Ferocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
narcis ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bravo Pinus lijepa kolekcija kaktusa ja ih volim i imam dosta ili pojedine držim da ostanu minijaturni...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Za ljubitelje ferića dva markantna starca moje susjede - crveni i žuti :
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Pa ja cu se stvarno razboleti od ovih kaktusa,kako su samo lepi...
kazes starca...pa koliko su stari? |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Koliko su stari ? Ne znam, pitam povremeno i takve podatke ali kaktusa ima dosta i te podatke čovjek brzo zaboravi. Mislim da za ove feriće nisam to niti pitao.
I treba da mi zavidiš ![]() |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Od nekuda moraš početi . Čini mi se da je to isti kaktus kao i moj krajnji desni.
Misli da su to Ferocactus histrixi. Sada su dosta neugledni ali kako rastu postaju pravi manekeni. ![]() |
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Mislim da je i moj takav. Kupila sam ga u Pevecu u Bj. pred tjedan dana, a cijena je bila 15 kn.
|
|
![]() |
|
Malo po malo mi nestaje kvalitetan prostor za prezimljavanje kaktusa. Imam na izbor prozorske police negrijane sobe tem 15 - 20 C. Što mislite, mogu li ferokaktusi prezimiti na tim policama bez da dožive oštećenja. Isto pitanje se odnosi i na mammillarie ?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kaktusi mogu preživjeti,ali mislim da onda neće cvasti dogodine.Ja,kad sam živjela u stanu,također imala kaktuse na policama prozora,ali cvjeta nije nikad bilo. |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
imam i ja jedan tj dva ferokaktusa...a gdje ih držiš mali kaktus po zimi ,u grijanom prostoru ili
|
|
![]() |
|
U hladnoj garaži.
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
oprostite meni neznalici na ovom pitanju,,znači,svi kaktusi ne traže isti tretman ,neki trebaju hladan i zamralen prostor....ja sam milsila ove svoje u malim teglicama stavit u negrijanu prostoriju sa dosta svjetlosti ,a sad sam u dilemi..
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
evo još jedne neznalice - ako idu u negrijan, ali svjetli prostortreba li ih koji put pošpricati zimi ili isto ništa do proljeća
pretpostavljam da neće cvjetati, ali ja ne bi da se osuše i propadnu moja situacija je takva da su mi u malim posudama i ne znam kako bi podnijeli nedostatak vode od npr. listopada do veljače i ne mislim samo na ferocactuse, nego općenito |
|
![]() |
|
Natalija,ne,ne i ne,ni slučajno kaktuse ne zaljevati i špricati po zimi,i oni imaju zimski san.Zato ih stavljamo na hladno,oni će se do proljeća malo smežurati ali neće propasti.Kaktusi umiru od previše vode,a ne premalo.
Kamenjar,ako je prostorija hladna,ne mora biti mračna.
|
|
|
![]() |
|
hvala mali kaktus
![]() |
|
![]() |
|
Kaktusi prezimljuju na hladnom,suhom,i tada neće rasti,a ako bi ih stavili u toplu sobu oni bi i dalje rasli,a zbog nedostatka svjetlosti bi se izdužili i više nebi bili lijepi,a ni jedna soba,koliko god bila svjetla,ne može im nadomjestiti pravu dnevnu svjetlost.I naravno,treba im mirovanje da bi sljedeće godine mogli opet cvasti.
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ok, fala mali kaktus
znam da im škodi višak vode, nekoliko mi ih je otišlo ovo ljeto baš zbog toga ja sam svoje do sada znala špricnuti svakih 15ak dana, ali samo malo po zemlji, nije im smetalo, mislim da ću ove zime pokušati ne dati im vode... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |