Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori | Stranica <1 4243444546 85> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas smo dali za žicu i ugalj ekološki 5 vreća 200kn, daske su bile 100 kn. S tim da će od ti dasaka biti sanduk od 2 metra.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kad od toga odbiješ sve što ćeš već prvu godinu ubrati, pa kad tome dodaš zdrave i sočne plodove koje ćeš jesti cijele godine: računica je mala zarada i neizmjerno zadovoljstvo.
Eto, to je eko povrtlarstvo!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle pa ovo ja prava umjestnost!!!!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam na podršci eksperimenta
BILJKE KOJE TJERAJU VOLUHARICE Carski tulipan Češnjak, bob, mlječika. Ždraljevina I naravno narcisi i ukrasni luk ( ima prekrasan miris). |
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam najesen posadila kockavice,ali od njih jo nema ni k????jel prerano ili???
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgrni malo zemlju pa vidi ima li tragova biljke?
Kod mene su vražiji miševi veliki problem. Sad vidim da više neće jesti otrov, to me na smrt preplašilo. Čime da ih tamanim? Pojedoše mi sve biljke. |
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja s miševima nemam problema,imam tri mačke
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja susjedovu macu, ali ta me provocira onako debela i zaokružena
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
CRNAC- crnoglavac
Zemlja -3 dijela grubljeg pjeska ( ili perlita) - 2 dijaela vrtne zemlje - 2 dio humusne zemlje - 1 dio ugljena za akvarij - može se dodati malo koštanog brašna - takođe se mogu dodati ljuske jaja ili vapnenaca ( ne voli kiselu zemlju i kišnica nije dobar izbor za zaljevanje, može biti kisela) Zaljevati toplom vodom. Prihrana samo 2 puta na godinu i to u travnju i srpnju. Zimi držati na hladnom i prozračnom mjestu.Navodno minimum je 4 stepena u plusu. Staviti na dno posude i na vrh zemlje pljunak da se spriječi truljenje korjena. Kad ocvate odstraniti taj dio. Negdje piše direktno sunce, a negdje da ide na mjesto gdje je jednim dijelom dana u sjeni ,a na suncu direktnom samo u doba kad je najhladniji dio dana. Preporuka je gnoivo za sukulente bohatije sa PK, a N slabije jer dušik doprinosi mekoći i vodenastosti sukulenata. Presađivati svake 2-3 godine. |
|
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko,kod tebe uvek puno toga za nauciti...ne iscrpna inspiracija...
Bravo za one gredice sto ste zapoceli...kako samo dobro izgleda,jedva cekam nastavak... |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je,naša Smrckica je prava enciklopedija,svaki dan tu zavirim da mi je znati šta trebam uraditi.
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktusiću, imaš pravo Šmrčko nas uvijek obdari novim iskustvima
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrckice,samo da ti kažem,čini mi se da moje kockavice niću,ja najesen posadila,prvo nisam označila,drugo nisam znala kako izgledaju kad počnu nicati,pa sad reci tko mi je kriv.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure drago mi je da vam moje zabilješke pomažu, zašto ne staviti ono što i drugima može biti od pomoći.
E Kaktusček puno nam treba da se naučimo olakšat si posao. I kod mene je sigurno puno toga uništeno, jer ne znam di mi je što ubačeno. S obzirom da mi biljke budu žive samo u korjenu, naprosto je ne moguće znati di je što. Sve sam biljke pretumbavala, sa građevinske parcele na drugi dio koji neće biti u građevinskom području ( gradit će se uskoro temelji). I kopajući nailazim na korjenje i prisjećam se što je sve tu bilo. Odradila sam ova dva dana udarnički posao, ma kao rudarka. Sve sam presadila, ostalo mi je prebaciti neke sitne biljčice i one koje nesmijem dirati dok se malo ne pojave na površini. Nekako mi je na ternu pretoplo za ovu dob godine. Bojim se da sve ne napipa i da ga hladnoća ne pokosi Sad se spremam za sređivanje i pripremu povrtnjaka. Puno posla me čeka, a malo vremena. Moje ružice penjačice Don Juan sam morala ošišati do zemlje, totalno ih hladnoća sredila. Valjda će ojačati. Pođubrila sam cvijeće i dosta toga sredila, jupii. |
|
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bila si jako vrijedna, to me veseli jer znam koliko tebe raduju ti radovi vani, na svojem gruntu! A posebno sam sretna što ćete uskoro staviti temelje svojem domu!!
I kod nas je dosta toplo za početak travnja, ja stalno zavirujem u dugoročnu prognozu - i to onu za 15 dana, koja, srećom, ne pokazuje ni mraz ni hladnoću - pa se nadam da će tako i ostati..
Kod mene u temi si me pitala za plastenik - kupila sam malecki plastenik u Peve... lani, kad su imali velika sniženja. Mali je ali meni jako vrijedan
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja maštam o plasteniku, ali mora biti jak da odoli udarima vakog vjetra.
Baš mi je drago da si krenula tim putem, to ti je najpametnij izbor i povrće može biti ukras vrta i stola |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prijevod mojih riječi. Pišem umorna pa svašta ispadne.
dijaela - dijela bohatije - bogatije vakog- jakog ne napipa - ne naklija |
|
|
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajoj...moja susjeda je vrijedna, a ja je nisam došla pogledati, skuhati kavu... Smrko, ovo što ću sad napisati je možda glupost, ali kako bi bilo da promjeniš otrov.... U mojem vrtu još ništa nije prekopano (pričam o cvijeću) jer još nije sve niknulo. Još ću malo pričekati da ne prekopam cvijeće. |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost morala sam prebacivati biljke i iskoristiti sunčano vrijeme. Sva sam izgorila od sunca Znam da sam neke biljke i pogubila usput prilikom seljenja, ali što ću kad sam morala.
E imam dvije vrste otrova, pšenicu onu crvenu ( nju od sječnja ne diraju) i nešto isto crveno iz deratizacije ( ovo nisu ni takli). Čini mi se da je rupa manje nego prošlu godine, ali ih ima. Možda mi klopaju biljke vrazi jedni pa neće otrov Pokušat ću naći drugi otrov, ali mi se čini da nisu imali ništa sem pšenice u vrtnom centru |
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I opet sam uživala u tvome vrtu i tvojim tekstovima.
Vidim da si bila jaaako vrijedna. A što se tiče ovih napasnika, za sada nemam tih problema, pa te ne mogu niti savjetovati.
|
|
Odgovori | Stranica <1 4243444546 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |