Naše dvorište |
Odgovori | Stranica <1 7374757677 140> |
Korisnik | |
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno, sve u cvijetu, i meni se jako svidja plava ograda
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
Sponzorirani linkovi | |
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duda jel ti to čekaš cvijet od svoje glicinije? Bilo bi mi jako drago da sam ti savjetom kako porezati pomogla i da i tvoja konačno procvjeta......
Presličice su vam posebna priča...... ja sam davno kupila sebi paketić lukovica, ali se nisu baš nešto razmnožile, a onda je druge godine sveki dobila punu zdjelu lukovica od susjede i kak je red, izabrala sebi krupnije i posadila, a kada su ostale same sitne veli meni, evo ti ako si hočeš posaditi, ako nečeš ja ću ih baciti...... i ja sa svojom škorpionskom strpljivošću sam te sitne i šmiljave lukovice sve posadila...... lijepo iskopala jarčić uz rub i lukovice jednu po jednu slagala da sam od njih napravila "drvored" kako veli Triša i evo treću godinu su kod mene i sada je stvarno "drvored" ili plava ograda kako to veli Lora.
Drage moje posjetiteljice, svima i dođite mi opet, sezona je počela biti će cvijeća......
A ovo su moji kaktusići koje sam lani udomila
tu sa lijeve strane je bila čuvarkuća pa je lađica malo prazna...... moram naći neki kaktusić da popunim
a ovo su moje čuvarkuće...... opet u donjem lijevom kutu je čuvarkuća koja je bila do nedavno sa kaktusima i mislim da joj tamo baš nije pasalo, možda presuha zemlja, pa sam ju izvadila od tamo i posadila u ovu "posudu" koja je u biti poklopac od jedne jako skupe "crne posude" (to je nešto kao teflon, samo crno, ali jednako bezvrijedno) i kako bi Shasha rekla kako volim reciklirati ili beskorisnim posudama naći novu namjenu, tako je i ovaj poklopac postao posuda za čuvarkuće . Dok sam odšarafila ručkicu, na dno sam stavila šljunak i gore mješavinu zemlje i pijeska i nadam se da će im to biti OK.
evo kako to izgleda iz profila.
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da mene lovi samo kaktus/sukulent zaraza otkako sam na CIF-u, to bi bilo dobro, ali lovi mene još jedna zaraza...... orhideozaraza i od petka sam bogatija za dvije...... nakon duge torture po bolnici morala sam si sa nečim uljepšati dan
dendrobium orhideja
i phalaenopsis orhideja..... tako da uz bijelog pala od prije imam još jedan
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to i je jedan od "zadataka" foruma: "krasti" ideje od ostalih!Sve je lijepo, ali presličica.... i još se čudiš da te kralježnica zeza. Trebalo je to ubosti u zemlju...Ali je ispalo zbilja efektno.
Kaktusi,sukulenti, tu sam dobro virila...
Orhidejama se samo divim kod drugih. Taj cvijet nije za mene. Definitivno!
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako tako sam i ja mislila za orhideje, ali evo prvi phal, bijeli, cvate od 24.02. i otpao samo jedan cvjetić......
|
|
bigmamma
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nek si se ti počastila! Al muž te još bolje počastio. Nema svatko takvu šljivu...
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj Kate u nekoliko dana koliko nisam bila u tvom vrtu sve buknulo, doslovno, a kod tebe svega lipega, rekli bi Dalmatinci, od kaktusa do banana, ali tulipani, pa to je more tulipana, ja sam se udala u travnju u tvom kraju i sjećam se samo da je bila šuma tulipana...
|
|
život je more
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod tebe je stvarno raskošno i bujno,a još kad izrastu
one biljčice koje sada niču pa to će biti fantazija |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kat.rea moj jastucac je tek posijan,ali vrijedi cekati
ove nove slike su me odusevile,kao i baku preslica me osvojila,orhidejama se i ja divim,al se ne usudjem da ih kupim. |
|
forzicija2005
Trajnica Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
orhideje su prekrasne
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bigi, šljiva će ići u legendu......
Lantana jednom je netko primjetio da imam puno lukovica i to je točno, jer imam svakakvih i još otkrivam nove , a kada se pojave nove te su uvijek neke posebne koje " baš moram imati", ali mislim da nisam jedina koja boluje od te bolesti, zar ne... a tulipana, nije baš šuma, iako ih ima dosta, samo ne cvatu svi u isto vrijeme
Mari, sada sve raste naočigled, nešto jučer nije ni virilo iz zemlje, danas se pojavi van, a sutra več vidiš i pupoljke...... stvarno je čudesno promatrati buđenje prirode i kojom brzinom sve izlazi van i rascvjetava se ...
Gio, ja nisam sijala jastučce, ja sam lani kupila dvije teglice, tako da neznam koliko dugo im treba iz sjemena, a za orhideje sam i ja prije mislila kako su zahtjevne i kako to nije za mene, ali eto zarazila sam se na CIF-u...... i za sada su samo 3
Forzicija hvala, Rose uživo su još ljepše, a svima vama koje posječujete moje dvorište puno hvala i jedna velika .
Danas nisam stigla slikati vrt jer sam radila "projekt stablašica", ali jučer sam uslikala samo mini tulipane, ali sada skroz rascvjetane
i dio cvjetnjaka sa tulipanima i srdašcima koja cvjetaju, ali njih moram ponoviti izbliza
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
orhidejice su ko bombon...a vrt lijepo cvijeta
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko tulipana, baš su lijepi ovako mali
|
|
život je more
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana, ovih nema tako puno, ali na skoro svakome su 3 cvijeta, tako da je dojam još bolji, pogotovo iz "ptičje perspektive". To su mini tulipani - višecvjetni. Moram sutra na balkon i poslikati odozgor, onda se tek vidi šarenilo.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je lijepo i novonabavljeno i ono što se budi iz sna, Sunovrate smo vidjeli, a glicinija i ruža na ulazu je meni ešto najljepše - zaštitni znak tvog dvorišta.
Samo uz put da odgovorim gio za jastučac, aubretiu - prvu godinu meni nije cvala, ja sam je samo rasadila na mjesta gdje sam željela, a već slijedeće godine imala sam ne jastučce nego jastuke!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno lijepi biljčica. Navijala sam za tvoju bananu i preživjela je , jupppii
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya i Šmrcko , glicinija će za koji dan procvjetati, a na ružu čemo još malo pričekati... banana će biti u nastavku...
to je moj cvjetni kutak iz ptičje perspektive, za sada prevladava plava boja presličice i potočnice, crvena - tulipani, žuta - jaglaci ...... od onoga cvijeća čega ima više, ali uskoro će se po pravo zašareniti......
gornji red - potočnice,
sredina - skroz lijevo se vidi jedan rozi pupoljak to je moj/Shashin niski phlox, pa su moji lanjski niski pakujci u pupoljcima - plavi i rozi, a ono nešto minijaturno skroz desno je bijeli koji štrajka
donji red - moj lanjski niski bijeli phlox, bijela tratinčica ( lani bila roza), potočnica i jastučac
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moj jastučić od jastučca, a iznad njega gore desno je moj /Shashin karanfilić, koji za sada ne daje naznake da bi htio cvasti, ali mislim da još rano za njih
pa još jedan jastučić, ali od mojih/Shashinih ljubičica
P.S. malo je čudna slika jer sam ju "uređivala", a kada sam prebacila izgleda kao da je posađeno u sahari
i srdašca - iza se vidi grančica sa bijelim cvijetom, bijelim srčekima..... u naravi su posađena jedno pored drugoga, ali ih nikako nisam mogla uloviti nego tako pod nekim kutem, pa ispada da su jedno iza drugoga
|
|
maryann
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 246 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve je super rascvjetano ...boje su savrsene,ja bas i nemam bogzna sta pokazati zasad...nego imam gliciniju malenu tek joj je druga godina jedva sam je spasila zimus sad lista ali neznam kad ce ona cvitat,koliko joj godinica triba da bi procvitala
|
|
If tears could build a stairway
And memories were a lane We would walk right up to Heaven And bring you back again... |
|
Odgovori | Stranica <1 7374757677 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |