Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:14
Evo odmah,samo da ga nađem,ima više prodavača i stvarno puno raznog sjemenja cvijeća,pa ću probati naći samo Vince.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:15
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:17

Kao što vidite cijene su različite,pa kako kome odgovara.
No ima još nešto,za one koji ne znaju,najbolje je uzimati sjemenje koje ide Buy it Now, pa ne morate strahovati da će vam netko odnijeti sjeme ispred nosa ili da će možda nezadovoljan prodavač lupiti sam sebi klik da je prodano,a u biti nije tako,nego je nezadovoljan vašom ponudom,nažalost već sam to jednom doživila, pa znam o čemu pišem.   
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:29
Eee da zaboravih još nešto pitati,curke što je onda recimo s odraslim biljkama mogu li se one pospremiti pred zimu,pa da prežive unutra do iduće sezone, Andina?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:31
hvalaaaaa.... a sad jedan link di ima za kupit razno raznog sjemenja...
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:33
Nema na čemu Ružo,evo idem ga odmah naći,imaš stvarno pregledati stranica i stranica. Sram me priznati još nikad nisam uhvatila vremena doći do dvjestote stranice!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 12:36
Evo,nadam se da će bar netko uspjeti pregledati sve do kraja,uvjek ima nešto novo, pa je teško doći do kraja! Bar meni,jer kad god zavirim ovdje, uvjek moram gledati sve ispočetka!   

http://www.ebay.com/sch/Flower-Seeds-/20530/i.html
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 13:32
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Eee da zaboravih još nešto pitati,curke što je onda recimo s odraslim biljkama mogu li se one pospremiti pred zimu,pa da prežive unutra do iduće sezone, Andina? [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/smiley25.gif" align="middle" />

Evo da se ja ubacim. Imala sam ih 4 boje i zimi sam ih pokusala spremiti za iducu godinu , medutim nisam ih uspijela odrzati jer su se izduzile i popadalo lisce. Jedino sto sam ostavila biljku i suhu u teglici i na proljece je pocelo nicati iz sjemena hrpa mladih biljkica. Jesam li ja u necemu grijesila neznam.
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 13:33
OTOK,vinca je predivna,hoce biti par semenki za mene????
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 13:48
hvala monstera na trudu
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 15:01
Maslačak Hvala na objašnjenju i tvojem iskustvu s ovom biljkicom,vjerojatno bi i kod mene onda tako bilo.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 15:02
Ružo, nema na čemu i nije to neki trud!
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 15:37
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Eee da zaboravih još nešto pitati,curke što je onda recimo s odraslim biljkama mogu li se one pospremiti pred zimu,pa da prežive unutra do iduće sezone, Andina?

Vinka je kod nas, prema mom iskustvu, u najboljem slučaju dvogodišnja biljka. Prezimiti može u grijanom prostoru ako ima dosta svjetla i uz nešto smanjeno zalijevanje, ali ponovno treba paziti da joj se supstrat ne isuši potpuno (pokazala sam svoju bijelu na 2. stranici ove teme). Uz obilje svjetla (južni prozor) i topline, moja je cvjetala gotovo čitavu zimu. Ako nema svjetla, vinkica možda preživi, ali neće cvjetati. Biljka starija od dvije godine (kao moja crvena s početka teme) polako, ali sigurno odumire. Kako je s onima u vrtovima juga Hrvatske, ne znam.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 17:56
Andina, Puno,puno ti Hvala! Znači ako ih stavim u prozor s puno sunca mogle bi bar još jedno vrijeme poživjeti! Ovo je super! Još jednom, Puno Hvala na opširnom izvješću!
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 19:18
Nema na čemu! Ovo je bilo samo moje iskustvo, no možda netko drugi ima drugačije.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 21:28
Andina hvala i moje će onda na prozor kad zahladi, a to je negdje krajem listopada a u vrtu neću oko jedne prekopavat pa ću vidjeti da li će niknuti, iako sam i sjemena već skupila.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 22:14
iz Andinog sjemenja:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 20:33
RSara...krasna jesmile55
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 07:31
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

iz Andinog sjemenja:

Lijepo si ti to uzgojilaWink
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2012 u 19:01

Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

iz Andinog sjemenja:

WOW  smile203predivno!!!!

A sad pozdrav svima od totalne početnice i na forumu i u cvijeću!

Prvo da vam se malo predstavim:

Ja sam Vlatka iz Varaždina. O cvijeću...hmmm...recimo da nemam baš nekog pojma makar me okružuje cijeli život. Mama je ta koja me ko klinku ''pilila'' i nije nikad bilo potrebe da se ja miješam u njene ljubice ili pelargonije. Ništa posebno zahtjevno, ali bilo je tu.
Imala sam nekoliko sobnih biljčica koje su uspijevale...raznoliko. Ja balava, bez nekog predznanja, u sobici bez prozora, orijentiranoj na jug sa balkonskim vratima kroz koja sunce prosvijetli samo kad je najgora vrućina; neujednačena u zalijevanju – neke su preživjele, neke se još uvijek trude, neke su me napustile.

ALI došlo je proljeće i ljubav na prvi pogled smile93 vinke sam prvi put ugledala na tržnici krajem travnja i MORALA odmah te sekunde uzet za probu dva para (bijelu i baby rozu), pa za dva tjedna još dvije negdje usput, pa sajam cvijeća Ludbregu me također razveselio i vinke su postale neizostavan dio mojih rituala.

Budući da ne radim, bile su fantastična zanimacija koja me digla iz mrtvih i zainteresirala za zemlju, prirodu, cvijeće, sve - ja sam odrasla i preuzela odgovornost brinut se o malom krhkom bićencu koje ne može ni viknut ''Daj mi vode'', ni pomaknut se u hladovinu kad joj je vruće... Možda nisam normalna, ali draže mi je pomoći biljćici nego čovjeku s 2 zdrave ruke i noge.

Ako nemate ništa protiv, malo bih se i ja pohvalila(danas imam deset odraslih i puuuuno mali rasijanaca u teglama). 

Na kraju krajeva, i vama ide dio zasluga za ove ljepotice jer su uglavnom uzgajane prema savjetima ovog foruma. Bit će ovo mali foto-dnevnik kako smo preživjeli ovo paklensko ljeto.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.