Surfinija - Surfinia |
Odgovori | Stranica <1 34567 46> |
Korisnik | |
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jednog pitanja:
Imam i ja surfinije koje su jako lijepe i cvati i imaju puno listova- znači dosta su se raširile.Cijeli ali stvarno cijeli dan su na suncu i u večer kada ih zaljevam dignem lišće da bih zalila, ali... ispod lišća je zemlja još vlažna???
Ja ih zalijem svako večer jer me strah ako ih jedan dan ne bi zalila da bi se uništile, ali mi nije jasno kako to da pored tako puno sunca zemlja bude vlažna???
I... ovo željezo koje sam kupila na njemu piše da na 2 litra vode idu 3,5 ml željeza i kada sam ja to smješala učinilo mi se nekako prejako???
Da li i vi stavljate takav omjer ? (ja ga ove godine prvi puta koristim, pa nisam sigurna, a ne bih htjela napraviti kontraefekt)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok! Naišla sam na pitanje i nisam dovoljna stručna da ti odgovorim, ali pokušat ću ti bar na pola odgovoriti.
Ja svo cvijeće zalijevam samo kad je površina zemlje suha, to znači nekada svaki dan, nekada ssvaki drugi dan. Cvijeće u manjim posudama treba češće zalijevati,a ono u većim manje. Nema tu pravila, zslijevaš prema potrebi.
Što se tiče prihranjivanja, uvijek stavljam onoliko koliko piše na uputama. Do sada mo se nije dogodilo da sam nešto uprskala!
Evo toliko od mene, a stručnjaci će ti objasniti detaljnije!
|
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija, hvala ti na savjetu, malo sam se zamislila, jer to željezo to mi se učinilo nekako previše, ali eto biljke su super sve podnijele, izgleda da im godi...
|
|
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
proljeće ja sam na infu proćitala da ti je toni tata mata za surfinije i on sipa jednu kašiku željeza na 5 litara pa mu se javi
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proljeće, to su bili dani kad je vlaga u zraku visoka, pa nije jako isparavala voda iz zemlje, kod nas je zrak pretežno suh pa je to za njih loše......ali isto su mi , za naše uvjete, pristojne....štipkala sam vrhove i to se pokazalo dobro, jer su sad bujnije....
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan od glavnih razloga odlaska i uginuca biljaka je prevelika kolicina vode i dolazi do truljenja biljke!!! u vecini slucajeva vise ce biljci nastetiti prevelik kolicina vlage nego malo suce... zemlja se ponekad treba prosusiti (ali ne previse da se biljka sasusi) ako je zemlja uvecer vlazna znaci da stavljas previse vode... probaj malo smanjiti poljevanje -tj. smanjiti kolicinu vode koju stavljas tijekom zalijevanja....
a sto se tice doziranja to je razlicito... sve ovisi od gnojiva i proizvođaca .... ali najvaznije je da se koristi samo gnojivo za cvijeće nikako poljoprivredna gnojiva (jer vrlo velika mogucnos je da ce biljke biti spaljene) i to u dozama koja pisu na deklaracijama... ili pak manja doza ali cesce prihranjivanje(ne jednom nego dva puta tjedno ili vise, znaci moze i manja doza pa cesce.... nego jedna a prejaka koja ce spaliti cvijeće)
|
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto bili ste mi vrijedni i slali svoje odgovore, i hvala vam na tome.
Admine, moje surfinije izgledaju lijepo i zdravo, ja ih zalijem svako večer a li mi je normalno ako je zemlja vlažna da dodam sasvim malo vode da ih ne bi uništila. Ali općenito imaš pravo, jer sam jednu biljkicu tako uništila bila prošle godine, jadna dobila je previše vode i sav trud je bio za ništa.
U svakom slučaju - hvala na savjetima!
|
|
addalucija
Nedavno posijan Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cekaj, cekaj!? niš ne kužim?? odrežeš doljnji dio korjena i baciš, a kaj s ovim cvjecem gore kaj se posuši?
|
|
Vlatka
Nedavno posijan Pridružen: 11 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje surfinije jos prije mjesec dana dobile neke "kuglice" slicne zrnju maka. Spricala sam to bijelim uljem i skupljala saloteipom no sada mi se cini da bi to mozda moglo biti sjeme?!?!? Stoje tu vec vise od mjesec dana i ne mijenjaju se! Valjda bi se neka gamad vec izlegla da su jajasca? Iznad surfinija su petunije.
Zna ne'ko kak sjeme izgleda? |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je , to ti je sjeme!
Ja sam prošle godine imala petunije kao balkonsko cvijeće u teglicama iznad vrta. Kad kuglica pukne pusti jaaako puno sjemena koje je sitno-sitno i crno. Meni se čak samo zasijalo pa sam ove godine u vrtu imala samonikle petunije! |
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.... meni sulfinija još uvijek cvate ali je vani i jako je zahladilo zadnja 2 dana.... pa se bojim ako bude mraza da ju ne uništi, unjeti ću ju u zatvoreno, negrijano.... no, čitam da je jednogodišnja biljka ( ove god ju prvi put kupila) ..al se još dobro drži., a bila zdrava i cvala prepreobilno cijelo ljeto... pa si mislim ako je neki dobar gen... ima li šanse da sad pošišam grančice koje ne cvatu i probam ih zakorjeniti.... da li se i tako može razmnožiti ( šteta dobrih gena... :))))
...ili ono orezivanje korjena koje je admin preporučio donati....? |
|
Tinaa
Novo sjeme Pridružen: 24 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trebam pomoć,
svake godine gledam prepune balkone divnih surfinija, ali ti balkoni nisu moji. Ove godine odlučila sam i ja imati takve surfinije i bilokakva pomoć je dobro došla. Od zemlje za sadnju (navodno Stender), sadnicama (gdje kupiti) gnojivima i zaljevanju.
Hvala!
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav i dobro došla tina...
evo pogledaj malo sto smo do sada napisali u ovih par stranica... ima dosta odgovritog na tvoje pitnaje..
ali odgovorimo ti mi jos jednom ako ti nesto nije jasno ili zelis saznati vise
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijep cvijet...i ja sam mislila ove godine kupiti ga... !!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Tinaa
Novo sjeme Pridružen: 24 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici. Dobro sam proučila zadnjih 5 stranica, ali ima i dalje velike nedoumice i puno pitanja... Hvala vam unaprijed na strpljenju i na odgovorima.
Koja je zemlja najbolja za surfinije? Čula sam da je Stender, ali ako ima netko bolji savjet samo neka kaže. Da li je potrebno pinciranje ili ne? Koja gnojiva su najbolja. Znam za tekuće željezo i za surfinije (plantela), ali koja su se vama pokazala najbolja? I na kraju najbitinije....ja svake godine ubijem cvijeće vodom. Puno zaljevam jer su cijeli dan na suncu pa se bojim da ne uvenu, a ako zalijem manje do večeri su u komi. Koliko je optimalno? Koliko često gnojiti?
|
|
Magister vitae
Mladi grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje su surfinije spremne za zapoceti sezonu
|
|
Magister vitae
Mladi grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme kolko sam izostrio da izgleda kao ona muholovka s tekucinom na dlacicama
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
:))) ma nijeee :))))))) ..............
...moj sufe od prošlog ljeta što je ostala tistjerala je cijeli čup :)) listove i grančice ( ali ih srca, ne iz odrezanih grančica koje sam nadobudno zabola sastrane :))) ...nisam ju zaljevala cijelu zimu ( al ju spremila tek malo pred Božić... i nisam joj niti šišala korjen.... da li će joj taj stari korjen crpsti snagu za nove cvatnje, tj da li da ga krešem sad?.... gazda ?? :))) |
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li se smiju prskati vodom kako bi se osvježile preko lišća i cvijetova???? negdje pročitala da isključivo zaljevanje preko zemlje.....hm
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje nikada ne prskam jer sam negdje pročitala da samo biljke koje imaju glatke listove vole prskanje. Možda sam u krivu pa me molim ispravite ako griješim.
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |