Albizia julibrissin - Albicija |
Odgovori | Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
daj opiši koje su joj mane
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Staky
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sad imam problem..naime iz Dubrovnika mi je stigla Albicija ima nekih 20 cm visine a dosta je široka. sad u biti ne znam koliko je stara..a kako sam U ZG-u bojim se da je još uvijek premala da bi je posadila u vrt, zar ne? Uskoro stiže i sličica .
Pošto nisam pročitala sve strane molim Vas oprostite mi na neznanju, ali da li njoj znaju opadati preko zime ovi mali listići ili ima kakvih promjena po zimi?
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zimi gubi lišće, a na proljeće pušta novo
|
|
Staky
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stano, lisce ce opasti neka te ne brine posto je albicija listopadno drvo.Ne stavljaj je u bastu ove zime. Drzi je u hladnoj prostoriji.Moja je velika i evo ova ce zima biit druga kako je u basti.Porasle grane izasle na ulicu.
|
|
Staky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fato vidjela sam tvoju, prekrasna je pujpujpuj za sreču. Čuvaj je dobro :)
Imam jednu negrijanu prostoriju vani kao neka šupica i dosta je hladno tamo...mogla bih je tamo prebaciti? Hm...da nije opet prehladno za nju? Joj užasno me strah jer sam je puno platila, a zbog poštarine pa da mi kvrkne a tko zna i da li bih ponovo mogla kupiti biljkicu jedva sam ju našla...
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stano, da li si pokusavala iz sjemena? Ja sam ove godine u basti posijala i mogu ti reci da mi brzo rastu pa cu ih prebaciti u neku saksiju.Razmisljala sam da jednu ostavim kako pokus, da navucem na nju plasticnu flasu pa da vidim hoce li prezivjeti.
|
|
Staky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa možeš Fato, ako imaš ostale u pričuvi ja bih baš tu jednu zaštitila i ostavila da vidimo kako če biti.
Jesam probala iz sjemenaka u dva navrata i nikle mi fino skoro sve. I nakon nekog vrmena jednostavno su klonule :( zato nisam više htjela iz sjemenaka da se razočaram. Tražila sam baš biljku i jedva ju našla u dalmaciji od tamo mi je žena poslala, ali sam platila jako puno poštarinu užasno puno...
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svima nama klonu biljke kada ih zimi sijemo u kuci, to je bilo i kod mene ove godine da jedna tura mi je sva klonula pa sam se naljutila i bacim sjeme u bastu.
|
|
Staky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bacila i nikne Kad si ti sretne ruke
|
|
mena
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već sada je predivna. Imamo u Rijeci jedan drvored tog predivnog drveća i u proljeće kad još procvjeta zbilja je upečatljiva.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mena
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Do cvjetanja ona ima dosta ali mi je sva bas simpaticna,pogotovo njeni listici,koji se nocu skupe..
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije istina da treba cekati dosta, moja cvjetala nakon druge godine od sijanja.Raste kako luda.
|
|
Staky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm...ova moja gore na slici je gola. Gola golcata ni listića nema.
Samo da mi ne kvrkne. A posijala sam sjemenkice koje sam našla - vjerojatno su to još Fatine :lol:, i nikle mi sve.
I sada opet vidim da ide po starome - već su mi se dvije sfrkale i kvrknule. Ostalo ih je pet. Dosta su visoke ali slabašne....ccc...ajme da li je moguće da ja s njom nemam sreće? Šta da im radim da budu čvršće?
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Staky i moja je ogolila bila preko zime,ali su me ubjedili da je to ok.I juce vidim krenuli joj novi listici..I moja je iz sjemena,samo nisam je ja sijala nego Mena
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Staky dobro si se sjetila danas posjetis.
Gola je i moja, ne brinite to je listopadno drvo.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo sa sve novim listićima. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Staky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma kakvi , ova moja slikana je skroz suha, osusila se skroz na skroz :( . Plakala sam danima, tako ju tesko nadjem i evo nema je.
Kupila sam jedva drugu, ta je malecka jos manja nego ova gore, sad drzite mi fige. Nemam srece pa nemam :( .
Da, htjela sam reci - slucajno mi nikla jedna sjemenka, dobro sam se iznenadila kad sam vidjela, u tegli pored Pitospore, za krepati. Mala je, ima tri grancice i raste.....
ne gubim nadu jer bi jako voljela imati tu biljcicu :) .
|
|
Athena
Pustio korijenje Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A eto što se događa s mojom albicijom. Kupih je pred godinu dana na Krku u rasadniku, visne nekih 60 cm. I posađena je u teglu, prezimila je i potjerala nove grančice i listiće. Onda mi se učinilo da joj je to premala tegla pa sam je presadila u veću. I tu počinje tragedija: listići su požutili i posušili se. Tjeraju novi, ali i ti su već nekako žuti. Očajna sam. Posumnjala sam u kvalitetu zemlje. Kakvu zemlju ona treba? A sad sam je premjestila u polusjenu. Jel joj možda sunce bilo prejako? Ali to je stabalce koje raste na moru?! Jel ju treba malo zalijevati, prihranjivati... što?
Hvala.
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |