Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moji vrtovi, moj okoliš
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moji vrtovi, moj okoliš

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 90>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 13:30

Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

A sada dolazi ona sa pitanjem..

Šta da napravim? da odvojim ili da pustim i dali da uvelu stabljiku odstranim ili da je pustim? Listovi joj se frču pa sam joj malo pomogla i počela je špriati, neznam zašto joj se to događa ( negdje sam pročitala ali sam zaboravila, moram priznati... Lana2 pomoć...!!!)

Ovo je ona stabljika, suha je prilično..

Ma nemoj, sada LANA 2, a ja sam ti bila dobra  za spasiti ih sve kad si ih utopila!!!!Wink  Wink  Wink  Šalim se, ljube mojasmile169, znaš da se ne ljuim!!!

WinkStaru stabljiku ostavi, podarit će ti još bebica!!!

OVo sve sa korjenjem, kaj ima frkavo lišće ( i da iz tebe ide toliko mladica i da ih sve to trebaš prehraniti i ti bi izgledala  tako, nebi se smješkala kao usnula ljepotica!!!!)to su ti mlade bebice, preveliko im je već korjenje, to si trebala presaditi kad je korjenje bilo dugačko 3cm!!!!!

I koliko vidim, opet su ti sve orhideje  PREMOKRE!!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 13:42
Pošto sam pobrojila tu, tamo i ovamo, ti imaš 3 gospodične jakarande, e pa jedna će samnom doma!!  Jednog dana!! Makar na onome  mjestu gdje je bio crnogorac!!  Smiješ se, misliš da neće stati!!!   OOOHHHOOO, hoće,hoće, koliko tu mjesta ima!!

Ona ljepotica što ti se zalijepila za etiketu, nije cvijetna stapka-nego korijen!!!

Vidim ja da ću morati doći u inspekciju!!! A i cvijeće ti treba presaditi, vidi one hibiće od metar, u teglicama za orhideje!! Hitna sanacija im treba, do proljeća nemoj ni čekati! Većini ti je već proljetos bilo hitno presađivanje!!
Previše svega imaš, ustvari ni sama neznaš kaj imaš, pa nećeš ni znati kaj ti fali!!!    OK, nešto bi ti i donijela zauzvrat, da napuniš salon, nekak imaš malo cvijeća!!!  Daj rasprodaj te aute, (samo kombi ne diraj) da imaš kamo smjestiti više cvijeća!!!

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 11:02
koliko ljepote u tebe, cvjetalica i necvjetalica ko u priči!
noćne slike su mi prekrasne, cvijet je istaknut, ne vidi se pozadina pa je cvijet u prvom planu!
vidjela sam u identifikacijana da me pitaš za ružu. onu koju si mi dala u ivaniću u mene fino lista. sobzirom da je bila sa žilama ja mislim da će u proljeće zablistati. samo ja sam mislila da je žuta, volim i bijelu.
hvala ti na ponudi za iceberg, imam je. kako sam napisala ta mi je od omiljenijih, godinama sam imala ogromno stablo, ne stablašicu, nego stablo sa ogromnom krošnjom i deblom. smetala nam je pa smo je premještali, nije potjerala. ja je još nisam prežalila, stalno je spominjem. sad imam malu, prošlu jesen mi natalija poslala reznice, cvijetala je već ovo ljeto!
hvala ti na ponudi!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 11:15

Miro, nauživala sam se u toliko rascvjetanih slika !!  WOOW

Ovu mlječiku posadi negdje u vrt, najbolja je u kamenjaru ili kad visi iz grote ili sa zida, imam ti ih cijeli "bataljon" malih, ako budeš još trebala...

Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 13:05
Draga freeland44 , oprosti, nisam te spomenula jer sam mislila da se se nećeš baviti mojim orhidejama kada imaš pun vrt. Embarrassed
Za  moje biljke je najbolje da ti dođeš pa da ih presadiš , moje te orhideje  jako vole pa su zato i pustile toliko bebica.Heart

antonija imam i žutu pa ću je zakorjeniti za tebeHeart

korijenko baš sam jučer mislila na tebe i razmišljala o tvojoj urednosti i planskom vrtu Heart

Kalikantus stiže  a i perunika ako je imaš viška Embarrassed

Ono što mi je želja je da sve svoje biljke budu uredno složene, posađene i sa nekim redom, odabrane  ( baš kao kod tebe) a ne ovako.
Zato ih čuvam, prikupljam  i nadam se da će doći i taj dan.
 Ipak, na jednu od 3 lokacioje će se negdje "roditi" pravi vrt, to jako želim.
Rijeka

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 01:23
Miro, Miro gora si od mene....Ja samo piskaram po noći, a ti i slikavaš po noći, a po potrebi i čupaš biljčice za naše drage forumašice...ClapBaš su fora ove noćne fotke.ClapClapClap Orhideje su se razrasle, trebala bi doći Free da ih sredi i održi brzi tečaj o orhidejama...WinkWinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 07:09
A da prestaneš prodavati aute i pređeš na cvijeće koje imaš?smile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 22:39
Miro, ti ni neznaš koliko puta šetam tvojim vrtićem!!!  A za presađivanje, nema problema, možda čak i oko nove godine!!  I to presađivanje s guštom!!  A to kaj onda nije sezona za presađivanje, ja to biljčicama lijepo objasnim, da im je bolje ovo presađivanje kad je njima potrebno nego kasnije, kada možda bude za neke prekasno!!!Wink

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 01:27
Došla jesen i ja provela svoj naum ( neki me poznaju kao takvu LOL) u vrtu gdje živim sa još 5 obitelji. Pričala sam vam i da se ne ponavljam na široko ali ukratko ću reći:
Moji susjedi ne da nemaju volje za raditi išta oko naše okućnice već mi stalno prigovaraju. zaljevanje... rezanje grana na drveću...to je moj hobi.. i neznam više što ne. Ja prijavim člana više za vodu da bude mir u kući ali mira nikako nema....
Sada sam o svom trošku platila čovjeka koji je skupa samnom radio 3 dana ( imamo još i sutra jedan dio srediti)  i dovela sam okućnicu u  puno boljem stanju nego što je bila, ili bolje rečeno, nikada nije takva bila. To je bio moj naum!
Platila sam  sve ukupno 600,00kn za radove oko cijele zgrade a terena nije baš malo... (Triša i Jagoda su vidjele)to smo valjda svi trebali dati po 100,00kn. No to je moj hobi, tako kažu pa za mir u kući neću niti spomenuti novac.
I opet brundaju.. valjda im fali ... ma tko zna što? Ili je to ljubomora i zavist više neznam. Ali ako netko ima volje išta raditi po cijele dane, mislim da bi trebali barem reći hvala!
Pa evo da vidite neke vidne rezultate:

Ovako je bilo 2010 godine kada sam već malo očistila, žao mi je da nisam slikala kada sam došla ovdje 2005 godine u jesen.

Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 01:46

A sada radovi:

Čovjek mi je izvukao samo dio kamenja i željezada mogu malo zaravnati teren da nije toliki pad i da malo bolje isplaniram sadnju. Tu skoro da nema zemlje, teren je nasut svim otpadom od gradnje. Ali veće radove nisam mogla sama izvesti a susjedima ne pada na pamet takva pomisao.

Nešto sam vadila, presađivala i novo dodavala.

Jedan  dio, sa strane zgrade sva 3 manja vrtića

I sa druge strane zgrade, kutni vrt

Očistili smo i svo ovo lišće i vrt ispred roštilja

Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 01:52

Sada je ipak nešto bolje, makar tu ima posla još dosta ali ostalo ću sama, po malo

Ovdje sam napravila mali rasadnik za reznice

A ovdje trebaju biti kaktusi i sve što se slaže sa njima

Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 02:29
Pokušala sam napraviti topiar od zapuštenog juniperusa

Nekako ovako, samo se mora oporaviti

juniperus%20pom-pom
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 02:34

Nakon svega kada mi pogled padne na moj cvijetak, umor nestaje

Rijeka

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 03:21
Miro lijepo si uredila okoliš, svaka čast. Nažalost to tvoje stanare iz kuće nije briga, baš su neki....Baš te briga, ti si zadovoljna jer si napravila dobro djelo i jako se zbog toga dobro osjećaš, a oni neka se i dalje prave mutavi i nezainteresirani....WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 08:18
pa ti si napravila čudo!!! jako mi se sviđa topiar, to će biti prelijepo kad se malo oporavi.
ko šiša susjede, radi kako možeš, ja vjerujem da će se i oni uključiti kad vide kako je lijepo!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 08:19

Znači kod tebe je stalno "borba" zbog okućnice. Mislila sam da su susjedi prestali brundati. Svaka ti čast što nisi izgubila volju za uređenjem.

Vidim na slikama papmpasicu (a i kraj salona je posađen, zar ne?). Možda ću u proljeće žicati mladicu...Wink

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 09:11
Draga Miro,odusevljavas me ,a tvoje susjede treba da je sram!
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 09:13
Nevjerojatno je to kako se kod nas ćovjek koji želi nešto raditi susreće s problemima! Ccc ... Još uložiš svoje novce da bi svima bilo ljepše, a drugi prigovaraju! Nasreću, ima i ljudi poput tebe koji se ne daju smesti. Svaka čast! Lijepo si uredila okućnicu. Clap
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 11:34

Od početnog stanja okoliša tvoje zgrade napravila si divnu oazu za opuštanje, za pravog uživaoca krasna šetnja parkićem, šteta što tvoji susjedi ne prepoznaju prave vrednote života, ali zato ne znaju ni uživati u tim stvarima!!  A ti, nakon svih radova možeš visoko dići glavu i ne obazirati se na njih i biti ponosna na svoj trud, jer imaš se čime ponositi a dovoljna nagrada ti je tvoje cvijeće, koje ti svojim cvijetom odnese sav umor!!!  Baš bih voljela bez žurbe prošetati tvojim parkom, jer on to jest!!  Tvoj park!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 20:14
jagoda, hvala na lijepim riječima. Zadovoljna sam što sam to  napravila, ti to zoveš  dobro djelo, pa je dobro djelo, lijepo je svima, ipak.  Zbog toga se  dobro osjećam. A oni  se i dalje prave mutavi i nezainteresirani.... čak su mi zaključali konobu a ključevi od stana ostali unutra pa sam ih morala zvati. Smeta im što je konoba bila otvorena, ma morali su nešto naći LOL

antonija hvala na posjeti i ohrabrenju! Drago mi je da ti se sviđa moje "remek djelo" -topiar. Za susjede se ne sekiram, neka uživaju ako uopće mogu i znaju.

Nataly, draga moja, borba je završena za ovu turu, pobjedila je moja volja i želja da bude očišćeno i lijepo. Pampasice ima koliko hoćeš a MM će za tebe, pola izvaditi Wink

gioiaa hvala ti na posjeti i lijepim riječima! Znam da će susjede biti sram kada im netko dođe i to pohvali Tongue

Andina, hvala što si navratila i hvala na razumjevanju i podršci Heart

freeland44 , draga moja, ti me uvjek razveseliš svojim komentarima.

Sviđa mi se ova tvoja rečenica i ona je doslovce to što sam sama sebi rekla... " A ti, nakon svih radova možeš visoko dići glavu i ne obazirati se na njih i biti ponosna na svoj trud, jer imaš se čime ponositi a dovoljna nagrada ti je tvoje cvijeće, koje ti svojim cvijetom odnese sav umor!!!"

Rijeka

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 90>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.