Aichryson |
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Jukica
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posto mi je enrikova nona pomogla prepoznati biljku, evo me sada ovdje s pitanjem, sta bi moglo faliti mom aichrisonu, malo su mu pozutjeli listici. Drzim ga na prozorskoj dasci okrenutog negdje na sjevero zapad, zalivam ga jednom u 7 dana... Ima li ko savjet? Ne bih da mi ugine
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoj aichrison
izgleda sasvim u redu. Ako mu povremeno požuti koji donji listić ništa strašno.
Stari listići pri dnu biljke odumiru a novi na vrhu stalno rastu. To je
normalan proces. Problem bi bio ako bi bilo obrnuto. Ako nema sunca
interval između zalijevanja možeš preko zime produžiti recimo na 10 do 14 dana.
Vidim da je posađen u tresetu. Nakon zalijevanja treset ostane dugo vlažan. Preko
zime su mu mokre noge najveći neprijatelj. |
|
Jukica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodoslici i na odgovoru! Drago mi je da je u redu, malo me zabrinulo tih par zutih listica jer sam imala vec neugodno iskustvo s ovom biljkom. Dobila sam jednu malu grancicu od tetke, rekla mi je da je samo zasadim i ja sam tako uradila. Nakon 10-ak dana samo mu je nestao korijen. Onda sam na poklon dobila ovaj pa ga sada mazim i pazim. Znaci samo da prorijedim zalijevanje...
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jukice, najbolji postupak za zalijevanje sukulenata ti je ovaj:
Čekaj prvo da se površina zemlje sasvim osuši. Kad je površina suha, sredina i dno posude su još mokri. Onda čekaj još, koliko god treba, dok pitarić na podizanje ne postane vidno lagan. I onda zalij.
Ovisno o veličini posude, veličini biljke, zemlji, temperaturi, itd, ovo može trajati i po 2-3 tjedna, ili i duže.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Jukica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetima! Puno ste mi pomogli ;-)
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj odpjevo labuđi pjev!
pokušala sam zakorjeniti grančicu koja nije imala cvijet, primila se, procvjetala i otišo. žao mi je ovog lijepog cvjeta! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
on kad procvjeta propadne, zato ja kad napupa otkinem grančicu koja nema pup i posadim, ja bih rekla da je to biljka kratkog vijeka zato ju treba uvijek iznova saditi
|
|
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica,zagreb
|
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktus, prelijep je.
Ja juce kupila ovo slatko drvce, kad sad citam kako je kratkog vijeka... Da sam znala, ne bi niposto kupila. Jer, nema mi cari uzgoj biljke nad kojom ces strahovat da ne procvjeta i stalno iznova saditi male patrljke. Da li bi pomoglo da ga drzim u kuci sve vrijeme i na malo manje svjetla? Da nikad ne procvjeta? Kakva steta. Nije dzaba kostao 1 evro... |
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlicno! Sad mi je lakse!
Ocigledno da ih ti imas vise komada, zato ti zelim da ove sezone na jednom ugledas bujan cvijet! |
|
@kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve sam procitala prije nego sam se javila i zavapila Nazalost, moj je taj koji bi krepao. A nadam se da grijesim, jer toliko mi je slatka biljka, da sam kupila dvije, i sebi i mami. Ja mislila neka Krasula, a posto nisam bila sigurna, kupila sam i Krasulu za koju sam sigurno znala da to jeste
|
|
@kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktus
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako mi je slatko ovo drvce, danas sam jos jedno morala kupiti da se utjesim na ovom kisnom vremenu Malo cu probati eksperimentisati sa jednim, da vidim koliko treba reznici da se zakorijeni.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |