Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 21:03
A mene je moj Micro Tom danas odlučio počastiti s prvim cvijetićem

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 11:50
Nemam nikakvih gnojiva al ih zaljevam s kisnicom odstajalom gdje vjerujem ima puno hranjivih tvari posto lisce na dnu trune ,te ljuske od jaja sam im ukopala u zemlju ..

Mislim da nije do zemlje jer ostali flanci(krastavci,tikvice,cvijece...) jako lijepo napreduju jedino paradajzi strajkaju ...

Velika gorica
Na vrh
MisterNo View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 308
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MisterNo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 11:12
Neki kraći period stagnacije je normalan, pogotovo nakon presađivanja.

Ako potraje duže, može biti da je problem u kompostu/zemlji u kojoj su. Možda je pH zemlje previsok, možda nedostaje hranjivih tvari u njoj.

Jesi probala dodat neko tekuće gnojivo za rajčice da im probaš pomoć?
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 10:33
Vidim da neki tek sada siju paradajze ,ja sam ove godine 14.02 ih zasijala mjesec dana sam ih drzala pod lampom ,onda polako iznosila van ..i ovo kaj se desava mi je prvi put ...Stabiljke su ljepe ljubicaste ,popunjene,ali moji paradajzi
stoje ,imaju tek 2 lista(+2 ona pocetna) ,i nakon mjesec dana sto ne mrdaju sam ih isla presadit u vece posude
ali one i dalje ne mrdaju eto nakon 2tj .tokom dana su na temperaturi izemdju 20-25C tokom noci ih unosim na tavan di je oko15C...

Zbog cega bi to moglo biti ? u cemu grjesim ...jos sam ih isla sijat tak rano da do 5mj vec budu veliki kad ono oni malecki i nemaju volje za rastom ?
Velika gorica
Na vrh
MisterNo View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MisterNo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 10:01
Subota prije Cvjetnice bijaše fantastičan dan za kliajnej paradajza. Ne znam što je bila dobitna kombinacija, ali zalio sam obilno svoje sjemenke ujutro oko 9 sati, stavio ih van na sunce i otišao. Nije bilo više od tek dva tri primjerka koja su se lagano probijala van.

Kad sam se vratio navečer oko 20h, dočekalo me ovo:

:)

Nisam očekivao da će tako brzo, i tako mnogo njih odjednom proklijati, ostao sam zapanjen. Nikad do sad mi nije tolko njih odjednom proklijalo.

Sad će biti problem sve to stavit u neke veće posude, previše je toga :D
Na vrh
MisterNo View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MisterNo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 09:18
Ja sam tek ovih dana posadio  sjeme. Obzirom  da nam se sprema sušno i vruće proljeće i ljeto, mislim da nije kasno, i da će sve biti ok da početkom ili sredinom svibnja presadim paradajze u vrt. Obzirom na prognoze trebat će dosta zalijevanja  :(

Iako, prošle godine je također bila gadna suša u mom kraju,  a paradajz je rodio obilno, brali smo ga od srpnja do studenog :)
Čak je dobro rodio i onaj posađen kraj vikendice koji je bio zalijevan jednom tjedno :D
Na vrh
Škoj View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Škoj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 21:25
I moji flanci lijepo napreduju. Počela sam ih prskati mlijekom, još malo pa ću i preslicom, a uskoro planiram s njima u vrt.
Samo u Dalmaciji nije bilo kiše, i ne pamtim kad je padala. Lani sam čekala kišu pa da ih posadim, a ono kiše niodkuda, pa sam ih posdila prekasno. Ove godine ću ih svakako preseliti do 15. travnja.
Na vrh
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 08:25
ove moje se za sada super drze! one koje su bile manje vec su se priviknule i mogla bi reci da se pocinju siriti., ove koje su bile prilicno velike kad sam ih presadila za sada ne mrdaju, ali barem im nije losije..

vidjeti cemo., najavljuju jos toplije vrijeme pa se nadam najboljem :)

ove koje su na balkonu, a isto ih ne unosim u kucu po noci ( samo je balkon odmah od ujutro na suncu, za razliku od vrta ) vec imaju puno pupova od kojih neki samo sto se ne otvore :)

za drugu godinu cemo definitivno organiziriati neki plastenik, ali ove godine idu ovako, pa sta bude,. puno smo ih posaditi tako da necu previse patiti i ako nesto od toga ne uspije.. nebudu li napredovali cupam ih van, a u pripremi svejedno imam jos biljcica koje sam posijala pred nekih 3 tjedna, za svaki slucaj ;)
Rijeka
Na vrh
Škoj View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Škoj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 19:33
I ja sam presadila u vrt jednu rajčicu, stupice, izgleda solidno, ali ne oduševljeno. Ostatak koji mi je u plasteniku brže raste. A ja sam od tebe puno južnije i po danu je baš vruće, a ne sjećam se kad nije bilo sunčano.
Na vrh
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 15:28
ja sam ovaj vikend preselila i preostale paradajze u vrt!

prvi izgledaju sasvim solidno nakon tjedan dana boravka u prirodi :) nekima se vec pocinju otvarati i prvi cvijetovi

zakon! bas sam smile57
Rijeka
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 19:02
Darijaz, ako imas lampu stavi je iznad biljaka tako da biljke dobiju dovoljno svjetlosti. Vremenom bi se trebale oporaviti, ali bez lampe tesko.
Ovako izgleda jedan dio mojih biljaka u klijalistu. Paprike sam posijala zajedno s paradajzom, jer sam ocekivala da im treba vise vremena za klijanje. za 5 dana su pocele nicati prve biljke i sad izgledaju ovako.

(")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 14:58
Originalno poslano od člana viridarivm viridarivm napisao:

ti si na moru?Jer ako nisi,jadni oni:)nije poanta da prežive,poanta je da krenu rasti.možda da ih pokriješ preko noći

ja sam u rijeci. za sada smo probno stavili dva u vrt, skoro od pocetka su u negrijanom prostoru, a zadnjih dana smo ih jos vise iznosili van., tako da se nadam da ce biti ok.

ako i ne budu,. imam jos puuuno biljaka koje pripremamo za izlazak u vrt, samo ih preko noći još unosimo unutra.

bas me zanima dali ce ova dva davati plodove., nazovimo to nasim malim eksperimentom :)
Rijeka
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 14:23
ovako su moji izgledali prošli tjedan kad sam ih nosio van a navečer u kuću.sada su u negrijanom plasteniku i krenuli su rapidno
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 14:21
Originalno poslano od člana Aphro066 Aphro066 napisao:

moja prva 2 paradajza su u vrtu !
pa tko prezivi, pricati ce smile160
ti si na moru?Jer ako nisi,jadni oni:)nije poanta da prežive,poanta je da krenu rasti.možda da ih pokriješ preko noći
Život započinje danom kada zasadiš svoj vrt
Na vrh
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 13:59
moja prva 2 paradajza su u vrtu !
pa tko prezivi, pricati ce smile160
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 13:08
 sada su dobro dobivaju  tamniju stabljiku  više kao bordo i teraju ljepe lističe ,viridarvim mi je rekao kako da ih spasim. nagrnila sam još malo  zemlje da se  učvrsnuThumbs%20Up bitno je da sam njih spasila jer toga sjemena nema više u prodaji. a krastavce ću kasnije to su neki kosoki kinai krastavci

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 12:20
Wolfsbane, dobro nam došla! Drago mi je da je još jedna velikogoričanka s nama, a naročito se radujem što uzgajaš rajčice.

Darijaz, tvoje presadnice su u lošem stanju i predlažem ti da nanovo posiješ. Ja ne sijem nikada prije petnaestog ožujka. Paprike posijem koji dan ranije, ali kako sam odsutna od doma, ove godine ću sijati i paprike i rajčice ovaj tjedan. Daj im od početka puno svjetla pa ti neće izdužene rasti. Moje presadnice budu stalno na suncu, jedino ih preko podneva, kada je najjače sunce malo zaštitim.

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 11:19
Originalno poslano od člana Cvijetomanijak Cvijetomanijak napisao:

O suseda Velikogoricanka ,dobro dosla ...Odlicni su ti tvoji paradajzi ,bas mi se dopadaju ,koja je vrsta ovih malih zutih i malih duguljastih crvenih?

bok susjed,i hvala :)
mali zuti su blondkopfchen, duguljasti crveni su sprite. sprite bi trebao biti determinantan ali meni je cijelu sezonu davao rod bez problema. to je bila jedna od najukusnijih sorti, izuzetno slatki i aromaticni, favorit medju kusacima :D
velika gorica
Na vrh
HomoVegetus View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje HomoVegetus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 22:29
Originalno poslano od člana viridarivm viridarivm napisao:

Originalno poslano od člana Cvijetomanijak Cvijetomanijak napisao:

Oboje su se izduzili zbog prevelike temperature i premalo svjetlosti.Mislim da bi im u hodniku mozda bilo bolje nego u kuhinji ti se konstantno grije,kako bi biljkice ojacale svaki dan ih okreci na suprotnu stranu prema kojoj se naginju.A sto se tice krastavca ,jos nikad nisam vidjela tako izduzene .dosita ti nebi znala dati pametan savijeti osim da ponovis sjetvu sredinom 4mj.Pricekaj druge clanove mozda znaju bolje .
Ali paradajzeki su u puno boljem stanju ,i sigurno ce narasti i biti spremni za vrt.
jedino što ih moze spasiti da ihsvaki dan nosišvan ako je topli dan na svjetlo a navečer unutra.malo ti je suha zemlja.krastavci nisu losi.zalij,umotaj laganou pvc foliju za kolace da ih ne stisneš i nosi sutra van na sunce od 10 do 17h

Osim sto bi trebala nosit van na sunce trebala bi ih prebaciti u iste posude s tim da ih zakopas duboko do prvih listova jer su jako pre tanke i pre dugacke biljke..ikako ih ovakve nemoj stavljati na cunce da rastu jer su stvarno kržljave i dugacke..
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 19:58
O suseda Velikogoricanka ,dobro dosla ...Odlicni su ti tvoji paradajzi ,bas mi se dopadaju ,koja je vrsta ovih malih zutih i malih duguljastih crvenih?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.