Orhideja |
Odgovori | Stranica <1 56789 89> |
Korisnik | |
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 08:14 |
Hej ljudi, što je sa hrpom zračnog korijenja koje ima moja Fala, vidjela da mi je i teglica puknuta, a nema niti kondenzata po stijenkama.
Vita jela zelen bor molim brzi odgovor.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 17:05 |
evo odgovaram ponovno , mada sam već jednom pisala o tome , jednom ili dva puta mjsečno zalijem čašom mlijeka orhideje i to tako da samo pustim da se ocjedi mljeko i odmah ga izlijem iz tegle u kojoj stoji orhideja ,, jer navodno da je to pozitvna kiselost koju one vole , i do sada mi se to pokazalo kao dobro , nisam imala loših iskustava , što uostalom možete vidjeti i na mojim slikama ,
nisam rekla da sam se ponovila , takda sad imam 8 kom a bilo ih je 5 . vidim da se odlično drže jer sam ih iznesla na balkon koji je super , ujutro malo sunca i već kok 10 sati sunca nema , samo dnevna svijetlost , odlično izgledaju , pune su cvijetova , i svakodnevno ih špricam , imaju brdo zračnog korijenja i novih cvijetnih grančica ,. stalno ih gledam i divim im se |
|
bubica 78
Pustio korijenje Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 17:21 |
Prvi put čujem ovo za mlijeko, ako je riječ o kiselosti isti efekt se postiže sa destiliranom vodom.
Meni je trenutno jedini problem masdevalia koja ne podnosi vrućine tako da je stalo seljakam u najhladniji dio kuće.. |
|
začin mora teći
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 22:10 |
ja ipak smatram da ova ideja s mljekom niije dobra na duže vrijeme jer se masnoće i bjelančevine talože na korijenu i vremenom onemogučuju da biljka upije sve potrebno ...pa i vodu.Sličan efekt je i sa tvrdom vodom iz koje se istaloži kalcij i obloži korijen....
Ipak mislim da u prirodi baš ne piju biljke mljeko..... |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 22:41 |
pa zbog toga i nezalijevam stalno , ponekad , da budem iskrena sada već nisam duže vrijeme , jer sam ih iznesla na balkon , i vidim da im je odlično pa sam smatrala da netreba dodatno prihranjivanje sa mlijekom
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 11:47 |
keki sam odvojila iako ima cvjetove jer mi je pustio vec dugo korijenje pa da se ne pati ;)
buem vidjela sta cu s njim najvjerovatnije cu ga nekom pokliniti kad malo poraste... ona vanda mi pušta korijenje ko luda nadam se da će i procvjetati jednom... na flora artu sam zamalo kupila jos jednu ali... nemam di s njom trenutno... dok muž ne napravi police hehehe... tropi orhideje su predivne... ma ja sam se zagrijala za njih baš su mi super... i ja sam se prijavila na orhideje.net ali se nemogu ulogirati morat cu ponovno |
|
Per aspera ad astra.
|
|
jadra
Novo sjeme Pridružen: 14 Lipanj 2008 Lokacija: Netherlands Status: Offline Bodovi: 7 |
Objavljeno: 17 Srpanj 2008 u 16:37 |
evo i ja sam uspjela da stavim moje orhidejice uz vasu pomoc imam ih za sada 6 kom.i to mi je naj omiljenije cvijece.treba im samo puno svijetlosti ali nikako sunce da pece u njih jer ce uvenuti prscem ih po liscu kad god se sjetim ali ujutro ili odprilike do 16 sati kasnije nije preporucljivo .zaljevam ih 1x u 7 dana sa vodom i uz to se doda tecno gnojivo specijalno samo za orhideje i to u 1l vode se stavi 5 ml tecno gnojivo.super mi napreduju
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 22:03 |
evo da se pohvalim -jučer sam kupila u konzumu 2 nove orhideje , i sad imam 9 kom .- i to zamis ite na akciji po 20 kn. nisam mogla vjerovati -kupila sam ja tri , ali sam jednu polonila šogorici za rođwendan , . naravno nisam rekla koliko sam platila -i flašu vermuta .
jedna moja je ljubičasta tamna , a druga je bijela sa ljubičastom sredinom prošarana , |
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Objavljeno: 07 Kolovoz 2008 u 08:23 |
Ja imam 2 orhideje i sad su se cvjetovi osušili i otpadaju, ali na jednoj mi se skoro cijela grana osušila. Šta sad da radim? (obje su phalovi)
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 09:06 |
mi smo djeca cvijeća
|
|
tropi
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 13:05 |
Najbolje je običnom vodom kišnicom ili destiliranom.......
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
Nikolina
Novo sjeme Pridružen: 05 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 16 |
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 14:55 |
pozdrav... stavila sam izdvojeni post za svoju orhideju, a i dalje čitam ovaj vaš odjeljak jer imam pitanja o zračnim korjenima, da li se na mojoj slici uopće vide? molim vas da pogledate post problemi s korjenom i listom orhideje i neka mi netko da savjet što još mogu napraviti...
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 17:56 |
hvala,molim izrazite svoje stručno mišljenje o mojim prvim orhidejama.kako vam čine. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
tropi
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 18:10 |
mislim da su O.K....
Listovi izgledaju malo mlitavo,ali vjerojatno zbog uvijeta u kojima su bile.Puno je vaznije da pogledaš korijenje kroz prozirnu teglu....mora biti svijetlo zeleno bez tragova truljenja....ako primjetiš,izvadi iz tegle otresi zemlju i čistim ,oštrim škarama odreži sve mrtvo i ponovo posadi u istu teglicu i istu zemlju.Prvo stavi biljku u teglu pazeći da ne polomiš korijnje i nasipaj ju s korom(zemljom) .Lagano lupni po tegli 2- 3x da se slegne i zali.... |
|
|
|
bubica 78
Pustio korijenje Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 20:13 |
destilirana vode je jako kisela, tako da sam je uvijek miješala sa odstajalom vodom.
Ova u sredini mi se čini još i najbolja. Nisu tako loše, ako se budeš brinuo za njih , bit će i bolje. |
|
začin mora teći
|
|
skitnica
Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 19:59 |
sad sam pogledao i čini mi se da je zdravo korijenje.hvala na savjetu
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Objavljeno: 12 Kolovoz 2008 u 08:54 |
Tropi, kada vraćamo orhideju u zemlju da li treba ostaviti neke korjenčiće vani ili ih sve staviti i zatrpati korom.
Moja se cijela grana osušila, do kud da ju odrežem?
|
|
CANDIDA
Nedavno posijan Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
Objavljeno: 16 Kolovoz 2008 u 14:19 |
help.. moj phal je ocvao,ima kao neki pupoljčić još, ali on je takav kakav je bio i prije nekih 3 mjeseca... inače su mu listovi ovakvi kao na slikama gore, svijetlozeleni i mekši.. jedan je otpao... kad sam je dobila je već bila u takvom stanju...
korjenčiće sam porezala kaj je ilo mekano i trulo, ostali su zeleni, tjeraju mlade (ili kak god da se to zove) a ima ui novih listića... jel kreće na bolje i dal da se nadam cvatu ove godine? jel da ju gnojim sad? |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 13:24 |
Dakle- neumorni ste! Kaj da vam velim, ali gledajući orhideje i čitajući o tome kako ih volite počela sam se lomiti! Ja ih nisam ljubitelj jer imam filing da me gledaju. Fascinantne su bez daljnjeg, a ja se lomim i lomim!
Tropi - da li se sjećaš koju si mi ono orhideju preporučio- neka koja stoji vani do mraza, a onda ju unesem u kuću da me gleda!??! Nemrem se sjetiti, a mislim da bi probala ja malo njih gledati |
|
tropi
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 13:57 |
Svakako pokušaj s Cymbidiumima ,dobro podnose niže zemperature a ljeti mogu biti vani u vrtu....ha jesmo te pridobili!!!!!
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |