Živi kamen - Lithops |
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj zivi kamen vise nije medju zivima.... ...vidim i u cvjecari uginuli,pa kontam ako su bas toliko osjetljivi,nisu onda za mene,pocetnika u kaktusarenju.Divicu se vasim lithopsima.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
cvijetićljubac
Mladi grm Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni su....
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja tri se drže zasada jedan najveći je počeo presvlačenje tj pukla mu je sredina i počela se razdvajati...baš me zanim ahoće li mi preživjeti do druge godine
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E pa to ćeš morati rasaditi lithopsi i euphorbie neće ići zajedno
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M. daj , molim te pojasni, naime, imam nekoliko litopsa pa reci ukratko kako s njima ? Znam da ima literature, ali ipak...
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam Miss M. ali do tada će ipak proći nešto vremena. Ovako zajedno su mi fora.
Posađeni su pumicu (bims) koja je sama po sebi vrlo rastresita tako da je presađivanje šala mala, trenutak vremena. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zalijevam ih ciljano, svaku biljku posebno. Pretpostavljam da ću se snaći.
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo malo da se pohvalim :) (makar sam mogao i malo bolje poslikati)
i optica rubra :D |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ne vidim sliku.
|
|
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije jedna, više ih je. Probaj refresh?
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fino si se ponovio baš su slatki možda i ja nabavim još kojeg.
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo ja imam, ako mi potraju, nabavit ću još.
|
|
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makni pleiospilos iz te tegle on baš ne voli prejako sunce a ni polijevanje po tijelu. To ti je ovaj desno veliki zeleni,
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Yes, to sam danas skužila, maknut ću ga, onda mi ostaje prazno mjesto, dakle moram nabaviti još. Ajde , pliz, pogledaj temu "slike kaktusa i njihova imena " imam nešto što je slično ovome, ili ?
|
|
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad mene zanima kako stojite sa prihranom lithopsa? Malo sam po netu čitao o ovome i naravno naletio na oprečna mišljenja. Negdje piše da treba svakako nakon što se "presvuku" negdje da treba jedanput-dvaput u sezoni sa gnojivom za kaktuse (duplo manja koncentracija) a negdje da uopće ne treba jer ionako rastu na mjestima koji su vrlo siromašni nutrientima pa im je dosta ono što već imaju u supstratu ali da onda taj supstrat treba mijenjati svake 3-4 godine. Vaša iskustva i saznanja?
Na više mjesta se spominje i zalijevanje destiliranom vodom što ja smatram pretjerivanjem. |
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja prijateljica ih ima u običnom šoderu posađene i rastu joj ko ludi. Možeš ih malo pognojiti gnojivom za kaktuse ja ne pretjerujem ni s gnojenjem kaktusa. Zalijevam ih kišnicom kao i kaktuse pa ni u prirodi nemaju destiliranu vodu. A i Bešlić ništa posebno ne tretira svoje.
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |