Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu |
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo odmah,samo da ga nađem,ima više prodavača i stvarno puno raznog sjemenja cvijeća,pa ću probati naći samo Vince.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao što vidite cijene su različite,pa kako kome odgovara. No ima još nešto,za one koji ne znaju,najbolje je uzimati sjemenje koje ide Buy it Now, pa ne morate strahovati da će vam netko odnijeti sjeme ispred nosa ili da će možda nezadovoljan prodavač lupiti sam sebi klik da je prodano,a u biti nije tako,nego je nezadovoljan vašom ponudom,nažalost već sam to jednom doživila, pa znam o čemu pišem. |
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eee da zaboravih još nešto pitati,curke što je onda recimo s odraslim biljkama mogu li se one pospremiti pred zimu,pa da prežive unutra do iduće sezone, Andina?
|
|
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvalaaaaa.... a sad jedan link di ima za kupit razno raznog sjemenja...
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu Ružo,evo idem ga odmah naći,imaš stvarno pregledati stranica i stranica. Sram me priznati još nikad nisam uhvatila vremena doći do dvjestote stranice!
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo,nadam se da će bar netko uspjeti pregledati sve do kraja,uvjek ima nešto novo, pa je teško doći do kraja! Bar meni,jer kad god zavirim ovdje, uvjek moram gledati sve ispočetka!
http://www.ebay.com/sch/Flower-Seeds-/20530/i.html |
|
|
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da se ja ubacim. Imala sam ih 4 boje i zimi sam ih pokusala spremiti za iducu godinu , medutim nisam ih uspijela odrzati jer su se izduzile i popadalo lisce. Jedino sto sam ostavila biljku i suhu u teglici i na proljece je pocelo nicati iz sjemena hrpa mladih biljkica. Jesam li ja u necemu grijesila neznam. |
|
martab
Upravo klijam Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OTOK,vinca je predivna,hoce biti par semenki za mene????
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala monstera na trudu
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maslačak Hvala na objašnjenju i tvojem iskustvu s ovom biljkicom,vjerojatno bi i kod mene onda tako bilo.
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ružo, nema na čemu i nije to neki trud!
|
|
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vinka je kod nas, prema mom iskustvu, u najboljem slučaju dvogodišnja biljka. Prezimiti može u grijanom prostoru ako ima dosta svjetla i uz nešto smanjeno zalijevanje, ali ponovno treba paziti da joj se supstrat ne isuši potpuno (pokazala sam svoju bijelu na 2. stranici ove teme). Uz obilje svjetla (južni prozor) i topline, moja je cvjetala gotovo čitavu zimu. Ako nema svjetla, vinkica možda preživi, ali neće cvjetati. Biljka starija od dvije godine (kao moja crvena s početka teme) polako, ali sigurno odumire. Kako je s onima u vrtovima juga Hrvatske, ne znam. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina, Puno,puno ti Hvala! Znači ako ih stavim u prozor s puno sunca mogle bi bar još jedno vrijeme poživjeti! Ovo je super! Još jednom, Puno Hvala na opširnom izvješću!
|
|
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu! Ovo je bilo samo moje iskustvo, no možda netko drugi ima drugačije.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina hvala i moje će onda na prozor kad zahladi, a to je negdje krajem listopada a u vrtu neću oko jedne prekopavat pa ću vidjeti da li će niknuti, iako sam i sjemena već skupila.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz Andinog sjemenja:
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
RSara...krasna je
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Vlatkich
Pustio korijenje Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WOW
A sad pozdrav svima od totalne početnice i na forumu i u cvijeću! Prvo da vam se malo predstavim: Ja sam Vlatka iz Varaždina. O cvijeću...hmmm...recimo da nemam baš nekog pojma makar me okružuje cijeli život. Mama je ta koja me ko klinku ''pilila'' i nije nikad bilo potrebe da se ja miješam u njene ljubice ili pelargonije. Ništa posebno zahtjevno, ali bilo je tu.
Imala sam nekoliko sobnih biljčica koje su uspijevale...raznoliko. Ja balava, bez nekog predznanja, u sobici bez prozora, orijentiranoj na jug sa balkonskim vratima kroz koja sunce prosvijetli samo kad je najgora vrućina; neujednačena u zalijevanju – neke su preživjele, neke se još uvijek trude, neke su me napustile.
ALI došlo je proljeće i ljubav na prvi pogled vinke sam prvi put ugledala na tržnici krajem travnja i MORALA odmah te sekunde uzet za probu dva para (bijelu i baby rozu), pa za dva tjedna još dvije negdje usput, pa sajam cvijeća Ludbregu me također razveselio i vinke su postale neizostavan dio mojih rituala. Budući da ne radim, bile su fantastična zanimacija koja me digla iz mrtvih i zainteresirala za zemlju, prirodu, cvijeće, sve - ja sam odrasla i preuzela odgovornost brinut se o malom krhkom bićencu koje ne može ni viknut ''Daj mi vode'', ni pomaknut se u hladovinu kad joj je vruće... Možda nisam normalna, ali draže mi je pomoći biljćici nego čovjeku s 2 zdrave ruke i noge. Ako nemate ništa protiv, malo bih se i ja pohvalila(danas imam deset odraslih i puuuuno mali rasijanaca u teglama). Na kraju krajeva, i vama ide dio zasluga za ove ljepotice jer su uglavnom uzgajane prema savjetima ovog foruma. Bit će ovo mali foto-dnevnik kako smo preživjeli ovo paklensko ljeto.
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |