Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvončike - Campanula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvončike - Campanula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 11>
Korisnik
Poruka
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:21
tikvić, darijaz - hvala na savjetima.
Znam da nije tema ali samo za darijaz
Kiša, kiša i samo kiša, da je dva dana sunca sve bi bilo drugačije!
Baška Voda
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:43
Originalno poslano od člana Cikas Cikas napisao:

natalija hvala na odgovoru, vani je u visećoj posudi.
U vrtu ovdi kraj kuće nemam dovoljno sunca a i dosta je već puno, pa bi da ona ostane u pitaru. Danas me više brine ona bila grandiflore, ona je u zemlji ali kako je stvarno previše kiše u zadnje vrime vidim da su joj pojedini djelovi počeli gnjilit, a bila je super. Dal da je vadim iz zemlje ili je ostavim pa šta bude, više ni sama ne znam. Je , ja sam na moru u Baškoj Vodi blizu Makarske.

toj u pitaru neće ništa smetati što nije u vrtu, i moje niske su u posudama, lako se zagube i nestanu u vrtu kad su malene i sve ih preraste

grandiflora? ne znam na koju točno misliš
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 14:09
sorry natalija, krivo sam napisala. Glomerata je

Baška Voda
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 15:53
napokon sam i ja našla glomeratu i to plavu smile126
presadila sam je u vrt, nadam se da će se priviknuti i preživjeti
tegla je bila krcata korjenja, jedva sam ga uspjela malo otpetljati
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 07:10
natalija baš mi je drago! Jučer sam bila u gornjem vrtu i malo linjala okolo, promašla sam plavu u prirodi. Šta misliš bili je mogla prebacit u pitar, bili mi opstala?
Baška Voda
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 07:40
ako je dobro izvadiš - sa što manje rastresanja zemlje i korjenja, pa pripaziš u početku, zašto ne

dok ne probaš, ne znaš Wink

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 09:53
bez brige presađuj campanula glomerata je kao korov brzo i invazivno se širi treba je ograničavati...LOL
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 08:39
moja glomerata procvjetala , obožavam taj cvijet i što kaže bromelija širi se kao luda ali to mi nije problem počupam višak, podijelim i ok

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 19:48
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

C. medium je dvogodišnja biljka, sije u 6.  mj. može na gredicu, no s obzirom da u to vrijeme u Dalmaciji počinje suša i velika vrućina, možda je bolje sjetvu odgoditi. Za klijanje treba oko 20° C, a svjetlost pomaže klijanju. Prezimi na otvorenom i cvjeta slijedeću godinu. Tim je njen životni vijek završen, no razmnožava se samozasijavanjem. Javi kakva su iskustva s C. medium u Dalmaciji. Od jednostavnih C. medium plave, bijele i ružičaste boje još su mi ljepše one s punim cvjetovima.

Baka Bea imate li vi ovu Campanulu medium, sadnicu, nebih sjeme?

Jako mi je lijepa, dobila sam buketić plave i bijele pa čitajući vidim da vi pišete...

Slika je od mimar

Rijeka

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 19:54
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 19:55
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 20:05
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 22:27
ja nedavno kupila plavu u plodinama za 44 kn....a prije dva dana (isto u plodinama) na sniženju za 24kn......sad vidim da ste ih vi kupovali po 9,99kn a ja brdo love na njh potrošila a joj joj joj
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 22:42
Milice, ti si sigurno svoje sijala kako voliš sijati..Wink
Krasne su ti!Clap
Rijeka

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 01:05
glomerate sam stavila u vrt koji zalijem otprilike svaki 3. dan, možda 4., ali pokunje se već drugi dan
čini mi se da njima baš ne paše jako sunce, crvena zemlja i manje vlage
jesam li u pravu?

bojim se da ću ih morati izvaditi i staviti u teglu pa u hladovinu ljeti... spaliti će ih sunce
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 01:07
milice divan ti je marijin zvončić smile71
jesenas sam bila dobila 2 klijanca i upravo cvjetaju, stvarno su prekrasni
ja sam ih 2 puta sijala, ali bezuspjšno

rasiju li se one same pa dogodine niknu ili treba paziti na sjeme?
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 08:18
Ja sam ih prvi puta sijala prije nekih šest- sedam godina i od tada ih uvijek imam u vrtu.Mislim da se mogu i sami zasijati (imaju dosta čvrstu i bodljikavu sjemenu čahuru), ali ja im ipak malo pomognem.Sjeme doslovno samo razbacam po vrtu. Cvijetaju dva-tri puta u tijeku sezone, mada je prva cvatnja daleko najbujnija.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 14:04
Glomerata kod mene

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 14:48
EN, natalija, Free, mimar, milice7, Anaida,
predivne su vam zvončike Clap.
Kako sam "korijenkicu" lagano zabola u zemlju, čini mi se da pomalo napreduje (ili ih papaju puževi).

Nisam izdržala pa sam jednu kupila. Malo će mi krasiti balkon, pa ću je presaditi u vrt, negdje između kamenja. (Vidim da i vama krase vrtove.)
Valda neću pogriješiti.

Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 20:08
Moja nova (kupljena nedavno u kauf...) mini posađena u vrt skroz je propala, vjerojatno od ovih neumornih kiša. A stara koja je već nekoliko mjeseci u vrtu još se drži samo je malo polegla.

''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 11>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.