Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 40>
Korisnik
Poruka
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 22:47
Bravo majstorice,jedva čekam da dođe pravo,stalno,zatopljenje pa da se tvoje dvoriše rascvatesmile161
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 23:05
Svaka čast! Onda će ove godine sigurno kod tebe biti pravi botanički vrt..
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 19:23
Halo, Triša, jesmo li još u smile155 Mislim, jesi li mi oprostila?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 21:16
Naravno Xenia, još ćemo mi zajednički na radnu akciju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2008 u 21:24
Jučer je bio 8. mart i predivan doživljaj na izletu u Pordenone. Nisam na sajmu bila nekoliko godina, pa me sve oduševilo kao da sam prvi puta. Kupila neke sitnice, nekoliko lukovica, ništa posebno, jer cijene nisu povoljne, pa radije kupim kod nas.

Danas pregledavanje biljkica i stavljanje presadnica iz podruma na terasu.Nadam se da neće više zahladiti. Posadila sam lukovice žutih i crvenih dalia, i plavi afrički ljiljan, kojeg sam stavila u posudu. Ptresadila sam jednu kućnu biljku, koja sad izgleda jadno, jer sam ju svu preokrenula, pa će joj trebati vremena da se samo okrene kako joj odgovara. Slikica nešto imam, ali sada neću staviti, već nakon sutrašnjeg izvještaja.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2008 u 15:42
Jutros je bilo vatreno krštenje, pada grašica, aja stojim s jednim ogromnim kišobranom iznad mojih mladih biljčica, a mm trči dodaje još jedan kišobran i bježi. Srećom nije ta avantura dugo trajala, pa sam ponovo sve biljčice stavila u podrum.
Od muke sam otišla u vrtni centar na Viškovu i vratila se s ovime:

dvije košarice za moje dvije ljubičice, ustvari bila je dovoljna jedna, ali su bile prekrasne , pa se nisam mogla odlučiti za boju:

Sjemenje baš nije bilo neophodno- ma što pričam bilo je neophodno:
Zaboravila sam još jednu košaricu u kojo se zakorjenjuju oleandri

posude za košarice 4 od 40 cm, naravno trebaju, jer kuda ću staviti sve ono što sam danas spašavala ispod kišobrana.

E sad novosti- afrički ljiljan kojeg sam kupila na sajmu posađen i ima male izbojke
I ne znam kako se zovu ovi sitni mali cvjetići niskih zelenih zimzelenih listića, ali oni tek što nisu - puni su pupoljaka.
RIJEKA

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2008 u 16:39
Nakon sunčanog predivnog jutra cijeli dan mi na glavi visi neki oduran crni oblak. Triša baš si razveselila jednu curu svojim pitanjem! smile78.
Moja mama ima 4 cure (kćeri) pa me je tvoje "cure što se događa" vratilo u djetinjstvo - ma i za to ti smile79
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2008 u 20:56
I tko će onda reći da cvijeće nije najbolja terapija? Triša, imati ćeš prekrasne nove biljčice...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2008 u 21:20
smile79Prekrasno Triša,ko i uvijek. Sad kad ovo tvoje gledam,sjetih se da sam ja imala namjeru kupiti afrički ljiljan..ili sam ga kupilasmile42ako jesam,ajme gdje sam ga posadilaaaasmile42
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 16:35

Pa kad sam vidjela da je moj dnevnik "pao na dno"smile43moram nešto poduzeti. Svi znate da nisam zbog "krepanog" kompa bila s vama, pa nisam ništa pisala, ali radila ipak nešto jesam.

Kako sam dosta toga dobila na "okupljanju", donijela sa sajma, a i od tuge što nisam s vama trčala svaki dan u shoping, morala sam to i posaditi. Vrt nije velik, ali šarenilo će biti samo ako bude malo sreće.
Posijal-posadila 4 sjemenke kamelije, koji sam dobila od Stubice i stavila ih u sjenu. Posadila žutu penjačicu-ružu, dobivenu od Mime, isto kao i neke niske karanfilčiće, te neko sitno bijelo cvijeće, hortenzije od Mikice, a kadifice od Nere.
Isto tako posadila oxalis - zgodan roza cvijetić, koji ćete vidjeti kad se snađem slikama na ovom kompu. Trarinčice koje sam posijala pred 4  dana već su isklijale- to mi je pak rekord. Svemu sam dodala malo gnojiva i humusa, pa sad čekam rezultate.
Ispred kuće, odnosno ispred kćerinog poslovnog prostora posadila sam niz  javorike, koja sam izvukla s korjenom, tamo gdje je bilo previše.
Čistila po kući, sređivala neke zaostatke, mm i ja sestri pretapecirali stolice, zaljepila neke keramičke pločice na komad zida i pročitala knjigu "Ljubičasti autobus" .
Slike će biti samo se moram snći s ovim novim čudom, pa čekam neke instrukcije. Sve moram iznova - strašno.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 16:54
Nisam neki ljubitelj ljiljana ali mi se čini da ste me zarazili sa ljubičastim afrikanerom, idem ga sutra potražiti - možda još naiđem negdje, pametnice iz blizine javite gdje je viđen!!!- jednostavno ne mogu odoljeti kad vidim da je tebi Triša tako brzo niknuo.. mada tko zna je li to pametna investicija - moje tratinčice nisu niknule niti nakon 20 dana. Triša, sviđa mi se - mislim da se zove kameni cvijet - pa te prosim fino imaj to u vidu i kaj ja znam kaj treba napraviti da pripremiš jednu malecku biljčicu za jednu veliku žicaricu. I bez pisanja znamo da si bila vrijedna i puno mislila na nas a laptop je sigurno manja investicija nego tvoje liječenje kupovinom cvijeća svakodnevno smile96
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 23:48
ma sve ćeš ti to nadoknaditi :)
a slike čekamo :)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 15:15
Evo konačno nekih slikica:
Prošlo tjedan kupila 2 velike vreće zemlje
mimini karanfilčići i ruža penjačica dobili svoje mjesto
Božur pun  pupova, jedan je već velik kao tenis loptica
moj obožavani klematis ima dva pupoljka
Aloja procvjetala u kamenjaru
Ovo nešto inače ima roza cvjetiće-mislila sa da je smrzlo, a onda je odjednom "izronilo" iz zemlje - racite kako se zove

RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 18:03
predivnooooo!!!! Aloa je preslatka.
Ovo zadnje je neka vrsta tustike-seduma,samo ne znam koja. Da,ona u jesen"propadne" i na proljeće potjera iz korjena.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 21:05
Prekrasno, prekarsno, prekrasno.....(mogla bi tako u nedogled...)
smile71
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 21:51
Koja aloa, a koji cijet smile94smile94smile94smile94smile94smile94
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 22:49
Jao, božuri ti već pupaju ,a moji tek proviruju iz zemlje. Confused
Trebala sam MM natjerati da mi doveze koji kamen s mora. Baš su mi medeni ovi vrtići.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 10:30

Kaj su te zidari zazidali u podrum da se nisi oglasila, ako te drugi tjedan ne bude, dići ćemo uzbunu!smile78

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 10:37
Pa ne znam ni ja šta je sa Trišom.Ona nam je zamrla ili toliko radi u vrtu da će nas sada zaslijepiti slikicamaTriša gdje si???smile161
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 14:16
E drage moje, evo me konačno za mojim starim kompom i sada sve kreće. E Franjice dobro si rekla, radili mm i neki majstor , nešto zidali, ali nedam se ja . Opet je sve pod kontrolom ne može se mene tako lako riješiti.
Malo sam farbuckala i čistila vaze koje radi mm od siporeksa na nekom tokarskom stroju (rekao je da više neće jer bude bijel kao djed mraz.)

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,233 sekundi.