Opuncija - Opuntia |
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
plavooka
Nedavno posijan Pridružen: 17 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 73 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su
|
|
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fantazija!!! Koliko je "stara" ova ljepotica i gde je cuvana?
|
|
montokuc
Već proklijao Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poslije ovih velikih primjeraka... evo i moje još maaale.Nadam se da ni neće jako narasti (ono iza nje naravski je nešto sasvim drugo!)
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni primjerci!!!
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
vesna277
Upravo klijam Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako lijepi kaktusi
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgleda da smo Montocuz i ja gazili istim stazama po Lastovu. I ja sam snimila te opunzije.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A nismo vidjeli tvoje slike, a obećala si snimiti i crnoglavce, pa ništa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma snimila ja, snimila, al nisam objavila.
Ovo je samo dio, bila tamo gazdarica pa me bilo sram toliko škljocati. Ionako me je MM prozvao Japancem. Montokuc, ovo je u Pasaduru na stazi prema kasarnama. Prva kuća iza kafića koji malo radi a malo ne. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije baš u temi, ali ovo je fantastično - odmah ću si spremiti, da ne povjeruješ.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
suzyy
Novo sjeme Pridružen: 15 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zanima me kako presađujete kaktuse,jer kad to radim pune su mi ruke bodlji.pokušala sam sa rukavicama ali bez pomoći.molim vas savjet?????????????????????????
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Suzyy višestruko ih lagano omotaj novinskim papirom pa ih tako možeš lakše držat kod presađivanja, a i manje se oštete bodlje a samim time i biljka
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
(Presađivanje kaktusa).......Opuncija
Ovo je metoda moje susjede.(veliko iskustvo i ogromna kolekcija kaktusa). Ona prilikom presađivanja koristi stiropor. Metodu sam ove godine sam isprobao. Presadio sam oko 20tak kaktusa. Naročito mi se dopada što sve iglice ostanu neoštećene. Nabavite nekoliko centimetara debeli stiropor. Izrežite ga u veličini kutije cigareta 2X. Istovremeno pažljivo pritisnite suprotne strane kaktusa i izvadite kaktus iz tegle. Nema šanse da se piknete a istovremeno sve iglice ostanu neoštećene. Da ne bi potpuno promašili temu o opuncijama evo slika jedne lošinjske opuncije. Ljepših od lošinjskih opuncija nisam vidio a Vi? |
|
joope
Nedavno posijan Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlična ideja sa stiropolom, dobro će mi doći za koji mjesec.
A ova opuncia me ostavlja bez daha!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma vidi ti moje ljepotice Lošinjanke sa rive, a uz nju još cijela kolekcija - juka, palma, lamprantus
A ja imam jednu malu, malu |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I tvoja je lijepa, čim je Lošinjanka !
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |