Echeveria |
Odgovori | Stranica <1 34567 52> |
Korisnik | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam gužvu,bit će lijepo ako se razrastu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni ovaj lijepi sukulent više sliči nekom pachyphytumu nego echeveriji.
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što je da je zanimljivo je
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Identificirao sam ju kao Echeveria pumila ? Dali je to točno nisam siguran.(može mala pomoć kod ID) Preko ljeta ju držim posađenu u vrtu. Početkom jeseni echeverie vratim u tegle i na prozorske police. Zalijevam jednom tjedno (malo) i ne dozvolim da se zemlja sasvim posuši. Dali je to idealni tretman za echeverie ne znam, ali za sada sam zadovoljan. Echeverie mi vračaju svojim lijepim izgledom. Ovu sam slikao danas! |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,da li tvojim sukulentima ne smeta što ih na proljeće i jesen presađuješ uz zemlje u teglu i obratno?
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno sam postala zaljubljenik u sukulente. Još da naučim vrste....gdje bi mi bio kraj!
Ali echeverie znam prepoznati.Moje su sad zakukuljene.Jedva čekam da ih mogu otkriti.
Pinus prekrasna je ova vaza.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žena radi u školi , ljeta provodimo na Cresu. Na taj način sam riješio brigu oko zalijevanja. Vidim da to presađivanje sukulentima ne smeta. Krajem Rujna ih ponovo vratim u tegle i sve je OK. Problem sa echeveriama sam imao prošlu zimu. Nisam ih držao kako treba i one su izdužile vratove. Vidim da je svijetlo i to puno svijetla preko zime od bitnog značaja za lijepi i zdravi izgled u ovom slučaju echeverie.
Baka glavno da se oni tebi sviđaju ostalo nije bitno. Prije dvije godine nisam razlikovao niti rodove sukulenata a kamali vrste. A teglica je i mene osvojila , košta svega nekoliko kuna . Djeluje malo „bonsaistički“ i to mi je fora. |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Točno Pinus svim sukulentima treba puno svijetla inače se izduže.A da li ih sadiš na jako sunce ili hlad ili?Nemoj se ljutiti kaj te toliko ispitujem,dosta sam ih dobila ovu jesen,pa sad istražujem na kakvo mjesto ih staviti van na proljeće.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
očito je da njima ništa ne smeta kada tak lijepo zgledaju.
Od silnog straha da ih previše ne zalijem, puno puta mi se dogodilo da se zemlja osušila pa sam tako izgubila mnoge lijepe primjerke. Teško mi je dokučiti optimalnu potrebnu količinu vlage i zato imam puno gubitaka na njima.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ovako postupam sa vodom preko zime: Neke sukulente držim na 10 C i niže. Te ne zalijevam jer nisu u vegetaciji i vodu ne trebaju. Ti sukulenti mogu biti i bez svijetla. Sukulente koji su na svijetlu (čitaj suncu) i na sobnoj temperaturi od 17 – 22 C redovito zalijevam jednom tjedno. Oni su u vegetaciji i voda im je nužno potrebna za lijepi zdravi izgled.
Uglavnom količina voda ovisi o temperaturi i svijetlu. Mali kaktus, prije nego ih posadim na sunčani položaj držim ih jedno vrijeme u teglama i po malo ih naviknem na sunce. |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presađivanje im definitivno ne smeta, moji su se već bezbroj puta selili iz malih u veće zajedničke tegle, pa kad narastu i nastane gužva ponovno u zasebne tegle, pa neki ljeti malo u vrt, pa ponovno nazad ......
Što se tiče zalijevanja, ne treba se baš držati onoga jednom na tjedan, jednom na mjesec......ljeti kada su na suncu i zemlja se brzo suši treba ih zalijevati više, nakon što se zemlja u loncu osuši, zimi daleko manje, ali ipak treba - moji su vani, ali pod balkonom, kad ima sunca, onda su na suncu. Kad je vlažno vrijeme to im je dovoljno, ali inače ih ipak zalijem, vidim kad im je premalo vode, ne zalijevam ih potpuno hladnom vodom, već malo mlačnom. |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,Otok hvala na savjetima
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa time što si napisala Otok. Ali ako ih držiš u teglama na prozorskoj polici u dnevnoj sobi uvjeti života su im stalno isti i tada je meni senilcu jednostavnije da to zalijevanje obavim kao neki ritual, recimo jednom tjedno u subotu.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tako sam i ja sebi zadala jedan dan za zalijevanje jer inače zaboravim
Pinus tvoje echeverie super izgledaju |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja mislila da nešto imam - dragi moj "ubila" bih za ovakvu kolekciju., ne zamjeri. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gospode!
Nemoj nikad napisati gdje se nalazi tvoj vrt!
Dakle, tvoja kolekcija je doista fantastična! Po količini, vrstama... kako god. Dostojna tvog cijelog vrta!
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |