Kaktusi u cvatu |
Odgovori | Stranica <1 6667686970 134> |
Korisnik | |
schumy
Pustio korijenje Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu nema pravila, ponekad kada kupiš kaktuse koji su još mali i u razvoju već cvjetaju. Ovakav cvat kao kod mene npr. ako to pitaš, u rasponu od 2 ÷ 10 godina, a neki mi nikada nisu ni procvali a već su debelo "starci". Sve ovisi o varijetetu koji uzgojen u umjetnim uvjetima "glumi" prirodno stanište.... Zaključak (moj savjet): strpljenje, čim manje "prčkanja" po njima, zalijevanje u pravilnim ciklusima i optimalnim izborom količine vlage koju primaju, najvažnije je zimovanje kada im se treba osigurati apsolutni zastoj u vegetaciji, bolje rečeno "hibernacija"..... Pozdrav........schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
Sponzorirani linkovi | |
schumy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još malo veselja u istom danu:
Pozdrav..........schumy |
|
|
|
đuđa
Novo sjeme Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Schumy....
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Schumi,prelijepa mammillaria
Pinus,bit će sjemena
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Schumi, Mali kaktus na odgovoru baš danas sam našla dvije mammillarije visine 5 cm a na sebi imaju cvjetiće, doduše još u pupu ali vjerujem da će se otvoriti. Da li je pametno ih odmah presaditi pošto su u pikucnom (malenom ) pitariću naravno ne dirajući korjen jer se izvalače bez problema. Molim brz odgovor????????? Za zimovanje nema problema jer imam dosta svjetlu prostoriju u kojoj temperatura ne pada ispod 10C ako je to dovoljno?
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hmmmm,to za presađivanje sada,pusti ih da ti cvjetaju,pa ih kasnije obavezno presadi ako su iz Nizozemske,očisti im korijen koliko god možeš i posadi u zemlju za kaktuse,ako su možda od nekog domaćeg kaktusara onda možda možeš samo dodati zemlju okolo.Za zimovanje mammillaria svjetlo nije toliko bitno koliko to da budu na hladnom mjestu.
|
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz Nizozemske su, zašto čistiti korjen, u čemu je kvaka? Koliko hladno treba biti za zimovanje Mali Kaktus jer imam i hladniju prostoriju a i tamniju ?????
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija,kaktusi iz Nizozemske su obično posađeni u suhi treset,njega treba očistiti i posaditi u zemlju za kaktuse,to pažljivo napravi da ne oštetiš korijen,možeš i pod mlazom vode to napraviti,ali onda ostavi kaktus par dana da mu se korijen osuši i onda posadi.Samo nekom kaktusima treba svjetlo za zimovanje,glavno da su na hladnom.
|
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Mali kaktus, zemlju imam a sačekat ću da li će malci procvjetati pa onda presaditi
Miss M prekrasni su
|
|
|
|
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M
|
|
sutnja je zlato....
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mammillaria baumi variegata, mammillaria zelmaniana , parodia formosa
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,Miss M,prekrasni su vam kaktusi,odoh ja nešto poslikati!
|
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svi kaktusići su
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
schumy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MissM, mali kaktus, Pinus, !!!
Pinus, notocactus rasadi, kada ima samo jednu "glavu" cvjeta obavezno sa više cvjetova.....Inače ti je fenomenalan, ovo je jedan od mojih najdražih kaktusa! Svima lijepi pozdrav u ovo jutro, koje je donijelo malo "friškece"..... Pozdrav..........schumy |
|
|
|
schumy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nastavka moga "karusela":
Notocactus magnificus (parodia magnifica....po novoj nomenklaturi) Pozdrav..................schumy |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 6667686970 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |