Osijek u slikama |
Odgovori | Stranica <1 45678 13> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Osvanulo je hladno jutro u Osijeku. Trenutna temperatura -13, sada me ni predivni literalni opisi "idilične zime" ne mogu uvjeriti da je ovo lijepo. Ma jedva čekam da grane sunce i dođe proljeće.
Pogled jutros s mog balkona da vidite kako to izgleda u našem gradu. Ptičice strpljivo čekaju da se maknem s balkona pa da mogu doći na papicu na svoje kuglice. |
|
Sponzorirani linkovi | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E moja Lana2, vi ste bar ravnica.
A probaj zamisliti kako danas izgleda Rijeka!
Ja sam slikala moj vrt a vjerujem da će i Triša i ostali. Ali grad, bojim se da neće nitko ovjekovječiti jer smo svi na brdu a to znači odrezani od ostatka "svijeta"
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu si bako. To što kažeš vraća me u moje djetinjsto. Kad bi ponekad pao snijeg nismo imali nastavu u školi jer iz okolnih mjesta djeca nisu mogla doći, a mi zbog toga bili "silno nesretni". Spuštanje niz brdo u uskim kalama bilo je prava vratolomija.
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i kod mene je isto
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lanči a gdje su nove slike našeg lijepog Osijeka ?
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga Ivna, čekam da zatopli. Samo da znaš da sam onaj dan kad je bilo -17 s fotićem išla u grad da slikam tvoj bivši kvart, ali je bilo tako zimaaaa, da sam se zabarikadirala u prvom kafiću.
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
,koliko god gorim od želje da sve opet vidim cijenim i samo tvoju namjeru!!!Ma vidjet ću ja njega opet ...
Ako nije tajna,ovo tvoje naselje ,koje je? Ja sam u svoje vrijeme u Os. živjela na tri mjesta a ovo mi liči na jedno od njih . |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije tajna, JUG II, na bikari. Prije par mjeseci smo dobili i tramvaj tako da smo uz autobusne linije od ranije sada odlično povezani s centrom grada.
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fulala sam ,mislila sam da je to Nazorovo naselje...Retfala,Nazorovo naselje i Gornjodravska obala su bile moje tri životne stanice u Osijeku ,Ali ova zadnja najduža i najdraža ...
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zgrade su u oba ova naselja identična tako da nije previše teško fulati.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ponovo prošetala Osijekom, ovaj puta brrr ledenim, ali zgrijala noge na grijanom trgu i baš mi je super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šetnica na lijevoj obali Drave potpuno je pod vodom. Nema ni klupa, ni žardinjera, iznad vode na pojedinim mjestima samo vire cvjetovi ruža. (Slikano je sa suprotne obale pa se sasvim u daljini vidi otočić žutih i crvenih ruža)
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pješački most je nisko nad vodom
Voda zapljuskuje špic zimske luke. Osijek sad izgleda kao da je na moru. Zimska luka. Brodovi su visoko uz nasip. Kod normalnog vodostaja sasvim su nisko dolje u zimskoj luci. Poznati brod restoran "Galija" |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogled na hotel Osijek |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogled prema Esseker centru
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogled iz kafića na lijevu obalu Drave. Samo 10-tak cm benta zimske luke je iznad vode. Na sreću vodeni val je prošao i sad se očekuje opadanje vode.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajaj, važno da je opsnost prošla
mogu ti reći da su lijepe slike s ovim visokim vodostajem |
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikice su me definitivno oduševile (stvarno izgleda kao da je negdje na moru) ali i zaprepastile. Dobro da je Drava počela opadati, lijeva obala izgleda skoro neprepoznatljivo ...Neki dan sam gledala slike na netu kako klinci skaču s mosta, nisam mogla vjerovati .Ali, bojim se da će poslije ovoga najezda komaraca biti još veća a to vam najmanje sad treba !
Ah ta promenada i zimska luka, koliko sam vremena provela na njoj , Lanči hvala na ovome ! |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana, lani sam u kolovozu bila u Osijeku i sad kad ove slike vidim, znam koliko je razlika u vodostaju... Hvala Bogu da je sve prošlo bez havarije i kod vas i u Vukovaru, Iloku... Hvala na slikicama!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na sreću prije dosta godina kad je sagrađena promenada desna obala Drave sagrađena je visoko tako da Osijeku nije prijetila opasnost od poplave. Nažalost, nasip na lijevoj obali Drave u nedostatku novaca nije sagrađen u istoj razini kao i na desnoj obali pa se kod visokog vodostaja redovno događa da je šetnica na lijevoj obali Drave poplavljena.
Inače prije nekioliko godina osječka promenada proglašena je najljepšim šetalištem u Hrvatskoj, a konkurira i za jednu od najljepšim šetnica u Europi. |
|
Odgovori | Stranica <1 45678 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |