Šmrckov vrt 2010 |
Odgovori | Stranica <1 4243444546 71> |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga vrednice Šmrckice!
U ovim kratkim dolascima u civilizaciju, pored raznih obaveza ostane mi malo vremena za obilazak po vrtovima i ostalim dijelovima foruma. No, za neke dijelove nađem bar mrvicu vremena, samo se uvijek ne "pokažem" tekstom. Tako je i sa tvojim vrtom. Doživljavam te kao osobu koja je puna inicijative, volje, marljivosti, ustrajnosti, osobe koja voli propitivati, učiti, osobe kojoj intelekt ne miruje već prpošno skače s područja na područje... a kako sam već ranije napisala "ti si za moju kuću", stoga vrlo rado svratim k tebi da vidim što i kako si nešto posadila... uredila... napisala... ... I lijepo je vidjeti kako sa puno ljubavi oformljuješ svoj vrt i praviš si "gnijezdo" za ugodne trenutke... Poneka fotka čovjeka posebno "dotakne", a mene je ova: pastelne nježne boje, meka prozračna vilinska atmosfera... |
|
Sponzorirani linkovi | |
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Smrcko i eko WC ima svoj predvrt. Jako mi se svidjela i ova kombinacija s festucom
|
|
život je more
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrcko stvarno ti se divim, jer i unatoč tome što nemaš puno vremena za vrt on izgleda savršeno, a povrče zdravo i sočno . Cvjetnjaci su lijepi svi odreda, ali sa ovim si me oduševila, kako veli Lantana i eko WC ima svoj predvrt, samo se nadam da ne voze brzi vlakovi tom prugom ili barem ne prečesto
|
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno ti je sve! Najviše mi se dopadaju oni vilincvjetovi gore!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Jagoda. Na žalost malo je krenulo po zlu u mom vrtu, valjda od nebrige
A da bolje ikakkav Wc, nego nikakav Zvrkić . Medvjed, Gio, Triša, Mira, Lantana, Waterlily hvala na pohvalama Misty želim ti puno sreće, i više nego što sam ja imala, sa pomidorima. Danas sam te leteće tikvice napravila u ljevaku od kukuruznog brašna Pa Katica bilo je bježanja spuštenih gaća. Cimi hvala na prekrasnim riječima i uvijek dobrodošla u šetnju u moj vrt. Rastu mi tvoje ukrasne tikvice. Samo me zanima smiju li se jesti? Hvala vam na šetnji kroz moj vrt i navratite opet |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U proljeće sam posadila vrećicu novozelandskog špinata. Nikle dvije biljke i hoće neće, mislila ih iščupati ali mi bilo žao. Kad sjetim se otići u taj kut vrta u nedelju po mraku i imam što napipati. Pola vrećice špinata koji pušta loze. Greška je što sam ga ošišala i nisam vidjela u mraku da pušta, di su listovi, nove loze. A valjda će puštati na onom što je ostalo. Pola vrećice špinata od dvije biljke. Grana je velika kao dužina od vrha prstiju do kraja lakta.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam dočekala
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MM izašao na balkon i kaže " Što je ovo, kakava je ovo džungla na balkonu?". Nije bio mjesec dana na balkonu
Nove alstroemerijice. |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoja raste nam ljubica.
Pošećerila sam je da joj bude slađe, da brže procvjeta da vidimo kakava je Trobojnica od Lorice |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrcko o tom špinatu sam čitala ovo ljeto, ali ga nisam nigdje vidjela za kupiti ( kod nas). Vele da je odličan, jer podnosi sušu i ne ode u cvijet kao ovaj naš, stabljika se ne dira nego se beru samo listovi... mladi listovi se mogu jesti i na salatu.
Stvarno si pošečerila ljubicu ili je to neka šala?????
Fitonije su prekrasne, baš volim te šarenolisne cveteke
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jadan čovjek ni šećer si nemože na miru sipati u kavu ,a kamoli gdje sjesti. I moj svekar se danas potužio da sam mu đunglu napravila u kuči i u dvorištu ,a što ču mu ja nek mjenja snahu ako mu ova nevalja
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anči reci da ima snaha koje nisu nikad kod kuće i imaju groblje oko kuće, landraju okolo. Nek si nađe takvu, a tebe nek ostavi nama
Kate taj špinat mi nije jasan, ali što se desilo za par dana i u kakvog se džina pretvorio. Od proljeća je bio malecak i žao mi ga bilo čupnuti. Bogme smo pojeli dobar obrok sinoć E da nije zeza, kad pošećerite ljubičice prije i bolje procvjetaju, pa znate da sam ja iz svemira |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad stvarno mogu reći da imaš slaku ljubičicu. A za boju, hm, mislim da je MKM maznula listić od jedne plavo bijele. Ajde, da čekamo!
A balkon ti je svjetski, ne nego svemirski!
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istomišljenice moja baš to sam mu i rekla |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za ljubičicu, bio mi je izazov je natjerati da raste.
A uspjela sam tako što sam posudu stavila na dvije štipaljice i nalila vode ali da ne dodiruje posudu sa zemljom nego samo da vlaži i isparava u donji dio korjena. I potjerala je. E sad čekamo cvijet A balkon je posebno svemirski kad se sve objesi pred zaljevanje , prepadnem se i izgleda i 60 posuda treba naliti vodom i očistiti što otpada. Nekad se pitam što mi je to trebalo |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predhodni post je za Hojčeku
Ančice samo oštro i na prvu, jer u suprotnom se kaješ kad ostariš Nedaj se, ja sam se malo kasno naučila pameti ali ipak se jesam naučila. Sad im okrenem i briga me što misle. Hvala Sara. Pa šećer kod mnogo biljaka čini dobro, pomidori se s njim špricaju protiv bolesti. Taj šećer se otopi i uđe u list te potakne cvat |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma gdje samo pokupiš sve te savjete? Sad još i šećeriš biljke. To su neki stari savjeti ili ...?
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma to sam čula od sestrice na fizikalnoj , koja je na prozoru imala prekrasne ljubice
Ovoj ljubičici sam morala i puse davati samo da krene, mjesecima je bio samo koji list |
|
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ta tvoja đungla na balkonu je jako zanimljiva,u tim pitarima svakakvog cvića
|
|
Odgovori | Stranica <1 4243444546 71> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |