Šeflera - Schefflera arboricola |
Odgovori | Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | |
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljiljana, rado bi te savjetovala al nisam ti ja baš nešto iskusna... ako ti se čini da joj je tegla mala stavi je u mrvicu veću...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je kupljena šeflera,mislim ,ono iz cvjecare a ne kucna radinost ja bi je presadila iz te cvjecarske zemlje.Saksija ne treba biti prevelika..Ali nije problem ako to uradiš i na jesen.Ali ja uvijek presadim nove biljke koje kupim il dobijem,jer tamo u rassadnicima i cvjecarama ih dopinguju na razne nacine,i onda volim da im zemlju promjenim.. |
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li normalno da svako toliko šefleri neki list požuti ili pocrni i otpadne, a ostali dobro izgledaju, čak gore na vrhu ima puno novih listića?
|
|
Tweety
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je, imam i ja sefleru, i tu i tamo joj otpadne listic, ali obicno na mjestu di otpadne se pojavi novi mladi izboj! Ako je cila zelena i dobro izgleda mislin da se ne moras brinit:) |
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam je presadila u malo veću teglu, jer sam čitala da ako hoćete da izraste što veća treba joj i veća tegla.
Nadam se da će joj sad biti ljepše, dobila je i novu zemlju.
|
|
kosjenka77
Novo sjeme Pridružen: 22 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Help!!!! Joj sramote.... šefleri listovi pošarenili i posmeđili.... šta da radim??? Je li to od puno ili malo vode???
Absolute beginner :( |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kosijenka,zavisi,jel ju puno il malo zaljevaš Najčešće posmeđe,čak i pocrne,od puno vode a suše se,isto su smeđi no suhi od malo vode.E sad,može biti i od propuha.Svima je vruće,sve je otvoreno i moguće da ju je propuh ulovio.
Zaljevaj je jednom tjedno,najbolje je da provjeriš zemlju prije sljedećeg zaljevanja,prst gurni u zemlju i osjetit ćeš koliko je vlažna zemlja ispod.Odozgo se brzo osuši no ispod zna biti dosta vlage.
Makni je sa propuha,ako imaš gdje,stavi je van u hladovinu ,preko ljeta
|
|
kosjenka77
Novo sjeme Pridružen: 22 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerojatno je od kombinacije puno vode i propuha... šmrc .....
Jadnica, ne znam hoće li se oporavit... pokušat ću s reanimacijom kako kažeš... Hvala ti shasha, si! |
|
Tanja0303
Novo sjeme Pridružen: 29 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozz!
zanima me da li schefflere podnose rez? imam jednu ogromnu, stara je oko 20 godina i uopce nema formu, pa bi je htjela malo dovesti u red. strah me da se ne posuši ako ju orezem jer je fakat divna i obozavam ju.
|
|
alenasms
Nedavno posijan Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Tanja, moj savjet je ne diraj.Ja sam imala divnu schefleru, staru tri godine, najeanput je počela da se suši, listovi su joj počeli da žute, navodno stručnjaci iz sjemenarne mi kažu zbog promjene mjesta, ja sam je premjestila sa jednog mjesta na drugo, na kraju je uginula.Ja ju ne bih dirala .
|
|
Tweety
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju ovo proljece drasticno podsisala, jer je bila puna usiju. Prvo sam ju cistila i stavljala otrove, ali s obzirom da je toga bila previse, morala sam ju dobro sisat. Oporavila se super, na svim stranama je pustila mlade! Ne znam sta ti rec.. Iz svog iskustva vidim da podnosi sisanje, ali kad je tako stara, i ja bi se mislila i to dobro..
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok!
moja sveki ima ovu biljku i cijele godine je drži vani u zaštićenom kutu. no ove zime se dogodio jedan jako hladan dan i ona je stradala- svo lišće joj je otpalo, sad su ostale samo dvi gole grane duge oko 1m i zdrave su. da li ju ostaviti tako i nadati se novim listićima u proljeće ili pokušati odrezati grane pri dnu pa čekati nove mladice i pokušati od odrezanih grana uzgojiti nove biljčice? hvala! |
|
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nazalost znam dal ce biti vise od toga nesto jer je ocito smrznula al probaj.Inace njoj ti najmanja temperatura smije biti 12 celzijeva.
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam šefleru od jedne naše forumašice ali ne s korijenom.Stavila sam ju u vodu ali ništa se već duže vrijeme ne događa, tj. na dijelu stapke u vodi stvara se sluz.Može li mi itko reći iz svog iskustva što da radim:da li da ju i dalje držim u vodi dok ne pusti korijenje ili da ju stavim u hormon i posadim u zemlju?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam draga,nisam je nikada pelcala u vodi
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svaku šefleru pelcala u vodi.Treba joj duže da pusti korijen.Ali vodu promjenim svakih 15 dana,bar...Tako sam i svoju zapelcala i mnoge koje sam poklonila...
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A niš, onda ću mjenjati vodu i čekati, strpljen-spašen .
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam prvu šefleru odmah u zemlju ubola, znam da joj je dugo tribalo dok krene, već sam mislila da od toga neće biti ništa, ali ipak je krenula...i vridilo je čekati, sad je krasna biljčica
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Uriah
Novo sjeme Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molio bi za pomoć. Listovi shefflere su počeli propadati, odnosno dobivati neke čudne tamne fleke. Zalijevam je svakih 7 dana i pazim da je na svijetlom mjestu. Ako imate sličnih iskustava molim podjelite ih samnom.
Hvala URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/shefflera_/13165.aspx][/URL |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ovako ja imam šeflere sve od malih pelcera i oduševljena sam biljčicom,držim je na balkonu u kutu u sijeni,kod mene stalno neki vrag puše ali nije baš da vjetar drma po njoj,ali temp.je dost visoka čak 30 na balkonu malo sam se bojala kad ste napisali da ne voli iznad 21 ali one su super malo ih zaljevam čak ih držim više suhe onako kako zalijevam alou tako i njih ..znači oskudno..mislim da su ove smeđe pjege ipak od previše vode..
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |