Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 5354555657 282> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drago mi je tikvić, pogotovo zato što su tebe ostavile bez teksta. lonicere su biseri u ogrlici moga vrta-mirisne, pune cvjetova, skromne....biljke koje ne moram svaki dan obići da provjerim jesu preživile najezdu puževa, nalete vjetrova, leda, velikih minusa, suše i ostalih nedaća. |
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ZAVJESA OD RUŽA
PLAVI BISER MOGA VRTA JEDNA OD PET KOŠULJA ZA TAMBURAŠE IZ CVELFERIJE LEBDEĆI CVJETOVI VERBENE BONARIENSIS ... KADA BIH MOGLA POKAZATI I MIRIS FIĆULA NAJSTINIJI CVJETIĆI U VRTU MATURSKA HALJINA PTILOTUS PLAVETNILO HALJINA SUNCE NA ZAPADU PREKRIVAČ ZA ZIPKU...ZA MALU PRINCEZU NONO,POZDRAV! I BUKETIĆ...MIRISNI! |
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ručni rad naklon, ali plavi biser je jedan od ljepših na forumu
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ostala san bez teksta a ne mogu rec nista jer su mi usta otvorenai slinim po tipkovnici!!!
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(3)
|
RAZMNOŽAVANJE PAVITINE REZNICAMA
Kasno proljeće i ljeto je pravo vrijeme za razmnožavanje pavitine. Reznicu odrežite između drugog i trećeg para listova. Prije nego ju posadite odstranite listove sa jedne bočne strane a sa druge ostavite. Reznice posadite u mješavinu treseta i pjeska, održavajte vlažnost, držite na svjetlom mjestu ali ne na izravnom suncu. Za nekoliko tjedana biljka će se ukorjeniti i početi razvijati mladice. Kod zakorjenjivanja bilo koje biljke je jako važno da zemlja bude rahla jer se mlado i tanko korjenje ne može probiti kroz tvrdu i zbijenu zemlju. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, hvala!
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miska
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(2)
|
PROLJETNE LUKOVICE Kada uvenu i potpuno požute listovi proljetnih lukovica, te se lagano daju počupati, znači da je lukovica zrela i da se može vaditi i u 10. mjesecu posaditi na drugo mjesto. Lukovice koje se izvade treba posušiti i čuvati na prozračnom mjestu . Lukovice običnih tulipana je dobro izvaditi svakih 2-3 godine da ne odu preduboko u zemlju i da im se da više prostora za rast jer će nakon dužeg vremena postati sitni i boje će se iskrižati. Tulipane duplog cvijeta treba izvaditi svake godine jer bi se moglo dogoditi da procvjetaju običnim cvjetom i da se vrate obliku od kojeg su nastale. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
acer69
Upravo klijam Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno!!Nemam riječi!!!
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ručne radove neću da komentarišem - oni govore sami za sebe i pokazuju da su nastali rukom pravog majstora.
Ptilotus me oduševio! Prekrasna biljka... Ne mogu očima vjerovati da će ti kraljevski ljiljan procvjetati, i da je phygelius već ovoliki i toliko bogat cvijetom!!!! Oh, da mi je to, sve to, vidjeti uživo... pomirisati... dotaknuti. Pozdravljam te, čarobnice vrta! |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uživala sam u šetnji po tvom vrtu
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E ja sam danas (opet) bila ,dirala, mirisala, uživala.... A crvena lonicera stvarno miriši božanstveno, mislim da ljepšeg mirisa nema nigdje.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavuje kod tebe svaki dan sve ljepše i ljepše a plavetnilo u vrtu kad lavanda procvijeta obožavam.
Jesi kada radila macerat o lavandina cvijeta? Ni tvoje kreativna strana kada sjedneš za mašinu ne zaostaje za ljepotom vrta. |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
opet sam bez teksta.sve je jako lijepo,a nešto sam i naučila
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemam šta sodati prijašnjim koment. samo riječi divljenja
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(3)
|
BILJKE KOJE DOBRO PODNOSE SUŠU
Danas je bio pravi ljetni, vruči dan i primjetila sam u vrtu da je puno cvjetova uvenulo. Zemlja je,unatoč mnogo kiše potpuno suha i neke osjetljivije biljke su klonule. Većinu biljaka sadimo u proljeće kada su temperature ugodne, smjenjuju se kiša i sunce i sve buja i raste, i tada ne razmišljamo da će doći ljeto kada će mnoge biljke, posađene na neodgovarajući položaj uginuti i ostaviti praznine u vrtu. Ako nismo u mogučnosti svaki dan dobro natopiti zemlju, možemo oko biljaka staviti malč. To može biti slama, sijeno ili osušena pokošena trava, nikako svježa jer ona truljenjem razvija toplinu i biljke mogu izgorjeti. Prije malčiranja je potrebno razrahliti zemlju oko biljke i dobro zaliti. Da bi gredice na cjelodnevnom suncu bile lijepe odaberite biljke koje ne trebaju puno vode i koje uživaju na takvim položajima. Evo kako ćete prepoznati koje su to biljke: BILJKE SIVOZELENIH LISTOVA Sivozelena boja listova reflektira sunčeve zrake, manje se zagrijava pa isparava i manje vode. Na ovaj način se štiti lavanda, ruzmarin, perovskija, gailardija, ljetni jorgovan. MESNATO LIŠĆE Po izdržljivosti ovdje su na prvom mjestu visoki sedumi koji imaju debele i mesnate listove u kojima pohranjuju vodu i koji mogu tokom cijelog ljeta preživjeti bez kapi vode. Sikavica i kotrljan imaju trnovite listove a čistac dlačice koji sprečavaju isparavanje. BILJKE SITNIH LISTOVA Mali listovi suncu daju malo mogučnosti za isušivanje. Na taj način opstaje majčina dušica, sadarka, gaura, silene. DUBOKO KORJENJE Biljke koje imaju duboko korjenje lakše dođu do vlage iz dubljih slojeva. Biljke dubokog korjena su mamuzica, kotrljan, pupavica, vilino sito pa čak i anemona japonica koja u mom vrtu raste na punom suncu iako joj je prirodno stanište ispod drveća. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan ti je vrt, ali sada kad je toliko toga rascvjetano mislim da je na vrhuncu, rado čitam tvoje savjete sve je to već manje više nama cvjetoljupcima poznato ali uvijek je dobro ponovo utvrditi gradivo
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nono, hvala na posjeti i komentarima.
vrt još nije na vrhuncu, tek za nekoliko dana će biti. moje savjete rado čitaju drage cure, česte posjetiteljice mojega vrta koje su tek došle na forum i koje su na početku stvaranja svojih vrtova, koje malo znaju a imaju veliku želju stvoriti lijepe vrtove i koje su isto cvjetoljupci. i ja bih bila sretna da sam prije 10 godina, kada sam počela stvarati svoj vrt, mogla pročitati nešto o biljkama koje sam sadila bez ikakvog znanja. |
|
Odgovori | Stranica <1 5354555657 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |