Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 4344454647 84> |
Korisnik | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,čestitam
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, ispraznio sam sandučić.
moon, pokazala je ovata još prošlu godinu da zna cvjetati. Formirala je tada 10tak cvjetnih pupova koje nije otvorila. Problem je bio što ja nisam znao kako sa njom da joj malo pomognem da procvjeta. mali kaktus, hvala. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus...važno je da si joj uspio ugoditi i evo je - prekrasna i oblikom i cvatom
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onda je moja neko muško i odabija suradnju po pitanju cvjetanja.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovako lijepu nisam dugo vidjela, zaista je krasna !
|
|
belica,zagreb
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bi molila pomoć oko moje ovate - stalno je napadaju uši, kao i dosta drugih sukulenata. Špricala sam prije zimovanja sa bijelim uljem, a kasnije i sa onom otopinom voda,detergent za suđe i malo octa - s tim sam špricala već dva puta pa sam očito i spalila listove, ali ušima ništa ne šteti. Šire se svaki dan sve više i više stvarno neznam kaj da radim. Jel ima tko možda kakvu ideju ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anastazija nema ti druge nego tretirati sa nekim insekticidima. Npr. kombinacija kontaktnog i sistemičnog insekticida Mospilan 20 SG i Confidor SL 200 . Dobro je pošpricati samu biljku ali i namočiti supstrat u otopini insekticida.
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedne interesantne Crassule. Ne stiže na red da je pokažem na blogu, pa ću to učiniti ovdje.
Crassula pellucida ssp. marginalis Ako je već neko postavio sliku ove Crassule onda zanemarite prve dvijr rečenice |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasna je
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je krasula moje susjede slikana krajem prošle zime – početkom proljeća . Ovu zimu za sada cvate približno pola toliko. No ima još dva mjeseca da pokaže što zna. |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, jesi li izvidio kakvo grijanje ta tvoja susjeda ima u plasteniku- stakleniku ?
A ova krasula je nevjerojatna, ne znam kako da kažem koliko je lijepa ! |
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus...pohvale susjedi, no nisi nam opisao kako si ti svoju krasulu ove godine "natjerao" da cvjta.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice, još uvijek ju nisam pitao kako grije staklenik. Vjerojatno na struju jer peči ne vidim. Pitati ću sljedeći puta.
@moon, pitaš kako sam krasulu uspio natjerati da procvate. Jednostavno, pročitao sam što je Jim Mercer, član britanskog foruma o sukulentima BCSS napisao o cvjetanju krasule. Ja sam do tada radio upravo suprotno. On piše da krasulu na cvjetanje pokreće doživljaj „kratkog dana“. Svoju krasulu sam do tada držao u dnevnoj sobi, predugo osvijetljenu i za nju na previsokim zimskim temperaturama. Premjestio sam krasulu sada preko zime u negrijanu sobu uz jugozapadni prozor gdje su uvjeti za rast krasule bitno povoljniji. Ostalo je uradila priroda. Da se ne bi igrali pokvarenog telefona pročitajte Mercerov članak OVDJE. |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iiiii koja je ovo ljepotica..prekrasna je,a ja sam upravo saznala da mi je kikac kupila ovakvu....al cu da je mazim i pazim
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova Morganova damica je stvarno lijepa.
|
|
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna je ta crassula pinus ,bas se radujem sto ce krasit i moju kolekciju..jako sam zadovoljna sa crassulama tako malo trebaju,evo sad na zimovanju sukulenti mi zadaju takve glavobolje bas me brinu ,sve nesto izduženo,iskrivljeno al crassule su mi predivne ...
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja baš nešto gledam ovu ovatu Pinusove susjede, kako je visoka ! A moja nešto niska i široka ? To valjda zato što živi u Slavoniji pa glumi guzatu šokicu ?
A cvjetala ne bi nikako iako ima kratak dan i boravi na 10-tak stupnjeva. |
|
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica, možda bi malo više svjetla pomoglo da i tvoja krasula procvjeta ? Krasule moje susjede rastu u stakleniku. Svjetla, imaju maksimalno moguće od ranog jutra pa sve do zalaska sunca. Moja Crassula ovata raste uz jugozapadni prozor. Sada izgleda ovako: |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna ljepša od druge,moje na žalost ne cvatu
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Odgovori | Stranica <1 4344454647 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |