Moja djedovina-sestrin vrt |
Odgovori | Stranica <1 6566676869 103> |
Korisnik | ||
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Neznam,frida.Mislila sam da jesam.Mari,babu nisam upoznala u tom smislu,ali mama je sigurno ta od koje sam preuzela cvjetne gene.
Ljudi moji ,bok.Idem do ponedjeljka na mjesto gdje nemam net.A onda u ponedjeljak o nastavku mojih aktivnosti (o operacijama "limun", "cikas","zimski kaputići" i "nastanak mediteranskog vrta").Baj.
|
||
Da imam rep mahala bi s njim
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mali kaktus zna, kak ja velim,NIKAJ NE BACATI; SVE TO POSADI FREE!!! Ali zbilja posadim sve kaj nađem, dobijem, naž...,!!!! Ne Bacati!!! |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dakle,operacija "limun".
Sestra je keramičara iskoristila da iskopa ogromnu rupu za limun.Dobili smo puno ,nadam se, dobre zemlje i ogromnih žila.Mislili smo da su od mexikanca,ali mama tvrdi da su od masline.
Izvaditi limun iz njegove tegle je bila nemoguća misija.Sestra se sa s njim borila skoro sat.Bilo je:povuci,potegni,iščupati ne mogu.U tegli nije bilo ni malo zemlje.On je potpuno sraso s teglom,a životario je od vode i gnojiva.Zato je sad dobio dvije vrste fine zemlje.Nadam se da će preživjeti to mrcvarenje.
|
||
|
||
misty-da
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Time is something you can never get back..
|
||
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidi se na slikama da je taj jadan limun stvarno zaslužio svoje mjesto u vrtu Bila je to prava akcija Sad će i meksikancu biti ljepše, ukrast će limunu nešto zemlje |
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da.To mi je isto palo na pamet.Sad je limun opet na mjestu gdje je nekad bio.Bio je krasan,velik i pun ploda,ali ga je mama odpilila jer su ga neki ljudi brali.To je valjda nasljedno jer je njena mama iz istog razloga odpilila marelicu.Neznam.Baka bar nije bila sebična.Naprotiv.
Akcija "cikas" je bila jednako zahtjevna.Ja sam sestri pomogla koliko sam mogla, ali ona je napravila glavninu posla.
Na prvi pogled izgleda isto,ali nije.Ovaj mu je pitar (limunov) duplo veći.Njegov koji je bio na visokom stalku ide dipladeniji.Sad stalak ne treba.Sad bi mogao nakon dugo vremena dobiti koji novi list (ako preživi nasilno čupanje i trešenje).
|
||
|
||
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kad se male ruke slože....!!
|
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ti sestra ste bile jako vrijedne,limun dobio novo mjesto,maksikanac malo svježe zemlje,a cikasica novu teglu,začas ćeš vidjeti kako će ti zahvaliti |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ovo je prava radna akcija
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E,ovo sam obavila sama.Trajalo je cijeli dan.Pretvaranje dijela vrta u čisti Mediteran.Priprema je bila koma.Duboko kopanje,korov,čupanje starih sadnica nevena i alisuma.Vađenje stare zemlje i sadnica iz dijela kanala uz stazu (drugi dio nisam mogla dirati zbog niknutih frezija).Tu sam stavila novu zemlju koja je konačno ispod razine ruba betona.Pobola sam razne sukulentice.Drugi put ću dopuniti i ukrasiti kamenjem.Kao što sam obečala s puta i mocire sam donjela veliku količinu sukulenti kojoj ne treba posebna njega.Uza zid sam pod velikim bocama od vode zapelcala grane lavande.Na fotki se ne vidi dobro zbog sunca.Sljedeći put još u sredinu cijele priče dolazi Antonijina aloa.
|
||
|
||
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dok sam radila rekonstrukciju vrta i sadila lavande izvadila sam bijele ljiljane koji su tu od pamtivjeka i koji kad rijetko i siromašno cvjetaju su pojedeni od buba.Mislila sam ih posaditi iza kuće na tuđi teren uz susjedove ljiljane koji prekrasno izgledaju u dubokoj sjeni.Sestra mi nije dala.Posadila sam ih gdje je rekla.Vidjećemo kako će uspijevati.Ako ne, dogodine ih presađujem gdje sam naumila.
To su ovi sitni listići u pozadini,a u prvom planu je lužarka.Glavnina lukovica je duboko u novoj zemlji.A i crveni oleander bi mogao dogodine bolje izgledati.
|
||
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Novi poklopac na humusu (tako ga mi u obitelji zovemo).Konačno su poslušali moj savjet i stavili mrežu da ne mogu unutra upadati iglice i šiške od čempresa.
Nije prosijavan najmanje 5, a možda i 10 godina.Strah me priča o kao prst debelim crvima.
|
||
|
||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
uvjek vrijedna i puna ideja..bravo za tebe
|
||
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ovdje je bilo radno,sve samo da bi biljkice uživale
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Još su na kraju dobile zimske kaputuće.Limun,dipladenije,jakaranda i streliciji samo nogice (samo sam je zaboravila slikati).
|
||
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
prelijepe su ti aloe! pitam se kako meni nije nikad palo napamet moje posaditi direkt u zemlju!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ove su tu od pamtivjeka.Tu i tamo ih led i lebićada spali kao npr lani ali se oporave.
|
||
|
||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tvoj vrt je dobio totalni makeover, i jako, jako mi se sada sviđa!! A ove aloe su MRAK!!!! A vidim da ti je i sestra -mali mrak!! i pozdrav, tebi i tvojoj klupici!!! |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
Odgovori | Stranica <1 6566676869 103> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |