Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2013 u 22:10
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

slavuj raduje me što ima sve više ljudi koji misle na okoliš.u današnje vrijeme važan je samo profit,ali već nam se to obija o glavu.zašto nam je tako zima,a skoro sredina 6 mj.mislili smo da stručnjaci pretjeruju,ali eto polako nas stiže.
mene srce boli što sam zbog voluharica u vrtu morala upotrijebiti umjetno gnojivo i mrmke smanjiti nekim otrovom,a o pesticidima ni govora.

samo se ti hrabro bori s ljenivcima.nema ljepšeg od sviježe pokošene trave
ajama,ja mogu shvatiti da netko mora upotrijebiti otrov da spasi neko voće, povrće pa čak i cvijet ali ne mogu shvatiti da netko prska travu zato što je problem pokositi.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2013 u 22:19
[QUOTE=Lantana] Panoramske slike pokazuju svu raskoš tvoga vrta. Klupica zove na odmor i uživanje Clap

[/QUOTE
Lantana, drago mi je dobiti pohvalu od vlasnice prekrasnog vrta i velikog broja lijepih biljaka.
Hvala ti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2013 u 22:25
toni, hvala na posjeti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2013 u 22:33
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

draga slavuj vrt ti je prelijep, a tema toliko zanimljiva i prepuna savjeta, lijepih misli... baš je gušt navratiti kod tebe, samo da je više vremena smile219
natalija, hvala ti na posjeti,
posebno mi je drago da ti se sviđa moja tema.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2013 u 22:40
I ja sam malo sjela na klupicu i uživala u tvom prekrasnom vrtu, u svakom njegovom skladnom, nenametljivom detalju
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 12:16
moon, uvijek si dobrodošla!
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 13:02
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Ovako izgleda vrt nakon svakodnevnih kiša i malo sunca  Smile

Ma,meni ovde kiše ništa nisu pokvarileSmile Sunca fali,to stoji,ali ovo zelenilo ukrašeno cvetovima savršeno uživa i prekrasno izgledaBig smileThumbs Up 
Još samo da mi odgonetneš da li su ovo listovi kandilice (pakujca) ispod lonicere...božanstveno izgledaju,al' su mi nekako prekrupni za nju,a i ova travica me jako zaintrigirala da ponovim ovu fotku,koja je to biljčica? smile75  
The impossible is often the untried.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2013 u 23:25
draga moja Betty,
dobro si vidjela da su se listovi kandilice upleli u loniceru.
sam se tu zasijao i cvjetao.
Krupne listove ima valjda zato što mu je u mirisnom susjedstvu lijepo ili možda da bi se probio i došao do izražaja u šumi lonicerinih grana.
ona sićušna ali vrlo agresivna pokrivačica tla j kućna sreća,helksine soleriolli.
na tom mjestu je nekoliko godina, preko zime pocrni a na proljeće ponovo zazeleni.
jako brzo raste i uguši sve pred sobom, voli hladovinu .ove godine se počela penjati i na stari panj.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2013 u 20:26

na ovoj se klupici od sada zadržavamo dok utvrdimo gradivo, o svemu lijepome što kod tebe vidimo i svemu novome što naučimo smile227   i toliko toga još...prekrasno smile141
Neka se sve zeleni
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1321
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 23:05
Samo da te pozdravim i pokupim nove lekcije!
smile219
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
mimantonija View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimantonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 23:37

Originalno poslano od člana mimantonija mimantonija napisao:

Slavuj, svaka čast, sve je pre..pre divno. 
Jako mi se sviđa, takav vrt zahtjeva puno paznje i truda, sve pohvale.smile57

mimantonija, dobrodošla u moj vrt!
moram nešto reći u vezi pažnje i truda da bi se stvorio vrt kao što je moj.
prvo i osnovno takav vrt se stvara godinama .
možeš ga stvoriti jako brzo ako želiš puno uložiti i kupiti velike i odrasle, dobro ukorijenjene biljke i to pod uvjetom da nakon razmaženosti u plastenicima prihvate tlo u vrtu i sve klimatske nepogode koje ih čekaju u "bijelom svijetu".
ako ih odgajaš iz pelcera, grančice ili sjemena, kao što sam ja, trebat će ti godine, puno strpljenja i pažnje ali će radost biti daleko veća.
puno puta sam dobila biljku o kojoj nisam ništa znala i onda čekaš što će iz nje procvjetati i mogu reći da sam na takav način dobila najljepše biljke.
problem kod takvih biljaka je što ne znaš visinu, položaj koji joj odgovara i način orezivanja.
zbog toga je bilo puno selidbi pa i uginulih biljaka.
još uvijek u vrtu imam djelova koji nisu zasađeni pravim biljkama ali kad jednom dobro posložiš biljke više nemaš puno posla osim nožičem razrahliti tlo, ošišati ocvale cvjetove i po potrebi orezati ili obuzdati širenje onih koje su invazivne.
posao oko biljaka za mene nije napor nego moja radost, izvor pozitivne energije, moja terapija i životni smisao.
koliko se samo posla u vrtu može napraviti dok traje jedna serija koja me zatupljuje i oduzima energiju a da o svim drugim emisijama i ne govorim. ja sam tv potpuno izbacila iz svog života.

"snaga, zdravlje dugovječnost
kao i sama inspiracija je u biljkama
iz kojih se neprekidno trebamo napajati!"

Vjerujem da se stvara godinama i da je ulozeno puno truda, ja idem linijom manjeg otpora, kod mene je jako puno biljaka u posudama pa je lakse odrzavati, ali mamina susjeda ima slican vrt, iako manji i nema dana kada navratim do mame da nesto ne ceprka, LOLtako da znam, zbilja svaka cast, ja za sada ne bi mogla, niti sam toliko vjesta, a i nemam bas nesto puno prostora. Mozda za koju godinu, a istina je da biljke bolje napreduju kada se radi oko njih s ljubavlju..istina..Tv slabo gledam ,a li zato na komp volim uletiti, a i tada nesto drugo trpi, tesko je sve u zivotu posloziti da  funkcionira, barem meni..da bi voljela imati ovakav vrt, ooooo da. Pozdrav Slavuj i skuzih lokaciju, prepoznah na jednoj slici, tamo volim otici u crkvu..Smile
Na vrh
mimantonija View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimantonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 23:40

Slavuj, zbilja se sve prekrasno. Jel ovo loncera, ovo roza, nikada jos ne vidjeh u toj boji ..a liči mi? Gdje mogu kupiti ovu biljku?
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 08:51
Navratila sam da uživam u ovom prelijepom vrtu. Moram priznati da sam se i ja oduševila ovom crvenom lonicerom. Drago mi je što sam ovu ljepotu imala prilike vidjeti uživo.
Osijek prelijepi grad na Dravi
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 11:04
Klimatis, hvala na posjeti.
Puno puta ste bili na stotinjak metara od mojeg vrta.
Bilo bi mi drago da idući puta skrenete ulicu,dvije.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 11:09
Originalno poslano od člana FLORAMYE FLORAMYE napisao:

Samo da te pozdravim i pokupim nove lekcije!
smile219

draga FLORAMYE,
hvala ti na posjeti i drago mi je da imaš što naučiti u mom vrtu iako imaš prekresan vrt i uživam u svakoj tvojoj slličici i prekrasno prikazanim trajnicama.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 12:36

Klimatis, hvala na posjeti.
Puno puta ste bili na stotinjak metara od mojeg vrta.
Bilo bi mi drago da idući puta skrenete ulicu,dvije.

lijepo je to čuti, s obzirom kako nas sunce zove van te ovaj vikend planiramo put slavonije a dedu Janka više nikako ne zaobilazimo, M.M. bi i kampirao pred staklenicima samo da ga sluša dok priča o svim tim kaktusima. Dakle, još i taj božanstveni slavujev vrt koju ulicu dalje, ne znam samo tko bu nas poslije potjerao iz te prekrasne slavonske oaze.
Glikicu smo već kontaktirali, naravno ukoliko imate vremena raduje nas da možemo svratiti....

Neka se sve zeleni
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 14:03
Lonicere su me ostavile bez teksta!!!!!!!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 22:32
Mimantonija, drago mi je da je Bosut naša rijeka, da ti je poznata lokacija mog vrta, još ti jedino ostaje i da ga vidiš.
onda ćeš vidjeti i grmić crvene lonicere koji će se uskoro okititi crvenim bobicama.
na slikama sam napravila usporedbu dvije slične lonicere.
crvena je grmić koji jako sporo raste.
na prethodnim stranicama sam stavila stabalce crvene lonicere u zimu, bez listova, ništa ga nisam orezivala ovog proljeća i jako je malo izrastao a druga lonicera je narasla više od pola metra.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 22:37
Lana, drago mi je, hvala na posjeti.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 22:42
Klimatis
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.