Dnevnik bugiceza5 |
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sezone započela sam jedan mali eksperiment. Dio rajčica sam posadila na foliju, na poziciju gdje je sunce od zore do zalaska. Pustila sam ih da pužu po tlu, odnosno foliji. Dakle, nisam ih vezala na kolce, jer prošle godine nisam bila zadovoljna - sve rajčice tamo posađene su se vrlo brzo posušile i plodovi su bili sa opekotinama od sunca.
Trenutni zaključak: na toj poziciji im odgovara takav način sadnje, plodovi su počeli sazrijevati prije nego kod rajčica koje su vezane na kolce. Nema opekotina od sunca, a koje se inače očituju u žućkastim točkicama na plodovima.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ej uslikaj obavezno kako ti ležeći pomidori izgledaju na folijama. Meni je ta ideja dobra za moje područje u planinčinama i gdje je vjetar. Zanimama me kako se lišće ponaša u kontaktu sa folijom kad leži.
Čak si mi dala ideju da ova svoja dva sa balkona povalim u vrt. Samo me zeza što su mi na terenu temperature jako niske. Ipak nekim biljkama nije naškodilo. Kupusnjače i mrkve mi sada dobro napreduju. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni su igrom slučaja par paradajza ostala nepovezana i postala "ležeća". Pustili su postrance milion korjenčića , gdje god su bili u kontaktu sa zemljom. Ako su na foliji ili kartonu to se ne događa, jel tako?
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već jesam, ova gornja slika je jedan od upravo tih puzajućih paradajza. U dobrom su stanju, ništa ne trune, mada me mm uvjeravao da bi moglo, pa mi je dao razmišljati. Vide se dva tri žućkasta listića, ali tako je i kod pokolčenih, kako lišće stari, počinje odozdo žutiti i ja ih skidam i čistim sa stabiljke. Plodovi su u odličnom stanju, bez ijedne flekice. Pod folijom je tlo puno, puno toplije. Nisam mjerila termometrom, ali osjetim kad pljevim pokoju travkicu koja nikne uz stabiljke.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, tako je, tako ne puštaju korjenčiće, osim ako pređu preko folije i nađu komadić zemlje, što se i s mojima dogodilo. Rastu jako zanimljivo, stabiljka leži, a grane i zaperke pušta okomito u zrak. Dakle, ne radi se klasičan grm, kao kad je rajčica vezana uz kolac.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi je žao da imate svi štetu. Kod mene nije ništa ni naraslo pa nemam za čim žaliti, ali vi ste se naradili po vrtu.
Sad Bugi brćka nogice na moru,ako si otišla uživaj i odmaraj se. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eh, smrckice, kod mene vlada žalost - ipak sam se nadala da sam uspjela paradajze spasiti prskanjem, ali po povratku s mora, dočekali su me potpuno crni, osušeni, truli... i krastavci isto. Mahune, grah, krumpir i blitva su odlični i vrlo, vrlo rodni.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |