Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ferocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ferocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 12>
Korisnik
Poruka
narcis View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje narcis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 19:40
  Bravo Pinus lijepa kolekcija kaktusa ja ih volim i imam dosta ili pojedine držim da ostanu minijaturni...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 19:25
Za ljubitelje ferića dva markantna starca moje susjede - crveni i žuti :

. . .
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 22:59
Pa ja cu se stvarno razboleti od ovih kaktusa,kako su samo lepi...
kazes starca...pa koliko su stari?
Na vrh
Astrophytum View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 23:42

smile120

Gospod e GOLEM!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 22:35
Koliko su stari ? Ne znam, pitam povremeno i takve podatke ali kaktusa ima dosta i te podatke čovjek brzo zaboravi. Mislim da za ove feriće nisam to niti pitao.

I treba da mi zavidiš , vrlo simpatična i jednostavna osoba koja rado dijeli svoje znanje.
Na vrh
Astrophytum View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 22:43
Wink
Gospod e GOLEM!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 21:04
Ja za sada imam samo jednog

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 21:29
Od nekuda moraš početi . Čini mi se da je to isti kaktus kao i moj krajnji desni.

Misli da su to Ferocactus histrixi. Sada su dosta neugledni ali kako rastu postaju pravi manekeni.
Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 276
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 09:05
Mislim da je i moj takav. Kupila sam ga u Pevecu u Bj. pred tjedan dana, a cijena je bila 15 kn.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 10:44
Malo po malo mi nestaje kvalitetan prostor za prezimljavanje kaktusa. Imam na izbor prozorske police negrijane sobe tem 15 - 20 C. Što mislite, mogu li ferokaktusi prezimiti na tim policama bez da dožive oštećenja. Isto pitanje se odnosi i na mammillarie ?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 13:08

Kaktusi mogu preživjeti,ali mislim da onda neće cvasti dogodine.Ja,kad sam živjela u stanu,također imala kaktuse na policama prozora,ali cvjeta nije nikad bilo.

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 14:36
imam i ja jedan tj dva ferokaktusa...a gdje ih držiš mali kaktus po zimi ,u grijanom prostoru ili
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 18:51
U hladnoj garaži.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 19:11
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Malo po malo mi nestaje kvalitetan prostor za prezimljavanje kaktusa. Imam na izbor prozorske police negrijane sobe tem 15 - 20 C. Što mislite, mogu li ferokaktusi prezimiti na tim policama bez da dožive oštećenja. Isto pitanje se odnosi i na mammillarie ?
Naravno da mogu zamrači prozore, smanji temperaturu koliko je god moguće makar imao otvoren prozor na kipanje ako je moguće. Ne zalijevaj ni pod razno. Inače recimo melocactusi ti mogu tu biti, te echinofossulocactusi, i neki cereusi, uglavno oni koji inače dolaze s toplijih područja, echinofossulo čak traži zimovanje na svijetlu malo pročitaj temperature za pojedine vrste pa rasporedi po kući.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2011 u 23:34
oprostite meni neznalici na ovom pitanju,,znači,svi kaktusi ne traže isti tretman ,neki trebaju hladan i zamralen prostor....ja sam milsila ove svoje u malim teglicama stavit u negrijanu prostoriju sa dosta svjetlosti ,a sad sam u dilemi..
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 00:01
evo još jedne neznalice -  ako idu u negrijan, ali svjetli prostortreba li ih koji put pošpricati zimi ili isto ništa do proljeća

pretpostavljam da neće cvjetati, ali ja ne bi da se osuše i propadnu

moja situacija je takva da su mi u malim posudama i ne znam kako bi podnijeli nedostatak vode od npr. listopada do veljače

i ne mislim samo na ferocactuse, nego općenito
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 06:22
Natalija,ne,ne i ne,ni slučajno kaktuse ne zaljevati i špricati po zimi,i oni imaju zimski san.Zato ih stavljamo na hladno,oni će se do proljeća malo smežurati ali neće propasti.Kaktusi umiru od previše vode,a ne premalo.
Kamenjar,ako je prostorija hladna,ne mora biti mračna.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 07:54
hvala mali kaktus Smile
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 08:25
Kaktusi prezimljuju na hladnom,suhom,i tada neće rasti,a ako bi ih stavili u toplu sobu oni bi i dalje rasli,a zbog nedostatka svjetlosti bi se izdužili i više nebi bili lijepi,a ni jedna soba,koliko god bila svjetla,ne može im nadomjestiti pravu dnevnu svjetlost.I naravno,treba im mirovanje da bi sljedeće godine mogli opet cvasti.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 16:02
ok, fala mali kaktus
znam da im škodi višak vode, nekoliko mi ih je otišlo ovo ljeto baš zbog toga

ja sam svoje do sada znala špricnuti svakih 15ak dana, ali samo malo po zemlji, nije im smetalo, mislim da ću ove zime pokušati ne dati im vode...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.