Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Proljeće u mome vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Proljeće u mome vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 312>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 20:15
Bugice, smile79 dobro mi došla.....Pozdrav i tebi... Nadam se da će sada početi sve rasti......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 09:36
Veliki pozdrav, milice, tebi i novom proljeću u tvom vrtu! smile79
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 09:19
Rajski vrtovi, hvala ti na posjeti....Hug Ti si mi prvi gost ovoga proljeća......
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2015 u 06:13
Evo naših proljetnih ljepotana, prelijepi su milice. Tongue
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2015 u 22:39
Jaglaca je sve više....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2015 u 22:37
Proljeće je zavirilo u moj vrt....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2015 u 23:10
Mari,smile71, sunce malo proviri  pa opet vjetar i hladno.... Jedva čekam pravo proljeće.....
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2015 u 21:03
kod tebe nema zimesmile162
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2015 u 17:04
Arčik, hvala ti na posjeti....smile71 Kod mene isto nisu još sve provirile koje imam. Ova je najstarija a vjerujem da će ih još izrasti.....

Josipa, pozdravljam te...smile71 Tvoji momci će brzo doći do toga da će ti prirediti radost da i ti budeš baka.....
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2015 u 09:21
Predivno...unucica ide sa bakom raditi...bravo bako...milice nasa...
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2015 u 19:32
baš je lep prizor...imam i ja jednu sadnicu rabarbare..prošle godine sam je kupila...obratiću pažnju na njeno prvo pojavljivanje u proleće...ništa se još ne vidi...
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 21:11
Proviruje i rabarbara....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 21:06
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 21:01
U moj vrt je zavirilo proljeće...

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 20:58
Dadinice, hvala ti na tvome komentaru i na pozdravima....smile71
Ovo sa torbicom na leđima nisam znala ali jako je to zgodan običaj....
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 18:56
O Milice!
Vidim i ti si blagoslivljala unukove prve korake. Lijepo je znati da ipak bar netko njeguje stare običaje.
Običaj sa pogačom postoji i kod nas u Baranji. 
Tu pogaču zovemo "prohoduša".
Stavi se u veženu ili šlinganu torbicu pa djetetu na leđa.... no, to je samo figurativno, netko od roditelja torbicu pridržava, da djetetu ne bude teško.
Uostalom, tako i jeste u životu, zar ne? Roditelji uvijek pridržavaju da djetetu bude lakše u životu.

Jako si me obradovala što si pisala o tome.smile84
Uzgred, mada možda nije primjereno, šaljem unučićima tople zagrljaje.Hug
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 08:52
Lucy, hvala ti na posjeti.... smile71Moja Nika voli pomagati, naročito u kuhinji.Kad mijesim rezance ili nešto drugo, malo i njoj dadem tijesta pa ona mijesi i izrezuje kolačiće ili kada se pravi pica, ona napravi jednu malu sa svim sastojcima kao i velika. Naravno to se isto peče u maloj tepsiji....
 A i mali Filip isto hoće nešto raditi. Kad uđem u špajz, on odmah dolazi zamnom i onda mu dam da odnese košaricu za kruh ili vrećicu s kruhom ili nešto što je lakše. Bude sav sretan....
Imam u kući raznog cvijeća ali oni to ne diraju. Odmalena ih je mama učila da se to ne dira i da se samo gleda i za sada slušaju.....Isto tako i u dvorištu, ne kidaju  cvijeće.....
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2015 u 00:18
Divno je vidjeti unuku  i baku koja strpljivo prenosi i objašnjava stare, pomalo zaboravljene običaje. Prenijet će tako baka i ljubav prema visibabama, jaglacima, šafranima... 
Sutra je novi dan.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2015 u 22:32
Moja unuka Nika (2 god i 8 mj) je pomagala mijesiti pogaču za prve korake svoga brata Filipa.....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2015 u 21:38
Rajski vrtovi, smile71lijepi su ti naši običaji...Hvala ti na lijepim željama.....
Rubensica,smile71
Josipa Nu,smile71 u svakom dijelu  su drugačiji običaji... To su već zaboravljeni običaji,  ne održavaju se baš puno... Naročito mlađi naraštaj za to i ne zna......
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6364656667 312>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.