Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtnjak i njegovi čuvari
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtnjak i njegovi čuvari

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 18>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2012 u 22:39
Eeeeeej Ane moja draga! Evo malo sam došetala i do tebe,Jooooooooj kako je kod tebe lijepo,tvoj povrtnjak i sve to silno zelenilo kojim si okružena,prekrasno mi je to! Netaknuta priroda!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 18:34
Monstera, drago mi je vidjeti te u mom vrtu. Moj možda je slikovit, ali ako malo bolje pogledaš, tvoje je povrće krupnije i uopće bogatije od mog. S čime ga hraniš?
Medo, reci mami da sakupi sjemena. Ili da se javim u rano proljeće za sadnicu jer ti meni sijanje baš ne ide od ruke, barem ove godine.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 20:46
Ane moja,sve sam napisala u mojoj temi povrtnjaka,ali evo samo za tebe ću rado ponoviti. Sve što je jako bitno i važno za povrće je prije svega odmorna i nahranjena zemlja. Znači u jesen dok pokupim urod,ako nešto i ostane od povrća,npr. ako ga je lupio mraz i ako je zdravo ja to sve ostavim na vrtu,sve još dobro pognojim zrelim gnojem od zečeva i imam nešto kokica i pataka. To se sve zaore,zimska brazda i ostavi tako do proljeća. To je jako bitno da bi zemlja bila rahla,jako je važno da onaj mrtvi sloj iznutra dođe gore,a sva hranjiva odu unutra. No velike predosti zimskog oranja su i te da se s tim okrenutim "mrtvim tlom" okrenu i razni nametnici i štetočine i tako smrznu. Smrzavanje takvog tla je isto jako važno. Kad se sve dobro izmrzne ,takvo tlo postaje jako sipko i rahlo,a i puno je lakše raditi na takvom terenu. Znam da će mnogi od vas reći,ma kakvo oranje ,za manje vrtove nije potrebno oranje. Moram reći sve je isto,osim što ako su manji vrtovi treba voditi brigu i onda na vrijeme malo pognojiti i preštihati štihačom i ostaviti da se tlo izmrzne i odmori. Na proljeće bi se trebali vidjeti itekakvi rezultati svega uloženog truda i onog što smo u kasnu jesen napravili s tlom.   
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 20:55
Eto nije nikakva tajna ,a uspjeh je zagarantiran. Moram još reći prošle jeseni kod mene nije orano jer susjed nije stigao na vrijeme izorati,zato je bilo proljetno oranje i eto još jedan razlog mom negodovanju,jer mi povrće nije ni upola lijepo kao kad se izore zimska brazda. A i odmah se osjeti,jer je tako teže raditi,osim što se zemlja nije dobro izmrzla (srećom pa je MM s frezom još doradio pa je to još donekle dobro) ima i više travurine i mora se skroz kopati.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 23:53
Hvala ti Monstera. Meni je isto susjed par godina orao, ali ja volim svoje stazice pa više ne oremo, ali sam u jesen sve gredice pognojila i preštihala uz sestrinu pomoć.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2012 u 11:18
Pa onda nemaš brige,trebalo bi ti biti lijepo povrće!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2012 u 00:25
Za sada sam zadovoljna s dijelom koji nisu srne pojele. Jedino mi mrkva nikak neide od ruke. Sijem je između luka, ali je svejedno napadne mrkvina muha pa izbuši tunele.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2012 u 00:26
Ni ja nisam baš nešto zadovoljna mrkvom..
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 00:20
grah se popeo do vrha štapa pa se opet spušta, a cvjetovi su mu pravi ukras

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 00:23
a na dnu vrta, u cvjetnoj gredici, rascvao se za sada jedino ljetni kokotić, a društvo mur adi korijander

jedno je jutro bila jaka rosa, najviše se uhvatila po sitnim listićima kopra
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 21:56
Izgleda tako nestvarno, kao mraz u sred ljeta. Baš lijep prizor!
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 22:03
Zadnje dvije slikice su mi posebno lijepe -
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 23:50
Dadinice, sunce je bilo iza rosnog bilja pa ga obasjavalo. Prekrasan prizor, ljepši nego na slici.
Maris, trudim se uhvatiti trenutak
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 00:00
kokotići su krasni i meni je niklo svako sjeme koje si mi poslala, za sada cvjetaju ljubičasti i plavi a vidim da pupa bijeli smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 00:14
EN, vratila sam se doma nakon desetak dana landranja pa se sada ponovo tu uključujem. Drago mi je da ti cvatu kokotići, ali vjerujem da su bijeli pupići postali roza cvjetovi. Kad sam dobila sjeme od bivše kolegice s posla, svi su cvjetovi bili plavi kao i kod nje, a nakon par godina su krenuli i roza cvjetovi. Promjenili su boju sami od sebe i sad imam šarenilo u vrtu. Baš lijepo. Javi ako je ipak koji postao bijeli kod tebe.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 19:45
Ana, imaš li i ove godine one "nanizane" mini paradajziće? Ne znam kako se zovu, znam im samo mađarski naziv. Nekad su ih moji imali, pa bi ih htjela ja opet imati.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 23:21
Imam, sad su tek krenuli stvarati plodiće. Ove ću godine sačuvati više sjemena pa će biti i za tebe.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 23:26
Puno ti hvala! Srce si.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 00:11
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Ana, imaš li i ove godine one "nanizane" mini paradajziće? Ne znam kako se zovu, znam im samo mađarski naziv.

Meni nažalost nisu uspjeli,niknuli i izgleda da su mi se smrzli onda kad mi se smrzlo dosta flanaca u plasteniku...
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 09:18
Ako moji rode, bit će sjemena za sve, samo me morate podsjetiti da vam pošaljem ako zaboravim
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.