Biljke penjačice |
Odgovori | Stranica <1 45678> |
Korisnik | |
VITA
Nedavno posijan Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetima. Za hortenziju penjačicu prvi put čujem. Da li imate malo više informacija o njoj. Da li se tretira kao i "obična" hortenzija.I da li se može nabaviti kod nas?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima je kod nas, nije preskupa, malo veća biljka stoji negdje oko 100 kn, prvih godina malo sporije raste, a onda krene...
Zahvalna penjačica za hlad, tj. za zabačene dijelove dvorišta. Nije zahtjevna. |
|
VITA
Nedavno posijan Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Interesira me kako odolijeva vjetru jer je kod mene na udaru bure - odnosno da li će ako je privežem i osiguram stabljika izdržati te nalete jer kod nas zna biti jakooo vjetrovito.
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Društvo pozdrav,evo i mene nakon dugo vremena.Odlučila sam uredit vrt pa gledam penjačice,puno sajeta nađoh ovdje.Obožavam tekomu a zbog korijenja odustajem. Vidim kod susjeda da se mladih izboja nemože riješit i na udaljenosti od nekoliko metara od sadnice.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, jako neobična biljka, da li si uspjela je održati na životu ili barem pokupiti sjemenke, ide treća godina od tada, imaš li je još??? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
morali smo je maknuti jer smo makli i žičanu ogradu i stablo po kojima se penjala
presadila sam 2 malecke na drugo mjesto, ali još su jako male i slabe i još nisu cvjetale (lani) |
|
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima, evo i ja sam još jedna nova članica vaše ekipe veliki sam ljubitelj cvijeća ali sam mlada i još nemam iskustva. Imam jedan problem i nadam se da ćete mi pomoći da ga što bolje riješim, a on je sljedeći... Imam malo dvorište koje želim pretvoriti u ljepi mali vrt, ali mi užasno smeta kuća od susjeda koja je velika, visoka, nije žbukana, kratko rečeno R U Ž N A Jedino što mi je palo na pamet je da posadim neku penjačicu koja bi prekrila parem dio kućerine, ali nemam pojma koju. Htjela bih neku trajnicu, koja ima puno zelenila i po mogućnosti da cvijeta, ali da miris nije preintenzivan zato što je suprug alergičan na jake mirise.
Živim u Slavoniji, a mjesto na koje bih ju posadila nema sunčeve svjetlosti (zbog zgradurine), znači u sjeni je cijeli dan.
Eto nadam se da sam napisala sve uvjete koje imam i da postoji idealna penjačica za mene.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošla na forum snješkica
malo pregledaj forum, a ja bi ti predložila vrtnu lozicu, koja uspijeva i u sjeni, bršljan svakako |
|
snješkica
Nedavno posijan Pridružen: 05 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici
i hvala na prijedlogu, još ću se malo pogledati prije nego što se odlučim...ima toliko kraaaasnog cvijeća da se čovjeku teško odlučiti.
|
|
perussola
Nedavno posijan Pridružen: 11 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze jos jedna nova?
Ovog proljeca uredjujem "vrtinu" pa cu imat tristo pitanja Samo dok se snadjem |
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro dosle !
|
|
perussola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima me da li je netko probao staviti zajedno tekomu i brsljan.
Tekoma mi je prelijepa, stavila bih je da prekrije ogradu, ali bih htjela da i zimi bude zelena, pa sam mislila brsljan. Da li bi ju brsljan ugusio? Ima tko kakva iskustva ili ideju? |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
DObro došli novi cvijetići.
Pitanja imate,to je dobro,moj savijet ,listajte i čitajte,zastati će vam dah.
Sve ćete naći,a onda i iskustvo će dati rezultate.
.
Morate imati strpljenja pozdrav i sretno.
|
|
perussola
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dok ja sve pohvatam i procitam (i zapamtim) prodje proljece i vrijeme za sadnju Ja cu pitat katkad pa mozda netko bude voljan podijelit iskustvo da ne tumaram u neznanju do iduce godine |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Perussola,lijepo će ti biti ta kombinacija,tekoma je jako agresivna,kada se udomači,pokušaj sa više bršljana Sretno. Pogledaj temu AKEBIA QUINATA,mpžda ti se sviđa.
|
|
flover
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svima na forumu,forum vam je super,stvarno možeš naučiti puno toga..ja ŽIVIM za cvijeće,ono mi je odmor i ljepota za oči i ruke...obožavam ga...imam onu penjačicu lozicu o kojoj ste pisali,imam dosta reznica koje sam stavila u zemlju i bit će puno mladica,jer se lagano pelca,pa će biti za podijeliti kome treba...zaista je prekrasna i odlično prekriva....stavila bih slike ali ne znam kako,pa dok ne skužim....pozdrav...
|
|
flover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo uspjela ja postaviti sliku od moje lozice,ovako izgleda u jesen....
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
flover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ovo je lozica ljeti...
.
,
.
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
Belina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lozica ti je prekrasna,bravo. Dobro došla!
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna lozica...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |