Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 14> |
Korisnik | |
Hara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Frida, hvala za fotografije...... ima nade, ima nade
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
samo budi strpljiva, iznenada ce pustiti korijenčić...ja sam samo jednog dana ugledala korijenčića dva duga oko 1.5 cm...
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
ha i kod mene je grančica u vodi već par mjeseci i također su se pojavile bijele točkice tj , izgledaju kao kvržice . nadam se da će mi pustiti koji korijenčić
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
evo slika
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lisovi uvijek isti...sad cu ti slikati...
|
|
![]() |
|
Hara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Frida, kakvi su bili listovi na tim reznicama nakon tako dugog boravka u vodi?
Imaš možda fotku te biljke nakon sadnje?
|
|
![]() |
|
hara , moje su reznice stajale u vodi oko 4 mjeseca s tim
bijelim točkicama, a onda su pustile po dvije dosta debele žile...tad
sam ih posadila...
velika biljka je trenutno u kuhinji jer u primaćoj se grije...biljka voli prskanje po listovima, zalijevaj umjereno, nikako ne previše....ja jednom tjedno ulijem joj malo vode, ali pošpricam je skoro svaki dan...sad zimi malo rjeđe... |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Te bele tackice, to je dobar znak. To je kalus i znaci da je tvoja reznica usla u prvu fazu zakorenjivanja. Na tom mestu pojavice se zilice. Kalus je nastao od celija koje imaju sposobnost da razviju koren.
E, sad, kod nekih biljaka se odmah po formiranju kalusa reznica moze posaditi. Monk nam je tako savetovala za fikus benjaminu. Ne znam kako je sa ovom biljkom. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Hvala Shasha, poslušat ću te.
Pozdrav!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hara,pa 2 tjedna i nije dugo. Ako je stabljika zelena i onaj dio koji je u vodi ne truni,ostavi je.Ove bijele točkice,čini mi se,da trebaju biti,tu bi trebala pustiti korjenje.
Listovi su nebitni,nemoj se time opterećivati,ako pusti korjenje,potjerat će mlade listove
|
|
![]() |
|
Što da radim, a jer.... Već oko dva tjedna držim grančicu pashire u vodi, a od korjenčića ništa, ništa....tek se jedva nazire nekoliko bijelih točkica. I još mi se čini da su se i listovi nekako ovjesili.
![]() Da pokušam staviti ju u zemlju, ha?
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
SueZp
![]() ![]() ![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
SueZP ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
MM jos ima traume iz djetinjstva od džungle! Njegova majka je l"luda" po tom pitanju. A njega je obicno zapadalo zalijevanje, kad god bi negdje otputovali...tako da ga "džungla" bas ne veseli previse...
![]() ![]() Ali, neka, promijenit cemo mi to, polako, ali sigurno... Ne bu ni znao kaj ga je snaslo! ![]() ![]() ![]() |
|
"...sećanje je smešna lupa, koja sitne stvari uveličava..."
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Vole i MM cvijeće samo se nekako nećkaju u priznanju,ali kad treba kupiti večinom su za
![]() |
|
![]() |
|
SueZP ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Nisam niti ja nikada cula da se tako zove, gledala sam ju nekoliko puta po cvjecarnicama, bilo mi je lijepo to isprepleteno stablo i listici, a kad sam vidjela sto ste tu pisali o njoj...Jednostavno nisam mogla odoljeti! I cak ju nisam ja kupila, vec MM. Ni rijeci nije rekao! Nevjerojatno!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mmmm frererooooo,
![]() ![]() ![]() ![]() O njoj ništa ne znam,nekim čudom,nikada je nisam ni imala
|
|
![]() |
|
Dobro jutro svima!
Citala vas neki dan tu, i gledala ovo predivno drvce, a prekjucer slucajno u Konzumu naletih na njega. I kako ga onda ostaviti tamo, kad je to tako obecavajuce drvo!? ![]() ![]() Evo slikica, a vi slubodno udrite sa savjetima, sto bi sada trebalo napraviti...Teta u cvjecarnici mi je rekla da bi bilo dobro do proljeca ju ostaviti u ovoj zemlji u kojoj je dosla, pa da ju onda presadim. Sta vi mislite? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
noacha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
mojoj biljčici su popadali svi listovi
![]() ali sve skupa mi baš i ne izgleda najbolje,još uvijek ima plijesni na njoj
![]() |
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
I znaš ono...."Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna"
![]() |
|
![]() |
|
oceana ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Hvala TIbore, budem, tj. radim to od prvog dana kad je stigla, a čak je izdržala 8 dana bez prskanja vodom kad sam bila na putu. Shvatila je da mi je jako stalo do nje pa se održala
![]() Ažurirao oceana - 13 Studeni 2007 u 18:29 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |