Sedumi-žednjaci-tustike |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 22> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
natalija...i tebi u Zadru je uništen aptenia u vrtu, to mi je samo znak da ju trebam maknuti preko zime ili pak uzeti pelcer. Semira...naoružaj se s puno pužomora. Pogledala sam baš maloprije stanje aptenie u vrtu i ćini mi se da od nje ništa neće biti. A s. sieboldi, kao i većima ostalih seduma, lagano izviruje iz zemlje, kao na trišinim slikama koje je danas postirala.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Posadio sam Sedume Herbstfreude krajem proljeća prošle godine. Kroz jesen su lijepo cvjetali. Zadnjih mjesec dana tjeraju nove pupove i za sad su potjerali barem 5 puta više novih pupova nego što ima starih cvijetnih stabljika. Iskustva nekog nemam sa sedumom pa sam malo radoznao. Što to znači mogu li očekivati ovu godinu toliko više cvijeća? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
da, njih je svake sezone sve više
možeš slobodno (za još neko vrijeme, kad malo ugrije) otkinuti koju grančicu i prebaciti na drugo mjesto |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Odreži suhe stapke do tla.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I moji sedumi su lijepo krenuli, iako je tek od jučer ugodnije vrijeme. Uvelike su zazelenili i moj kamenjar koji bi bez njih zimi bio puno siromašniji.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Moji žednjaci su metar pod snijegom
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....moji zednjaci su zedni...
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Moji su posađeni u tegli vani,ja sam ih malo danas zalila jer je zemlja suha kao barut.
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
![]() moja sirotica kako je izgledala prošle godine... s tim da nije ni sad daleko... samo što se još obnavljaju listovi... posađena je u pitaru jer ja nemam nikakvu padinu gdje bi lijepo stajala, već sam je stavila na željezni tronožac... preko zime samo pitar premjestim u vrt jer mi izgleda ružno kad izgubi dio lišća... apsolutno predivno mi je kod nje to što znam da će se svaki pelcer primiti, a pelcera bude redovito jer ona je dužine sigurno metar i pol, a ja imam divljeg mačka koji obožava protrčati što bliže njoj ( i često je baciti sa tih metar i pol ![]() |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
ajoooj, Pinus krasan ti je Sedum ! Ja imam nešto slično,no moj ima svjetloroze cvijetove i veće listove,nisam sigurna za latinski naziv,ali po domaćem mu kažu Ranjenik ili debela koka.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Uvijek se oduševim sedumima, iako ih ne raspoznajem i ne mogu se odlučiti dali je nešto sedum, ili neki srugi sukulent, ili bi se po temi reklo da sedumi nisu sukulenti, a ja mislim da jesu.
Ma teme su nam ionako tako izmješane da sam shvatila da je pomaganje u razvrstavanju čista utopija.
Uglavnom danas sam si kupila Sedum Spathulifolium, koji me iznenadio svojom ljepotom. Molim ako ga netko ima ili nešto slično da mi pomogne oko držanja istog.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Lijepi su vam sedumi.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |