pupati, baš me zanima razvoj situacije u odnosu na one vani! ovaj bi trebo svakako ranije cvijetati! uh, samo se nadan da ga neću zaboraviti zalijevati! |
|
|
|
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas u Slavoniji pao snijeg. Svi će radovi morati pričekati
|
|
Yoyo1
Pustio korijenje Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj klematis je ljubičaste boje, ali prvi cvijetovi su ogromni (veći od moga dlana kada ih raširim sa prstima) i tada je bijele boje ,dok su mu žilice ljubičaste boje. Kada ocvatu ti ogromni tada počne druga tura cvata nešto malo manji ali već više ljubičasti, treći i svaki daljni cvat je ljubičasti sa veličinom jedne passaflore. Inače dok je bila u tegli imala je sičušne cvjetove i svijetlo ljubičaste boje. Nalazi se vani i ne zaštićujem je , a kada počnu tjerati mladice tada je obrežem i očistim od suhog lišća.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro je što je zahladilo. Neka bude još zima, bolje će bit za clematise.
Jedini problem su bila ova tri zatopljenja 12. mj., 1. i početak 2. mjeseca kad su svi 3 puta potjerali pupove pa se nakon toga smrznuli. Nadam se da neće biti većih posljedica. |
|
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Unatoč snijegu koji je nekih desetak cm, M-L-Coultre i Jackmanii vani su puni lisnatih izboja. Hvala Bogu, nisu se smrznuli
. U predsoblju kuće kojeg ne grijem su mi H.hibrid i P.Diana potpuno ozelenili. Iz zemlje izbijaju nove grane, ali sve je tako nekako nježno, prozirno,svijetlozelenkasto... čak mislim da pomalo štkrljaju. Valjda neće uginuti kad ih iznesem van.
|
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mog bome nema....tko zna hoce li potjerati iz zemlje..proslo ljeto je cvjetao, osusio se do zime i do zemlje otpao
|
|
Gricka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To ne mora ništa značiti. Vjerojatno će nanovo istjerati iz zemlje, samo se strpi. Dok malo otopli. |
|
Yoyo1
Pustio korijenje Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Clematis može podnijeti relativno nisku temperaturu pa bez obzira ako su otpale stabiljke i lišća, kada zatopli na mjestu gdje se nalazi malo zemlju treba razrahliti (barem površinski) i pustiti je ,ubrzo će protjerati.
|
|
Odgovori | Stranica <1 4243444546 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |