Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja rascvjetana terasa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja rascvjetana terasa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 69>
Korisnik
Poruka
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 21:18
Drage moje hvala vam što navraćate u moju temu i pratite moje cvijeće. Svima velika smile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 21:20
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Clap
Je li salix ona predivna biljka, koja izgleda kao hrpa svilenog lišća?

Pogledala još jednom i vidjela gdje piše salix. ConfusedEmbarrassed
Naravski pogrešan odgovor ne mogu obrisati.....

Baka, što se tiče salixa ovaj kojeg ja imam je minijaturni i ovako bi trebao izgledati od prilike.

Slika je skinuta sa neta.
Salix%20caprea%20Kilmanrock

A onaj drugi cvijet je begonija a koštala je samo 10,00 kuna...morala sam je kupiti.Smile

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 21:27
bome...takva prilika se ne propušta Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 21:37
krasno cvijeće, a noviteti za 10ClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 09:34
Lijepe i raznolike nove biljne ljubimice si nabavila.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 09:38
Konte, ovo sam baš pravo "ubola"

Lora, Cimi proljeće je konačno tu, pa se i ja spremam za svoju terasu i vrt.
Drago mi je da vam se sviđaju moje biljke.Smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 09:52
Imam pitanje, to jest tražim savjet znalaca.

Ovo je ruža koju sam kupila prije par mjeseci (1-2)  i ona mi je super krenula.
Prvo pitanje: da li je trebam orezati ove nove grančice
Drugo pitanje: da li postoji mogućnost da je presadim na vrt, ukopam tako duboko da mi samo ova uspravna grana ostane i da od te grane pokušam napraviti stablašicu.

Da li bi to bilo izvedivo?

Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 09:56
Krasni noviteti, i meni se salix posebno sviđa!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2010 u 23:27
Predivni noviteti.smilie_ga_041.gif

Trebala bi konsultirati Flaviju za ružuEmbarrassed.

Gledala sam na netu, ali se ne sjećam gdje filmiće o orezivanju ruže. Treba napraviti konstrukciju i arhitekturu  ruže. Ovisi o vrsti ruže kako bi to trebalo izgledati i po kojim pravilima ići. Iako se može reći da to nije mudro slovo , jeste i upravo je to ono što čini velike  vrtlare naspram nas( naprave kraljicu od ruže) i rade u nacijonalnim vrtovima.

Poslat ću ti na PM neke linkove , ako ti mogu pomoći malo istražujWink.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2010 u 23:56
rezultati sjetve su slični mojima, jednako tako bujno je i kod mene,hahaha....
Ali, zato su nove biljke prelijepe, a naročito gospodična begonija, savršen izbor, draga.
lijepi pozdravSmileSmileSmile
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2010 u 09:29
ma i sjemenke ce poceti bolje nicati
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2010 u 20:51
Drage moje i kod mene je otvorena sezona konačno.Uskoro slijede slikice novog cvijeća.

Mačak i meni je salix jako lijepi, ali to je onaj mini salix.

Smrcko, flavia mi je već objasnila kako trebam raditi, pitanje je samo da li ću uspjeti.

RS ja i nisam baš zadovoljna ovim što niče. Rajčica je tako tanka i ide samo u visinu pa je tako krhka i lako se lomi. A niti cvijeće se nije baš pretrglo da nikne. Neke biljke mi uopće nisu još nikle...

Gio, iz tvojih usta u Božje uši Smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2010 u 21:02
Ovako je izgledao moj vrt sa prvim cvijećem....

A ovako je izgledao poslije Lantaninog paketa...

Zamislite, poslala mi je i freziju, mome oduševljenju nije bilo kraja.

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2010 u 21:04
Ostatak slijedi sutra..

Opet me nešto zeza komp...

Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2010 u 23:17
da je to moja ruža,ja bih je posadila u vrt.ne bih rezala onu veliku uspravnu granu,samo bi otkinula one nove male  grančice koje su potjerale sastrane.ako ćeš formirati stablašicu,one ti ne trebaju.stavila bih je u zemlju tako da ti izvan zemlje ostane samo te dvije grane tj. onu vodoravnu granu na kojoj je potjerala  uspravnu granu.uhhh sva sam se zapetljala.LOL

veliki pozdrav goga-zgsmile78
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 00:22
Predivne si poklone dobila i lijepo ih izkombinirala, jedva čekam da se to raširi i da vrt bljesne u pravom sjajusmile99
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 09:28
Draga goga upravo sam to i napravila!!!
Posađena je već u vrt i sve grane sam otkinula osim ove koja raste uspravno pa ćemo vidjeti šta će od nje nastati, drži mi fige.

Smrcko, i ja jedva čekam da to svo cvijeće krene i bude raskošno, svaki dan više puta obilazim vrt ali još je rano za bilo kakve pomake. Ali krenut će to sve uskoro...

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 09:34
uskoro ce biti sve cvjetno
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 14:54
nema šta i kod tebe se vrt ubrzano popunjava...smile57uskoro će to biti vrt iz snova, cvijetan i raskošan
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 21:38
Draga Proljeće, drago mi je da je i tebe Lantana usrećila paketom.
Već za otprilike mjesec dana bit će sve prelijepo, sigurna sam
lijepi pozdrav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 69>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.