Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5960616263 381>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 16:07
Pa to je super, meni tek niknula salata u plasteniku i jako me ljuti.. Sijana je iz drugog pokušaja, iz prvog nije htjela niknuti..valjda staro sjeme....
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 16:10
meni s ene jede bas salata u ovo doba godine pa zasto sma kiselila sarenu salatu i kupus kiseli te cveklu.
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 16:44
..ja mažem rikulu, raste ko luda, bolje neg na ljeto, i ima nešto crvenog radiča, mladog luka, nemreš vjerovati,to su oni kaj sam ih previdjela pa sad potjerali..
Još imam par dajzeka koji su polako dozrijevali, ajjjme, kak ću bez njih do iduće godineCry
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 17:30
kazem vam curke sve ima svoju draz,sad se jede kisela salata.ne bi nam dajzeci bili na ljeto tako primamljivi kad bi ih svaki dan jeli. meni sad da das frisku iz baste krastavicu ja bih odabrala kisali iz tegle.
Viz.jel to si sijala na balkonu u saksije pa beres salate i luk?
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 21:37
Pustolov, nemam ništa više u teglama, samo na gruntu.Jedva čekam onu crvenu i zelenu prokulicu, jel znaš one slike koje sam ti poslala...e te su sada na pola narasle, još jedno 30 dana i krečem u berbuTongue
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 22:49
da sjecam se cudi me da one rastu sad po zimi! ja volim corbu od njih.kakav vi recept imate od njih pliz
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 00:11

Pustolovko...prokulica ti je zimsko povrče, najbolje i najukusnije kad je mraz opići, da ne zezam se al je tako, mi je volimo kuhati na lešo, i pohati, mljaaacko, mljacković ti je toWink

Na vrh
khan View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 91
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje khan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 00:18
da li je netko od vas naišao negdje u hrvatskoj na višegodišnje povrće? tipa broccoli nine star, koja je višegodišnja i samo se režu cvjetići s nje, ili pak onaj višegodišnji luk (Allium ameloprasum)?
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.

-Miles Vorkosigan
Na vrh
khan View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 91
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje khan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 00:18
ili pak Chenopodium bonus-henricus, ne znam ni koji mu je hrvatski naziv.
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.

-Miles Vorkosigan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 09:42
Prije svega Khan Dobrodošao! I dugo se družio s nama. Nisam neki stručnjak, ali jedne zime mi je slučajno u vrtu ostala obična naša brokula...Nisam vjerovala da je preživjela zimu, na proljeće se samo odmrzla i nastavila rasti kao da se ništa nije dogodilo. Također čula sam za višegodišnje ljute papričice ( stabalce paprika) nisam ju nikad sijala, ali zanimljivo je ono što sam pročitala o njoj. Zimu preživljava u kući, u tegli, tretira se isto kao i cvijeće, a papričice osim što su zgodne za ukras, mogu se koristiti i za jelo.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 14:12
i ja to volim miris i ukus kraljevski.de mi molim te recept kako pohujes to? ja sa osim corbe probala jos i tako sto isprzim luk i kokosiju dzigericu i prokule skupa dinstam na malo vode.poslije tog jela nisi sav svoj predobro
Originalno poslano od člana wizardica wizardica napisao:

Pustolovko...prokulica ti je zimsko povrče, najbolje i najukusnije kad je mraz opići, da ne zezam se al je tako, mi je volimo kuhati na lešo, i pohati, mljaaacko, mljacković ti je to[IMG]smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 17:49
curke moje pa vi jedete.kak je dobro povrće nakon prazničnog prejedanja.
kod mene u vrtu je sve zaleđeno.danas se odpustio dio gdje je rikula.već je velika i dosta tvrda pa sam ju ja malo propržila na ulju dodala češnjaka i pomješala s tjesteninom.bilo je odlično.moji ukučani imaju grah,a ja ga ne jedem pa sam se snašla.MM kaže na sam nabrala malo trave i to je dobro za mene,ali stvarno je dobro
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:25
Gdje ste mi večeras?
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:38
sijemo pardajze necemo ti reci nasu tajnu hihih mi cemo jest dajzeke kad ti budes tek sijao
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:41
.
..ljudovi paradajzastični...di ste...evo mene izišla iz pomidor sjemenki,,,uh spakirala sam 8 koverti danas...muka mi od dajzekof..
Fiiiikiliću, evo sliknula sam te sa kapitalom
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:52
..odoh ja...nema niiikooooga
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:56
hajdemo Viz kad nece d apise niko sa nama.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 22:12
Pustolovko meni se čini da je tebe paradajzomanija ili rajčicomanija pošteno klepila u glavu, a gdje je još proljeće!? Sad ćeš samo i mene zaraziti....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 22:14
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

curke moje pa vi jedete.kak je dobro povrće nakon prazničnog prejedanja.
kod mene u vrtu je sve zaleđeno.danas se odpustio dio gdje je rikula.već je velika i dosta tvrda pa sam ju ja malo propržila na ulju dodala češnjaka i pomješala s tjesteninom.bilo je odlično.moji ukučani imaju grah,a ja ga ne jedem pa sam se snašla.MM kaže na sam nabrala malo trave i to je dobro za mene,ali stvarno je dobro

Eeej draga, i ja sad samo pretežno tražim neku zelenjavu....dosta je bilo meseka, kolača, sad valja očistiti organizam...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 22:15
I naravno dobro mi dođe punooooo zelenog čaja... bez šećera, samo limun, đumbir i nekoliko listića masline...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5960616263 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,404 sekundi.