Caesalpinia gilliesii |
Odgovori | Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | ||
Nina22
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam posijala 10 sjemenki,računala sam od toliko sigurno će biti bar jedna.Zasad su mi nikle tri.Ne znam točno,ali trebalo im je bar 10 dana.Ja sam napravila grešku pa ih nisam potopila na 24 sata da nabubre,kao što piše par stranica prije.Maloprije sam prpala po zemlji da vidim što je s ostalima(moja velika mana),još jedna niče,a jedna tek bubri.Dalje nisam gledala.Da ne duljim:ako si ih držala u vodi već slijedeći tjedan bi ti trebale poviriti.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nisam ih držala u vodi..nadam se da ce mi kao i tebi bar 2-3 niknuti ...
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
Nina22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma niknut će,samo ti se može dogoditi da ti kao i meni niču s velikim razmakom.Ja sam moje posijala na 1 cm dubine.Svaki dan sam čačkalicom polako skidala zemlju s jednog zrna dok se nisam uvjerila da je pustio žilu(nakon 3-4 dana).Grozna sam,znam da ne bi smjela,ali...
Nemoj da ti se osuši zemlja i sigurno niču. U mene bi trebala biti ona žuta. |
||
Nina22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo moje malecke
|
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasan cvijet, baš ću malo potražiti po dućanima sjeme.
|
||
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja je vani, na Krkui preživjela zimu i baš me je razveselila
|
||
Rijeka
|
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti Mira. Ta je onda sigurno veeliki borac kada je preživjela ovu zimu.
|
||
Nina22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kamenjar kakvo je stanje?Je li počelo nicati?
|
||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
imam problem nina ,neznam u kojoj je teglici posijan mislila sam da imam glavu za pamtit al na zalost previse je teglica a mene pamet izdaje,..sad gledam ovaj tvoj isklijo gore,sutra cu pokusat nac među mojim teglicama imam li nesto takvo
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
Nina22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kod mene ih je zasad 6,sedmi niče.Ako bude sve u redu s mojima,bit će i za tebe koji.
|
||
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam ih zasijala sredinom veljače...prva je niknula za 5 dana, dok jedna tek nedavno...tak da ništ ne briniti, trebale bi niknuti!
|
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja danas gledala moje (nisam mogla izdržati mada nebi smila prčkat po njima), neke sjemenke su nabubrile a neke ne.
Jel to znači da nabubrene niču? |
||
Nina22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
anđelkad mislim da će ti niknuti,možda i one što nisu nabubrene.U mene jedna tek sad niče,a prve su nikle prije mjesec dana.
Lovro jesi li gledala dno pitara?Kod mene žila viri van,trebala sam ih posijati u veći pitar. |
||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jedna je nikla, jupiiiiiiiii
|
||
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
danas sijem sjemenke, mislila sam da su caesalpinia gillesii, al ne ispada da su od caesalpinia pulcherrima. citam sad da se jos zove dwarf poinciana i pride of barbados. nesto jako slicno gillesii ugl:
jucer sam ih zasjekla malo i stavila u vodu, lijepo su se napuhale, sad idu u zemlju... s tim bi trebale imat vece sanse za isklijat... |
||
velika gorica
|
||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasna je. Tvoje drvce?
|
||
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nebi sijala sjemenke da je ma to sam samo stavila sliku kao primjer o cem se radi. mozda jednog dana lol |
||
velika gorica
|
||
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pojavili se bebaci pulcherrime
za sad ih je 5 od 8, ja vise nego zadovoljna. sad tek krece borba ovih 5 koji su izasli su svi bili jako zarezani po rubovima, dok su ostali bili manje. kad su se namakali ti zarezani su se jako napuhnuli i poceli cak pustat nesto van. nisam sve zarezivala do kraja za slucaj da ih ubijem s tim... evo jedna lijepa slika odraslog primjerka: pise na dave's gardenu da su hardy do zone 8a, to bi onda meni na moru (okolica dubrovnika) mooozda prezivjelo cak i vani. osim ako ove freak zime sa metar snijega ne postanu pravilo. |
||
velika gorica
|
||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ima ih u vrtovima u Dalmaciji na otocima tako da vjerujem da bi i kod tebe u okolici Dubrovnika bez problema prezimile vani u vrtu.
|
||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
Odgovori | Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |