Dipladenia |
Odgovori | Stranica <1 56789 46> |
Korisnik | |
sunce :)
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam svoju kupila u Rijeci prije 2 tjedna.Ja sam nova u svijetu biljaka,tek se učim šta i kako ali sam se zaljubila u Dipladeniu...Molim vas ako nekome nije problem može li mi u detalje,korak po korak reći kako da umnožim svoju dipladeniu...di treba rezati,sjeći,kako.Pliz
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sunce:) dobrodošlica tebi
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja mama je prošlu godinu dobila jednu ovakvu biljčicu na poklon od
cvjećara kod kojeg nabavlja cvijeće. Većina biljaka kod moje mame ne
uspijevaju, pa ni ruže. Ali ovo je uspjevalo ludilo.
Klima di je držala ovu biljčicu - je velika zračna vlaga nakon kiša, ona koja ubija - noći su malo hladnije i vlažnije i kad je sunčano. Ova klima je idealno utjecala na tu biljku, kao recimo i hostama koje su kod moje mame ludilo. Nije imala ni poseban pitar ni zemlju, vjerojatno je prihranjivana. Moj predlog vam je da biljčicu stavite u zasjenu nečega ( ne voli temperature iznad 2o-tak stupnjeva), u tacnicu ili podložak vode koja ne smije dodirivati posudu u kojoj je zemlja i cvijet ( da zemlja ne povuče vodu). To znači voda u tacnu a posuda na kakvu rešetku. Tako će voda isparavati prema biljci cijelo vrijeme. I vodu stalno nadoknađujte. Zaljevajte odozgo po potrebi. Zimovanje je preživjela kod moje mame u ostaklenom balkonu, na kojem je zamrzivač i koji grije tu prostoriju. Ako vam list mijenja boju i stvara flekice, to je znak upravo nedostatka vlage. Znači diplandenija je više za vlažnije krajeve i gdje ništa ne uspjeva I obavezno je našprickajte nečim jakim, bube je vole Pelcanje je gotovo ne moguće, mama mi je probala sve ali nije išlo. Čak sam joj i maznula pelc koji je kod mene propao roku 2 dana, bilo mi je krivo da sam nakazila biljku. Jedino probati povaljenice na jesen. Ali s tim da ako biljka ima 2 grane joj vjerojatno unakazite granu i rast, ako se želi loza. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici al još mi nitko nije ništa odgovorio :(
|
|
sonja50
Pustio korijenje Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitaj cijelu temu, naći ćeš odgovore npr. moj na strani 4 |
|
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda sam ja bljesava al strah me pokidat da ju ne uništim,tako da ne znam koji dio da otkinem
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi sliku biljke da se vidi kako izgleda i da ti se može dati savjet.
Na onim slikama na 4. stranici mi se čini da se radi o povaljenici, koja se tako drži u drugoj posudi sa zemljom dok se ne ukorjeni i tek tada siječe. |
|
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo tako :-) |
|
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je to ona dipladenia na temi o dalijama, mislim da ti je premalena za bilo kakve eksperimente. Zašto žuriš ? Sačekaj 7. mjesec da malo odraste, a onda razmnoži povaljenicama, uspjeh zagarantiran |
|
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo stavljam...ovo su moje cure :)[/IMG]
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad me savjetujte :)
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry, još su premlade za rađanje |
|
|
|
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala,i mislila sam.Ne žurim ali bi ih voljela imati puno,puno jer su mi predivne.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dipladenija se može razmnožavati reznicama. Upotrebljavaju se mladi izboji duljine cca 10 cm koje utaknemo u lonac s pjeskovitom zemljom u kojem se stvore korjenčići, naročito ako lonac pokrijemo plastičnom vrećicom. Za zakorjenjivanje je potrebna visoka temperatura a sve ide dosta polagano, zato je bolje prepustiti vrtlaru .. inače je dobro dipladeniju držati u manjim loncima, da bi se potaknula cvatnja, prihranivanje početi neko vrijeme nakon cvatnje s 1-2 gr. gnojiva na litru vode |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo malo mene na ovoj temi.Volim ovu biljku jer je preljepa kada cvjeta, a ne traži neku specijalnu njegu, samo puno sunca....Od lani imam roza i crvenu u jednom pitaru, koje se prezimile u kući i sada cvjetaju.Ove sam godine kupila jednu crvenu šatiranu i na velikom sniženju dvije male roza po 5kn.Šatirana već cvjeta, a te male roza počele su stvarati pupove....
Nemam iskustva sa razmnožavanjem, odnosno zakorjenjivanjem...Čitajući postove saznajem da je to dosta jednostavno, pa ću možda ove godine to pokušati....
Evo moje nove šatirane....
|
|
sutra je novi dan
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za tebe! A gdje si to kupila? Ja već dugo tražim roza, bijelu i žutu, ali bez uspjeha.
|
|
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam kod nas prvi put na tržnici vidjela i bijelu. Cvijet je predivan i puno veći od ove crvene i roza tako da sam u prvi tren mislila da se ne radi o dipladeniji, međutim, vlasnik je potvrdio da jeste.
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne su vam biljčice.
Sanja kako si spriječila žutilo listova? |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |