Kala - Calla - Zantedeschia |
Odgovori | Stranica <1 45678 35> |
Korisnik | |
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i moje
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mala Boo
Nedavno posijan Pridružen: 20 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisu dva gomolja.ustvari tu kalu sam dobila iz njemačke od šogorice,i ko zna što su oni tamo križali!slavonka,tvoje kale su prepredivne.jesu to one koje su na početku bile žućkaste?
|
|
[IMG]http://smiley-msn.com/Smileys/Super-smiley//Smiley-msn.com-Super-Smiley-41065.gif" />
|
|
vida7hr
Upravo klijam Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kolko ih cesto i zalijevate i dal su vam u strogom hladu?
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
SLAVONKA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
vida7hr
Upravo klijam Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno ti je prekrasna! Ja sam svoju kupila vec gotovu i onda mi je postala sumljiva pa sam skuzila da joj je premala tegla i presadila sam je, ali u teglu bez rupe. stavila sam drenazu pa me sad malo strah zalijevanja. ne uspijeva mi bas, ne znam u cemu je problem :(( imala je 5 cvijetova, sad su se poceli susiti :((
|
|
Mala Boo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nema na čemu,slavonka,stvarno su prelijepe!!!moja roza nije ni izrasla,krepala je još u zemlji!
ja svoju zaljevam svaki drugi dan,i stoji mi na balkonu u recimo polusjeni (ima šarenu hladovinu od drveta).kale su močvarne biljke koje hoće puno vode,i malo sunca.i vele da ih je dobro špricati po listovima ali se cvjetovi moraju zaštititi.vidiš,svatko ima svoj način brige o njima!
|
|
[IMG]http://smiley-msn.com/Smileys/Super-smiley//Smiley-msn.com-Super-Smiley-41065.gif" />
|
|
vida7hr
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa da, bas to kaj velis. s time da ja jos uvijek eksperimentiram s njom, valjda nebu i moja krepala. jel istina da su kale ljubiteljice usiju? jer sam taman istrijebila uzasne usi pa ne bi htjela jos jednu najezdu
|
|
Mala Boo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja to baš i nisam čula za uši...a s čim si ih potjerala,da znam za nedaj bože??!!!
|
|
|
|
vida7hr
Opcije poruke
Hvala(0)
|
usi su mi bile na crassuli, kaktusu i nolini, a sad su malo napale gardeniju. kupovala sam prirodna sredstva na bazi buhača, ili ono od dr. (mislim) woolfa. treba biti uporan, ali djelotvorno je. :)
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kale su vam prekrasne i svaka je lijepa na svoj način.
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja žuta je potjerala
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
SLAVONKA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još jedna kala cvate
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WAO,crvena
|
|
|
|
SLAVONKA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekako joj je cvijet čudan i jako debel,mislila sam da izlazi kržljavi list jer je bio zelen.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma važno da je lijepa
|
|
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna je
|
|
elfica
Nedavno posijan Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam ljubicastu kod mame mi je. Sad, ja bih uzela jedan dio gomoljčića, jer je pustila oko 6-7 stabljičica. Može li mi netko pomoći savjetom kako i kada da to napravim?
Voljela bih da mi procvjeta, i meni i mami, ove godine. Ali vidjet ćemo. Prezimila je vani na balkonu, mama ju je izvadila iz zemlje i pustila da se listovi osuše, a u ožujku ju je stavila natrag u zemlju i počela zalijevati. Nije odmah potjerala, treba joj neko vrijeme.
Sad ima puno izdanaka, a ne znamo kako s njima. U tegli je.
Evo, nasla sam i sliku od prosle godine
|
|
Griff
Novo sjeme Pridružen: 26 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da će mi netko moći odgovoriti na pitanje
Jutros sam kupila preslatku malu žutu kalu, no čini mi se da je u premaloj teglici, korjenje joj ide van kroz rupe... zanima me smijem li je presaditi sada dok cvjeta? Nikada nisam imala biljku s lukovicom, pa ne znam što s njom ujesen. Trebam li je prestati zalijevati da sama ostane bez listova, ili joj porežem listove? Isto tako, čula sam da neki lukovice vade iz zemlje i čuvaju ih na prozračnom, hladnom i tamnom mjestu, dok drugi lukovice ostavljaju u zemlji i jednostavno ih do proljeća ne zalijevaju, što je bolje? Pošto imam biljke koje vole špricanje po listovima, zanima me voli li to kala? Ne bih je htjela uništiti, nadam se da ne zamjerate na početničkim pitanjima. |
|
elfica
Nedavno posijan Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju presadila odmah, nije joj ništa bilo. Ovako, pokušali smo ostavljati u zemlji, strunula nam je, ali valjda ju je napalo nešto. Ovu smo ujesen prestali zalijevati i izvadili van iz zemlje (kad je bila suha zemlja, zajedno s lišćem). Pospremili smo u preznu teglu, amlo papira ili nešto slično. U rano proljeće je mama posadila i dosta zalijevala (paziti da se ne smrzava, posebno ako je zemlja vlažna/mokra). Dugo je trebalo da nikne, ali je niknula. Još uvijek su tanki listići, kojih 10-15 cm u visinu.
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |