Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Origami/Modularni origami
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Origami/Modularni origami

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 13>
Korisnik
Poruka
UltraDwlux View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 396
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 16:32
he he hvala ti smile215ice cream attack!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nirvana View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 183
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nirvana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:43
Ne razumim se pretjerano u origami ali jedino šta mogu reći je wau!Oduševili su me labudovi,riba(zmaj) i papiga!!!
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:48
hvala ...:D trudim se da bude lijepo ali da ne izlazi iz okvira Origamiasmile205
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 23:26
Ovaj model možda neće biti nikome previše interesantan no zmajevi su jako zastupljeni u samome Origamiju .
ovo je model koji se bazira na modelu klasičnog zmaja te uzeo sam elemenat glave modela od Charles Esseltine "dragon in flight". To sve spojeno ovako izgleda ...cheers.

smile182
Na vrh
maredelmare View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maredelmare Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 17:44
Zašto ne bi bio interesantan-meni je sve interesantno kad je origami u pitanju i svemu se tome divim.
Šta bi rekli pravi origami(ufff, skoro napisala origano)znalci, ne znam.
Ovaj papir ispod tipkovnice redovno primjećujem kod tebe, ja ga kupila, nešto mi se svidio iako ni sama nisam znala šta ću s njim.....a ne znam još...al, valjda mi nešto sine.
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 18:10
he he privlači te origami lagano ;) priznaj ;) taj papir je težak za savijanje jer je "plastičan" pa se modeli otvore no posluži ponekad svrsi .Zasad komad je izrezan i lijep mi je kao podloga kad slikam pogotovo modularne modemle (modeli od više djelova" Ako te kad bude zanimao malo origami , slobodno pitaj ili pošalji pp ujedno imaš moju stranicu sa tutorialima na youtube sam se vrati na prvu stranicu ovdje gdje sam ostavio link. idem ne spremiti smile140 a onda smazati smile50
Na vrh
Linaaa View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 220
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Linaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 18:14
super zmaj ali nekak mi nije jestiv hehe
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 18:23
stavim ja munchmallow gore da ga fura jel tak bolje ?
Na vrh
Linaaa View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 220
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Linaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 18:28
moze
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2010 u 19:58
Evo jedna opet novina...bilo dosadno danas:D

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 13:54
Evo još jedan mali uradak, bilo dosadno opet :/

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 21:26
Evo malo igranja sa papirom, malo za obradovati klince :)

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 22:03
Pozdrav Ultra!!!
Moram priznati da nemam pojma o origamiju a da ne pričam tek o modularnom origamiju Embarrassed LOL.
Pošto rijetko dolazim na ove stranice, također priznajem da sam se zainteresirala što ti to radiš čitajući tvoje postove sa kavice, reko idem vidjeti što moj Slavonac radi i ostade paffffffff smile39!
Reci... ovi uradci , mislim ovi koje si napravio kad ti je kao bilo dosadno, na ovoj stranici, koliko ti vremena treba za to, meni to izgleda tako zapetljano da imam osjećaj da bi mi se ruke zapetljale slažući to Confused...Ma u stvari, tako nešto ja mogu samo gledati i NE pokušavati kod kuće sama činiti LOL.
Pozdrav!
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 22:15
Hvala ivna na komentaru :)
Modularne stvari kao one kugle "kad mi bilo dosadno" treba oko 3-4 sata ovisno o modelu ... modularni labudi i zmajevi trebaju oko 24h oko 350-800 papirića se savija svaki nekih 10 puta .
Zmaj onaj crveni gore je oko 35 min. cvijeće koje je na prvoj stranici i ruže su oko 10 min po cvijetići 5-10 i tako...prvo savijaš jako sporo , pa neznaš što bi sa papirom ni kako ga držati... onda nakon par mjeseci osjetiš ga kako se savija i koje mogućnosti ima . Sad nakon više od 2 godine po debljini papira procjenjujem i koliko prjeloma mogu imati , koliko će dugo biti u komadu, koliko će brzo upijati vlagu te se širiti i još par stvari koje pazim kad kupujem ali izbor je malen. Istina je meni treba puno više vremena za savijanje od drugih jer mi se ruke jako tresu ali imam neograničenu strpljivost :) ak neće iz prvog onda će iz 12 zasigurno :) he he lijepi pozdrav iz Slavonije !smile73
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 00:02
Evo opet danas neš gotovo... godišnji predugo traje izgleda :P

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 14:09
Ahamm na brzak poslije ručka...

smile165
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:37
Ultra, hvala lijepo na ovom pojašnjenju (mada mi i dalje toga malo jest jasno što se origamija tiče) aliiiiiiiiiiiii reče li ti to 350-800 papiriča za jedan model smile39?!? E pa jedino što mogu reći,  svaka čast Clap!
  (mene bi vjerovatno strpali na psihihi nakon jednog pokušaja pravljenja najobičnijeg cvjeteka, nisam baš od onih stpljivih LOL)
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 23:53
@ivna : na prethodnoj stranici sam malo pobliže objasnio što je origami i modularni origami pa ako ti se bude dalo ili te zanima slobodno prolistaj.Nisu svi modeli sa puno papirića recimo cvijete kugle koje često radim su 15-60 papirića ovisno o modelu. Meni ovaj hobi odgovara, nekako mi paše a neki drugi bi me izludio...bar znamo da nismo serijski rađeni smile188 ima nas svakakvih hehe
Na vrh
maredelmare View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maredelmare Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 18:13
Znaš šta...mislim da jejako dobro kad je tebi dosadno
svašta zanimljivo nastane u takvim trenucima.
A je si "legend"!
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje UltraDwlux Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 19:05
hahahaha ne gledaj mi majice...smile60 gledaj u papirnate radove :)..jk
Hvala na spontanom komentaru !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.