Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 40> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bravo majstorice,jedva čekam da dođe pravo,stalno,zatopljenje pa da se tvoje dvoriše rascvate
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Svaka čast! Onda će ove godine sigurno kod tebe biti pravi botanički vrt..
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Halo, Triša, jesmo li još u
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Naravno Xenia, još ćemo mi zajednički na radnu akciju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jučer je bio 8. mart i predivan doživljaj na izletu u Pordenone. Nisam na sajmu bila nekoliko godina, pa me sve oduševilo kao da sam prvi puta. Kupila neke sitnice, nekoliko lukovica, ništa posebno, jer cijene nisu povoljne, pa radije kupim kod nas.
Danas pregledavanje biljkica i stavljanje presadnica iz podruma na terasu.Nadam se da neće više zahladiti. Posadila sam lukovice žutih i crvenih dalia, i plavi afrički ljiljan, kojeg sam stavila u posudu. Ptresadila sam jednu kućnu biljku, koja sad izgleda jadno, jer sam ju svu preokrenula, pa će joj trebati vremena da se samo okrene kako joj odgovara. Slikica nešto imam, ali sada neću staviti, već nakon sutrašnjeg izvještaja.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jutros je bilo vatreno krštenje, pada grašica, aja stojim s jednim ogromnim kišobranom iznad mojih mladih biljčica, a mm trči dodaje još jedan kišobran i bježi. Srećom nije ta avantura dugo trajala, pa sam ponovo sve biljčice stavila u podrum.
Od muke sam otišla u vrtni centar na Viškovu i vratila se s ovime:
dvije košarice za moje dvije ljubičice, ustvari bila je dovoljna jedna, ali su bile prekrasne , pa se nisam mogla odlučiti za boju:
![]() ![]() Sjemenje baš nije bilo neophodno- ma što pričam bilo je neophodno:
![]() Zaboravila sam još jednu košaricu u kojo se zakorjenjuju oleandri
![]() posude za košarice 4 od 40 cm, naravno trebaju, jer kuda ću staviti sve ono što sam danas spašavala ispod kišobrana.
![]() E sad novosti- afrički ljiljan kojeg sam kupila na sajmu posađen i ima male izbojke
![]() I ne znam kako se zovu ovi sitni mali cvjetići niskih zelenih zimzelenih listića, ali oni tek što nisu - puni su pupoljaka.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Nakon sunčanog predivnog jutra cijeli dan mi na glavi visi neki oduran crni oblak. Triša baš si razveselila jednu curu svojim pitanjem!
![]() Moja mama ima 4 cure (kćeri) pa me je tvoje "cure što se događa" vratilo u djetinjstvo - ma i za to ti
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I tko će onda reći da cvijeće nije najbolja terapija? Triša, imati ćeš prekrasne nove biljčice...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pa kad sam vidjela da je moj dnevnik "pao na dno" Kako sam dosta toga dobila na "okupljanju", donijela sa sajma, a i od tuge što nisam s vama trčala svaki dan u shoping, morala sam to i posaditi. Vrt nije velik, ali šarenilo će biti samo ako bude malo sreće.
Posijal-posadila 4 sjemenke kamelije, koji sam dobila od Stubice i stavila ih u sjenu. Posadila žutu penjačicu-ružu, dobivenu od Mime, isto kao i neke niske karanfilčiće, te neko sitno bijelo cvijeće, hortenzije od Mikice, a kadifice od Nere.
Isto tako posadila oxalis - zgodan roza cvijetić, koji ćete vidjeti kad se snađem slikama na ovom kompu. Trarinčice koje sam posijala pred 4 dana već su isklijale- to mi je pak rekord. Svemu sam dodala malo gnojiva i humusa, pa sad čekam rezultate.
Ispred kuće, odnosno ispred kćerinog poslovnog prostora posadila sam niz javorike, koja sam izvukla s korjenom, tamo gdje je bilo previše.
Čistila po kući, sređivala neke zaostatke, mm i ja sestri pretapecirali stolice, zaljepila neke keramičke pločice na komad zida i pročitala knjigu "Ljubičasti autobus" .
Slike će biti samo se moram snći s ovim novim čudom, pa čekam neke instrukcije. Sve moram iznova - strašno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Nisam neki ljubitelj ljiljana ali mi se čini da ste me zarazili sa ljubičastim afrikanerom, idem ga sutra potražiti - možda još naiđem negdje, pametnice iz blizine javite gdje je viđen!!!- jednostavno ne mogu odoljeti kad vidim da je tebi Triša tako brzo niknuo.. mada tko zna je li to pametna investicija - moje tratinčice nisu niknule niti nakon 20 dana. Triša, sviđa mi se - mislim da se zove kameni cvijet - pa te prosim fino imaj to u vidu i kaj ja znam kaj treba napraviti da pripremiš jednu malecku biljčicu za jednu veliku žicaricu. I bez pisanja znamo da si bila vrijedna i puno mislila na nas a laptop je sigurno manja investicija nego tvoje liječenje kupovinom cvijeća svakodnevno
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ma sve ćeš ti to nadoknaditi :)
a slike čekamo :) |
|
![]() |
|
Evo konačno nekih slikica:
Prošlo tjedan kupila 2 velike vreće zemlje
![]() mimini karanfilčići i ruža penjačica dobili svoje mjesto
![]() ![]() Božur pun pupova, jedan je već velik kao tenis loptica
![]() moj obožavani klematis ima dva pupoljka
![]() Aloja procvjetala u kamenjaru
![]() Ovo nešto inače ima roza cvjetiće-mislila sa da je smrzlo, a onda je odjednom "izronilo" iz zemlje - racite kako se zove
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
predivnooooo!!!! Aloa je preslatka.
Ovo zadnje je neka vrsta tustike-seduma,samo ne znam koja. Da,ona u jesen"propadne" i na proljeće potjera iz korjena.
|
|
![]() |
|
Prekrasno, prekarsno, prekrasno.....(mogla bi tako u nedogled...)
![]() |
|
![]() |
|
Koja aloa, a koji cijet
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Jao, božuri ti već pupaju ,a moji tek proviruju iz zemlje.
![]() Trebala sam MM natjerati da mi doveze koji kamen s mora. Baš su mi medeni ovi vrtići.
|
|
![]() |
|
Kaj su te zidari zazidali u podrum da se nisi oglasila, ako te drugi tjedan ne bude, dići ćemo uzbunu! |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Pa ne znam ni ja šta je sa Trišom.Ona nam je zamrla ili toliko radi u vrtu da će nas sada zaslijepiti slikicamaTriša gdje si???
![]() |
|
![]() |
|
E drage moje, evo me konačno za mojim starim kompom i sada sve kreće. E Franjice dobro si rekla, radili mm i neki majstor , nešto zidali, ali nedam se ja . Opet je sve pod kontrolom ne može se mene tako lako riješiti.
Malo sam farbuckala i čistila vaze koje radi mm od siporeksa na nekom tokarskom stroju (rekao je da više neće jer bude bijel kao djed mraz.)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |