Zumbuli - Hyacinthus |
Odgovori | Stranica <1 56789 14> |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na prvoj strani teme o zumbulima voki je pisao o tome
|
|
Sponzorirani linkovi | |
martina1306
Već proklijao Pridružen: 29 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala draga :) |
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ljudi...imam jedno pitanje.Dobila sam zumbul koji je već procvjetao i sad mu cvijet polako i propada.Nisam sigurna kako da ga tretiram nakon cvatnje s obzirom na sve ono što je Voki napisao o forsiranju lukovica dok drugi pak kažu da ih se pusti do proljeća da ponovno procvjetaju (na prirodan način).Moj ne ide van,odnosno ostaje u teglici.Možete li mi dati savjet trebam li ga posebno tretirati kao što je Voki napisao ili da ga samo pustim dok ponovo ne bude dao cvijet?Molim vas mala pomoć...
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tea mislim da ga treba pustiti da procjeta, ako si ga kupila skupa s posudom on je već pripremljen sa svim potrebnim za cvjetanje - jednu sezonu
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko ja znam tvoj zumbul ove godine neće više cvjetati. Prije par sezona imala sam isto kao i ti zumbul kojem sam poslije cvatnje odrezala cvjetnu stabljiku i držala ga uz lagano zalijevanje u stanu do proljeća, a onda sam ga posadila u vrt. Slijedeće godine je u vrtu cvjetao, samo sa sitnijim cvjetićima. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako već ne ide u vrt, onda ga nakon cvatnje , kad cvjetovi skroz propadnu i požute, presadi u veću posudu i nadodaj nove zemlje da je nadopuniš, tako će lukovica sebi uzeti što treba za novu cvatnju (tek dogodine), dok je lišće zeleno povremeno zalij i ne diraj ih,
tek kad lišće počne žutiti, odreži ga i prestani zalijevati, kad se zemlja osuši, lukovicu možeš izvaditi i spremiti do jeseni (na tamno, prozračno mjesto), a onda opet s njom u teglu sa novom zemljom, ili možeš cijelu teglu maknuti negdje na balkon u hlad i preko ljeta zaboraviti na nju, opet do jeseni mislim da jedino tako ima šanse da cvjeta dogodine ako ti se ne da zezati s tim, sigurno znaš nekog tko ima vrt pa mu pokloni ocvalu lukovicu, šteta je da propadne |
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno na odgovorima.Bez brige,dat cu sve od sebe da procvjeta i sljedece godine.Spasili ste me :-) a valjda bum i ja onda spasila svoj zumbul za daljnje cvjetanje nagodine...
|
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja vam imam rozi, plavi, žuti, narančasti i bijeli zumbul (možda imam i neki što jako vuče na ljubičasti ne znam više...). prošle godine sam nešto rasađivala i ostavila nešto u vrtu a nešto u cvijetnjacima. ovi u cvjetnjacima su svi isterali (onako cvijetovi su slabašni jer su lukovice stare godinu dana, na godinu bi trebali biti krupniji). ovi u vrtu su također izašli ali su manji ali izgledaju da će biti krupni, no budemo još vidjeli. poslikati ću pa staviti koju slikicu da ih vidite sada i kad procvijetaju. Malo se samo strpite
|
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su vam zumbuli ! :) Ja sam danas dobila od svoje mame one starinske i nešto rozih i posadila ih u vrt pa ću polako popunjavati kolekciju !
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanje
Nedavno sam kupila procvali zumbul i kak je sad vani još šljiva nisam ga posadila već ostavila u kući.Sad se cvat osušio al neznam kaj sad s obzirom da se lukovice tek sade u jesen ..da ga ostavim u kući, u podrum ili u plastenik?i koliko da ga zaljevam? |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim da ti je najpametnije da ga ostaviš gdje i je i da ga zaljevaš dok mu se listovi potpuno ne osuše jer hrane lukovicu.Kad se osuše prestaneš zalijevati i listovi se maknu...Ja mislim da možeš tako.sretno Tanjica
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu,nadam se da sam pomogla.Tako ja tretiram sada svom.Cvatnja je prošla al ga još zalijevam zbog listova koji su još uvijek zeleni jer skupljaju hranu lukovici...
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tanjica šta se tiče presađivanja zumbula,pošto si ga mislila zasaditi u vrt mislim da ti je za to najbolje vrijeme kad mu se osuše listovi,odnosno kad krene mirovati.Moj neće ići u vrt jer ga,nažalost,nemam al ako tvoj ide mislim da je za to najbolje kad krene u mirovanje ...sretno
|
|
danica11031
Novo sjeme Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prodajem ili mjenjam crvene kane za neko drugo cvijeće koje nemam u svom vrtu
|
|
goca-os
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e pa evo da i ja postavim pitanje vezano za zumbule,,
kupila sam bijeli u cvjećarni u onim njihovim posudama i presadila ga u stakleni aranžman izgleda kao akvarij.. sad je jedna stabljika ocvala i još jedna je na životu.. e sad kad ova druga ocvate da li ga mogu presaditi u neki drugi kalić pa da tamo stoji dok mu listovi ne požute i da ga onda prebacim u vrt?? prijateljica mi je rekla da ona svojem odreže listove i skrati korjen i da ga onda stavi da se prosuši i da bude na hladnom a onda ga posadi u kalić i ostavi da još bude na hladnom oko 2 tjedna prije nego ga vrati na toplo u sobu.. e sad ja bi svakako u taj moj akvarij stavila plavi što sam neki dan kupila pa da opet imam aranžman u sobi samo neznam da li ova njena tehnika valja ili da nešto drugo iskombiniram?? help please hvala unaprijed |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav
Ja mu ne bi ništa radila od ovoga šta ti prijateljica radi.Samo bi ga preselila tamo gdje želim (veća posuda ili vrt,makar je vrt definitivno bolja opcija) ali tek nakon što mu se listovi svi posuse odnosno kad krene u mirovanje. Ako neko ima bolji prijedlog i zna više nek se javi |
|
goca-os
Novo sjeme Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e hvala ti puno znači da ga ne presađujem dok se listovi ne osuše?? nisam inače vješta sa cvijećem a zumbuli su mi jedna od dražih vrsta cvijeća naravno zbog mirisa
|
|
goca-os
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e sad bih bila jako sretna kad bi mi netko objasnio kako da stavim sliku??
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je ako sam pomogla i drzim fige da uspijes s njima.I ja bi isto voljela male upute za fotke ako ne kom nije problem ukratko objasnit.Unaprijed hvala
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |