Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 184>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 07:23

Meni ta zemlja isto tako dobro dođe, ali sad je već malo pretjerala... Imam dvadesetak krtičnjaka u vrtu!! Od toga petanestak na samim gredicama, cvjetnim otocima..

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 23:10
Da zemlja od krtica je super, rahla i bez insekata i glista. Krtica upravo zato i rahli zemlju, tu joj je objed.
Anaida meni boce nisu pomogle. Nego prave rupe, evo suprug kaže da je svrdlo široko 25 cm , a rupa mora biti duboka 40 - 50 cm ( pola metra). Kanali krtičnjaka su i ispod razine boce. To znam jer je nije spriječio niti betonski zid od pola metra, zato sam napravila tako. Na početku ljeta sam joj objavila rat, kad sam vidjela da mi odiže cvijetnjak i uništava.Ona nejede biljku , ali trajno može oštetit biljku( usput). Danas sam primjetila krtičnjak uz samu ogradu od susjede, a kod nje crta krtičnjaka u ravnini sa mojim. Tu je već mogu presjeći. Moguće da je zatrpala rupe prema mojim otvorima od svrdla. Jednostavno stare rupe od svrdla zatrpati i napraviti nove gdje svježe operira. Nadmudrivanje, ali uspješno. Kad vidiš rezultat smijat ćeš se kako je iskorištavaš, a ona jadna zatrpava rupu. Na rupe se može staviti zaštitna mreža da se ne spotakneš, ali zrak mora strujati. Bocu ti ona začepi za sat vremena i ništ nisi napravila. Pokušat ću slikati i staviti slike rupa.Smile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 00:41
Aster kupljen na sajmu cvijeća u Rijeci.

Lavanda za koju su mi obećali da je prava...??

Ovaj jadni cvjetić cijelo ljeto je razvijao biljku bez cvjetova( bilo je nešto, ali suho). Sad kad je mraz došao pokazao je ovo, i to je to.

Moja lovor višnjica.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 00:48
Moje mjesečarke sa sajma.

Kadife.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 00:51
Završni radovi na ulaznim vratima. Vrata smo sami sklepali u potpunosti.
Moja ideja , naše ruke(MM i ja).

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 00:58
Divljina pored mog terena.
Makovi.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 01:05
Makovismile89, joj, obožavam ih.... kod mene sad nešto niču na sve strane....
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 01:09
Malo sam skoknula do prve susjede i zna da sam slikala, bilo joj je drago.

Cvijeće u starim panjevima.

Grožđe raste uz susjedno drvo.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 01:15
Evo još makovaWink.

Teren mi je mali oko 320 kvadrata, a pun ljekovitog bilja i cvijeća. Žao mi je ali ću sve morati iskorijeniti. Kad tu stane kućica , vrt, cvijetnjak... jedva da ću ja stati.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 09:09
Vdim danas će kako si najavila biri radna akcija na terenu. ono što iskorjeniš, baci preko ograde pa će niknuti u daljini. Tvoj teren već izgleda dobro, a i susjedin, portun je prekrasan, pravi "gorski", a ti i tm pravi mladi entuzijasti, lijepo je kad se nešto radi zajedno.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 21:10
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Bijaste li vi gospo u Rijeci na sajmu cvijeća, ha???? A javiti se kompanjonkama za kavu?smile101
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 22:35
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Bijaste li vi gospo u Rijeci na sajmu cvijeća, ha???? A javiti se kompanjonkama za kavu?smile101

Kriva sam znamsmile157
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2008 u 22:46
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Vdim danas će kako si najavila biri radna akcija na terenu. ono što iskorjeniš, baci preko ograde pa će niknuti u daljini. Tvoj teren već izgleda dobro, a i susjedin, portun je prekrasan, pravi "gorski", a ti i tm pravi mladi entuzijasti, lijepo je kad se nešto radi zajedno.

Danas je i bila akcija. Vrtna kućica gotova, bar MM kaže ( uvijek kaže još samo ovo, mogla sam je i kupiti gotovu za taj novac). Jutros goste otpratila i odmah na teren. Sredila sam komposter, izvadila sve, rasula, dodala vapno. Staro busenje, koje sam skidala sa zemlje gdje smo sijali povrće i voće, prosijala kroz veloko sito. Razdvojila sam korov i zemlju. Sito smo sami napravili. Prosula vapno po zemlji koja je korištena za sjetvu.
Od nekoh 12 kg krumpira sam dobila 60-tak kg eko krumpira, bilo bi više da voluharica se nije pred kraj pojavila i potamanila( bilo je dosta praznih kućica i voluharičinih kanala).itd.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:05
Ovo je za Anaidu. Pogriješila sam u širini rupe tj. MM, široka je 15 cm.Slikice.
Širina svrdla.

Svrdlo.

Rupe.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:09
Primjetila sam napad sa jedne strane ograde, vidi se točno crta kanala krtičnjaka. Tu bi je sad trebala prekinuti. Danas sam zatrpala 2 rupe stare par mjeseci , a otvorit ću jednu novu.

Hrpica s moju stranu.

Crta hrpica sa susjedinu stranu, u ravnini sa mojim krtičnjakom.Ovo je napad i rat.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:28
Trećina nađenog krumpira.

Komposter prije pospremanja.

Korijenčina.

Mjesto di je korijen bio i ima još za vađenje.Ovo između ograde i betonskog zida je imalo korijenje takođe, ma prava šuma( kosa mi se diže na glavi od korijenja).Angry

Krš koji očekuje vađenje korova i čišćenje.O oranju nema ni govora teren pun panjeva.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:43
Vratašca finito. Sad mi ptičice dolaze i kakaju ulaz za sreću. Obožavaju moju ogradu, neću ni trebati đubriti vrt.

Mali kamenjar.

Pčelica Maja. Vrt mi je pun pčela , mogu i košnicu stavit. Pčelice obožavaju kadifu papati.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:50
Još malo biljčica iz vrta.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 01:56
Stazica pored vrtne kućice.

Postavljanje geotekstila.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 02:02
Kutak za jagode. Šire se ko lude.

Divlji slak se suši. Pitomi mi je hladnoća prije 3 tjedna uništila. A i bio je nikakav, možda mu klima ne paše.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.