Origami/Modularni origami |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Korisnik | |
UltraDwlux ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
he he hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nirvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 183 |
Ne razumim se pretjerano u origami ali jedino šta mogu reći je wau!Oduševili su me labudovi,riba(zmaj) i papiga!!!
|
|
![]() |
|
UltraDwlux ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 396 |
hvala ...:D trudim se da bude lijepo ali da ne izlazi iz okvira Origamia
![]() |
|
![]() |
|
Ovaj model možda neće biti nikome previše interesantan no zmajevi su jako zastupljeni u samome Origamiju .
ovo je model koji se bazira na modelu klasičnog zmaja te uzeo sam elemenat glave modela od Charles Esseltine "dragon in flight". To sve spojeno ovako izgleda ...cheers. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Zašto ne bi bio interesantan-meni je sve interesantno kad je origami u pitanju i svemu se tome divim.
Šta bi rekli pravi origami(ufff, skoro napisala origano)znalci, ne znam. Ovaj papir ispod tipkovnice redovno primjećujem kod tebe, ja ga kupila, nešto mi se svidio iako ni sama nisam znala šta ću s njim.....a ne znam još...al, valjda mi nešto sine. |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
he he privlači te origami lagano ;) priznaj ;) taj papir je težak za savijanje jer je "plastičan" pa se modeli otvore no posluži ponekad svrsi .Zasad komad je izrezan i lijep mi je kao podloga kad slikam pogotovo modularne modemle (modeli od više djelova" Ako te kad bude zanimao malo origami , slobodno pitaj ili pošalji pp ujedno imaš moju stranicu sa tutorialima na youtube sam se vrati na prvu stranicu ovdje gdje sam ostavio link. idem ne spremiti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Linaaa ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 220 |
super zmaj ali nekak mi nije jestiv hehe
|
|
![]() |
|
stavim ja munchmallow gore da ga fura jel tak bolje ?
|
|
![]() |
|
Linaaa ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 220 |
moze
|
|
![]() |
|
Evo jedna opet novina...bilo dosadno danas:D
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo još jedan mali uradak, bilo dosadno opet :/
![]() |
|
![]() |
|
Evo malo igranja sa papirom, malo za obradovati klince :)
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Pozdrav Ultra!!!
Moram priznati da nemam pojma o origamiju a da ne pričam tek o modularnom origamiju ![]() ![]() Pošto rijetko dolazim na ove stranice, također priznajem da sam se zainteresirala što ti to radiš čitajući tvoje postove sa kavice, reko idem vidjeti što moj Slavonac radi i ostade paffffffff ![]() Reci... ovi uradci , mislim ovi koje si napravio kad ti je kao bilo dosadno, na ovoj stranici, koliko ti vremena treba za to, meni to izgleda tako zapetljano da imam osjećaj da bi mi se ruke zapetljale slažući to ![]() ![]() Pozdrav! |
|
![]() |
|
Hvala ivna na komentaru :)
Modularne stvari kao one kugle "kad mi bilo dosadno" treba oko 3-4 sata ovisno o modelu ... modularni labudi i zmajevi trebaju oko 24h oko 350-800 papirića se savija svaki nekih 10 puta . Zmaj onaj crveni gore je oko 35 min. cvijeće koje je na prvoj stranici i ruže su oko 10 min po cvijetići 5-10 i tako...prvo savijaš jako sporo , pa neznaš što bi sa papirom ni kako ga držati... onda nakon par mjeseci osjetiš ga kako se savija i koje mogućnosti ima . Sad nakon više od 2 godine po debljini papira procjenjujem i koliko prjeloma mogu imati , koliko će dugo biti u komadu, koliko će brzo upijati vlagu te se širiti i još par stvari koje pazim kad kupujem ali izbor je malen. Istina je meni treba puno više vremena za savijanje od drugih jer mi se ruke jako tresu ali imam neograničenu strpljivost :) ak neće iz prvog onda će iz 12 zasigurno :) he he lijepi pozdrav iz Slavonije ! ![]() |
|
![]() |
|
Evo opet danas neš gotovo... godišnji predugo traje izgleda :P
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ahamm na brzak poslije ručka...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ultra, hvala lijepo na ovom pojašnjenju (mada mi i dalje toga malo jest jasno što se origamija tiče) aliiiiiiiiiiiii reče li ti to 350-800 papiriča za jedan model
![]() ![]() (mene bi vjerovatno strpali na psihihi nakon jednog pokušaja pravljenja najobičnijeg cvjeteka, nisam baš od onih stpljivih ![]() |
|
![]() |
|
@ivna : na prethodnoj stranici sam malo pobliže objasnio što je origami i modularni origami pa ako ti se bude dalo ili te zanima slobodno prolistaj.Nisu svi modeli sa puno papirića recimo cvijete kugle koje često radim su 15-60 papirića ovisno o modelu. Meni ovaj hobi odgovara, nekako mi paše a neki drugi bi me izludio...bar znamo da nismo serijski rađeni
![]() |
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Znaš šta...mislim da jejako dobro kad je tebi dosadno
![]() svašta zanimljivo nastane u takvim trenucima. A je si "legend"! ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
hahahaha ne gledaj mi majice...
![]() Hvala na spontanom komentaru ! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |