Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šmrckov vrt 2010
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Šmrckov vrt 2010

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 71>
Korisnik
Poruka
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2010 u 11:47
Draga vrednice Šmrckice!
U ovim kratkim dolascima u civilizaciju, pored raznih obaveza ostane mi malo vremena za obilazak po vrtovima i ostalim dijelovima foruma. No, za neke dijelove nađem bar mrvicu vremena, samo se uvijek ne "pokažem" tekstom. Tako je i sa tvojim vrtom.
Doživljavam te kao osobu koja je puna inicijative, volje, marljivosti, ustrajnosti, osobe koja voli propitivati, učiti, osobe kojoj intelekt ne miruje već prpošno skače s područja na područje... a kako sam već ranije napisala "ti si za moju kuću", stoga vrlo rado svratim k tebi da vidim što i kako si nešto posadila... uredila... napisala...
... I lijepo je vidjeti kako sa puno ljubavi oformljuješ svoj vrt i praviš si "gnijezdo" za ugodne trenutke...

Poneka fotka čovjeka posebno "dotakne", a mene je ova: pastelne nježne boje, meka prozračna vilinska atmosfera...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2010 u 14:00
Bravo Smrcko i eko WC ima svoj predvrt. Jako mi se svidjela i ova kombinacija s festucom

život je more
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2010 u 22:20
Šmrcko stvarno ti se divim, jer i unatoč tome što nemaš puno vremena za vrt on izgleda savršeno, a povrče zdravo i sočno smile141. Cvjetnjaci su lijepi svi odreda, ali sa ovim si me oduševila, kako veli Lantana i eko WC ima svoj predvrt, samo se nadam da ne voze brzi vlakovi tom prugom ili barem ne prečesto
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Moj najdraži dio suhozida je puteljak u eko wc, koji mora biti posebno lijepLOL
Krenuo je u izradu, pola je urađenoTongue

PRIJE - POSLIJE

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2010 u 23:14
Krasno ti je sve! Najviše mi se dopadaju oni vilincvjetovi gore!smile141
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 20:59
Hvala JagodaHug. Na žalost malo je krenulo po zlu u mom vrtu, valjda od nebrigeCry
A da bolje ikakkav Wc, nego nikakavSmile
Zvrkić smile78.

Medvjed, Gio, Triša, Mira, Lantana, Waterlily hvala na pohvalamaHug

Misty želim ti puno sreće, i više nego što sam ja imala, sa pomidorimaEmbarrassed. Danas sam te leteće tikvice napravila u ljevaku od kukuruznog brašnasmiley2579.gif

Pa Katica bilo je bježanja spuštenih gaćaFriede.gif.

Cimi smilie_girl_099.gifsmile78hvala na prekrasnim riječima i uvijek dobrodošla u šetnju u moj vrt. Rastu mi tvoje ukrasne tikviceTongue. Samo me zanima smiju li se jestismilie_girl_089.gif?

Hvala vam na šetnji kroz moj vrt i navratite opetsmilie_love_200.gif
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:05
U proljeće sam posadila vrećicu novozelandskog špinata. Nikle dvije biljke i hoće neće, mislila ih iščupati ali mi bilo žao. Kad sjetim se otići u taj kut vrta u nedelju po mraku i imam što napipati. Pola vrećice špinata koji pušta loze. Greška je što sam ga ošišala i nisam vidjela u mraku da pušta, di su listovi, nove loze. A valjda će puštati na onom što je ostalo. Pola vrećice špinata od dvije biljke. Grana je velika kao dužina od vrha prstiju do kraja lakta.Tongue

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:07
Konačno sam dočekalaTongue

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:12
MM izašao na balkon i kaže " Što je ovo, kakava je ovo džungla na balkonu?". Nije bio mjesec dana na balkonu LOL

Nove alstroemerijice.Tongue

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:15
Hoja raste nam ljubicasmilie_tanz_009.gif.
Pošećerila sam je da joj bude slađe, da brže procvjeta da vidimo kakava jeWink

Trobojnica od LoriceTongue

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:23
Šmrcko o tom špinatu sam čitala ovo ljeto, ali ga nisam nigdje vidjela za kupiti ( kod nas). Vele da je odličan, jer podnosi sušu i ne ode u cvijet kao ovaj naš, stabljika se ne dira nego se beru samo listovi... mladi listovi se mogu jesti i na salatu.
Stvarno si pošečerila ljubicu ili je to neka šala?????
Fitonije su prekrasne, baš volim te šarenolisne cveteke Big%20smile
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:40

Jadan čovjek ni šećer si nemože na miru sipati u kavu ,a kamoli gdje sjesti.

I moj svekar se danas potužio da sam mu đunglu napravila u kuči i u dvorištu ,a što ču mu ja nek mjenja snahu ako mu ova nevalja

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:49
Anči reci da ima snaha koje nisu nikad kod kuće i imaju groblje oko kuće, landraju okoloLOL. Nek si nađe takvuConfused, a tebe nek ostavi namaHug

Kate taj špinat mi nije jasan, ali što se desilo za par dana i u kakvog se džina pretvorio. Od proljeća je bio malecak i žao mi ga bilo čupnuti. Bogme smo pojeli dobar obrok sinoćTongue

E da nije zeza, kad pošećerite ljubičice prije i bolje procvjetaju, pa znate da sam ja iz svemiraLOL
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:55
Sad stvarno mogu reći da imaš slaku ljubičicu. A za boju, hm, mislim da je MKM maznula listić od jedne plavo bijele. Ajde, da čekamo!
A balkon ti je svjetski, ne nego svemirski!
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:56
krasan vrt, prekrasan balkon, samo ne razumijem ono sa šećerenjem ljubica!
lijepi pozdrav
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:57

smile222Istomišljenice moja baš to sam mu i rekla

smile72        smile78
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 22:01
Hvala za ljubičicusmile78, bio mi je izazov je natjerati da rastesmile105.
A uspjela sam tako što sam posudu stavila na dvije štipaljice i nalila vode ali da ne dodiruje posudu sa zemljom nego  samo da vlaži i isparava u donji dio korjena. I potjerala jeClap. E sad čekamo cvijetTongue

A balkon je posebno svemirski kad se sve objesi pred zaljevanje , prepadnem se i izgleda i 60 posuda treba naliti vodom i očistiti što otpada. Nekad se pitam što mi je to trebaloLOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 22:07
Predhodni post je za HojčekuWink

Ančice samo oštro i na prvu, jer u suprotnom se kaješ kad ostariš
Nedaj sesmile78, ja sam se malo kasno naučila  pameti ali ipak se jesam naučilaTongue. Sad im okrenem smilie_tanz_042.gif i briga me što misleTongue.

Hvala SaraHeart. Pa šećer kod mnogo biljaka čini dobro, pomidori se s njim špricaju protiv bolesti. Taj šećer se otopi i uđe u list te potakne cvatWink
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 22:45
Ma gdje samo pokupiš sve te savjete? Sad još i šećeriš biljke. To su neki stari savjeti ili ...?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 23:07
Ma to sam čula od sestrice na fizikalnoj , koja je na prozoru imala prekrasne ljubiceThumbs%20Up
Ovoj ljubičici sam morala i puse davati samo da krene, mjesecima je bio samo koji listLOL
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 23:20
Ta tvoja đungla na balkonu je jako zanimljiva,u tim pitarima svakakvog cvićasmile72Thumbs%20Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 71>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.