Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moji vrtovi, moj okoliš
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moji vrtovi, moj okoliš

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 90>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 01:35
Draga Jagoda, hvala na posjeti i lijepim riječima! Jedva čekam da zima prođe i da ponovo dočekamo biljčice u punom sjaju!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 01:31
baka Hvala na posjeti!
Da, malo je kiša zaljevala, malo mu je vrijeme išlo na ruku pa nije trebalo puno vode. Istina je to što si rekla, otoci su topliji i ima više sunca ( Krk nije daleko ali za par stupnjeva je toplije) što vidimo od naših forumašica sa otoka. One se i cijele zime imaju čime pohvalitiThumbs%20Up A onako usput nisam mogla odoljeti djedu mrazu i kalanhoji Wink
Fany54
Hvala na posjeti i ja sam se kao i ti  prisjetila ljeta! Nema do ljeta..

Draga antonija, hvala na posjeti i uvjek  dobro mi došla! taj klematis je THE PRESIDENT  ije u grupi II, imaš pravo, treba se orezati u zimi. Prošle godine nije bio orezan nikako pa sam pobrkala. Imaš i ti ovu vrstu?  Nadam se da neće smrznuti ni cikasica ni bugenvilija. Hvala na riječima utjehe!
tikvić hvala na posjeti! Vidim da me razumiješ, hvala ti na istim mislima!

Moja draga moon vidim da si pomno čitala moje postove i hvala ti na tome! Gazanije su mi u Rijeci izmrzle pa sam presadila iz Njivica u Rijeku ove godine. nešto sam kupila u Pordenone, narančaste i žute. Zaista su zahvalne, dobroih poznaješ, vidim. Bugenvilija je kupljena bez cvijeta u proljeće ovdje na Krku u jednom privatnom rasadniku i žena nije znala koje je boje, vjerovatno ljubičasta, klasična boja. Meni je bilo važno da je bugenvilija dovoljno jaka da mi odmah napreduje. Njezin cvijet će i za mene biti iznenađenje. Mimoza nije ona ljetna koju sam imala, ova mladica je iz korjena jedne velike u susjedstvu u Njivicama. Neznam kakva će biti i misliš li da je treba kalemiti ( eto meni brige Unhappy) Da čekam da počne cvasti pa da vidim? Ili što mi predlažeš?

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 01:15
Lijepe slike iz Njivica, Miro....Agave su super, baš su velike i lijepe.. Cikasica, mimoza i bugica su baš prekrasne nadam se da ćemo ih na ljeto vidijeti u punom sjaju....smile89
sutra je novi dan
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 21:25
Pelargonije su jako lijepe, viđam ih još uvijek u cvatu i po balkonima u Rijeci i okolici, ona je stvarno cvijet u kojem se dugo u jesen može uživati. Kamenjari su i sad lijepi pa se ne bi dalo zaključiti koje je godišnje doba u tvom vrtu. Gazanije me svaki put oduševe u svojoj cvjetnoj ljepoti i zelenilu lišća. Potrebna im je samo zraka svjetlosti i one otvaraju svoje pupove. Imaš i bugenviliju (koju vrstu?), bit će to prekrasanraskošan cvjetni ukras. Da li ti je mimoza iste vrste kakvu si već imala i koja je nažalost otišla ili je ovo kalemljena mimoza? Utržak ti je jako vesel i lijep.Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up 
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 17:18
 Nije ni čudo što toliko voliš Njivice. Tko ih ne bi volio kad su prekrasne i uvjek tako rascvijetane.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 16:59
pa u tebe cvijeta kao da je sred ljeta, predivne su ti rascvijetane biljčice
nisan ni ja orezivala moje klematise, to radim u veljači, cikasica i bogumila su ti super, ne bi se trebale smrznuti, pokloni iz konzuma su ti prekrasni!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 12:46
e vaš sam odmorila oči na ovim tvojim prelijepim slikama i malo se podsjetila na lijepe ljetnje dane smile177
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 12:17
Kad sam vidjela onu prvu sliku, skoro sam postavila glupo pitanje: A tko ti jr zalijevao dok te nije bilo, da ti je još tako rascvjetano?LOLLOL
Naravski kiša!
Ipak je otok malo topliji, još imaš lijepog cvijeća. A bome si i lijepo utržila onako usput!Thumbs%20Up
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 12:14
Vilmač i Nataly, hvala što ste svratile kod mene u Njivice! Nataly, definitivno tako blizu a tako daleko, dobro kažeš! Ovdje čovjek makar i poslom došao, odmori i dušu i tjelo. Nismo daleko od Njivica i nastojim svako toliko i van sezone doći da udhnem ovaj zrak. Jako volim Njivice.

Ne volim što mi na photobucket u ne ide stavljanje slika i smanivanje, ogromne su. Šmrcko mi je dala upute ali nisam dobro skužila dok se malo ne uvježbam ili dok mi baka uživo ne pokaže.
Oprostite na tome, valjda ću i ja to naučiti.

Sada žurim... žurim... Odoh u Rijeku!smile79
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 12:06
smile94
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:59
Teško mi je zamisliti da iako sam (po mom mišljenju) "začas" u Njivicama - kod tebe je rascvjetano a kod mene debeli minus.

Tako blizu, a tako daleko....smile113
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:52
A Konzum na Krku je zaista neodoljiv! Uvjek lijepih, aktualnih ukrasa pa eto ja počastila sebe!

Posuda za pšenicu, nekako ću je preseliti u ovu novu kada nikne.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:50

OVE TRI SLIKE SU OD LJETOS, da ne bude zabune! Zato kažem:

Jedva čekam ljeto i da me moje biljčice razvesele cvjetovima na ovakav način, barem ovdje u Njivicama:

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:36
I najveće radost je moja BUGENVILIJA!

Bugenvilija se dobro drži, posađena je ovo proljeće i nije cvala ove godine, valjda tako treba? Na istom mjestu su mi uginule dvije a ona je treća ( možda sreća). Voljela bih da se popne do kata, tada mi nebi trebalo cvijeće na balkonu, ona bi bila dovoljan ukras zgradi. Nisam je dirala, orezivala, pustila sam je tako, narasla je oko metar za sezonu. Sva je zelena i ne misli odbaciti lišće. Neznam šta će joj se dalje događati? Zaštitila sam je do pola, omotala pa ćemo vidjeti. Ako imate kakav savet, dojavite mi.

Ovo do bugenvilije je clematis od susjede THE PRESIDENT ali ga nije orezivala, trebala je sada. Nisam htjela dirati bez dogovora...

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:31
Mimoza mlada, valjda će ostati, dosta je narasla:

Mlada ruža penjačica ( neznam koja se primila, samo sam je "piknula" i lonicera (od reznice iz Rijeke mi se primila):

Cikasica je isto nježna, zaštitila sam je pa će valjda sve biti dobro:

Viburnum rhytidophyllum , umjesto nega će doći od željke JACARANDA:

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:25
Neven i puzajuća lantana, agave.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:21
Pelargonije sam ošišala i ostavila na balkonu a one me darivale cvjetovima! Pa tko ih nebi volio?

Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:19

prekrasan pogled sa terase!smile149

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 11:12

Da vas svih pozdravim iz hladnih Njivicasa Krka! Ovdje je vedro ali vidim i nešto toplije nego u Rijeci. Ovdje sam više poslovno nego privatno, samo na dan, dva, danas sam u Rijeci.

Preselit ću se malo u Njvice na Krku sa slikama.
 Razveselile su me moje cvjetne biljčice koje nisam duuuggooo vidjela!

Evo da to podjelim sada sa vama:

senecio angulatus od Lantane ( hvala još jednom draga lantana!)

Kala cvjeta!!!

I neumorna gazanija:

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 15:20
Free nećeš me uvjeriti za nobile al nek ti bude. Imam ih prek 50 komada orhideja i velim ti kak moj radi,možda stara grana ne odumre i možda ima još pokoji cvjetić ALI uvijek potjera mladu granu koja onda cvate.I ja ti to govorim iz iskustva skoro pa 20-godišnjeg. Ak buš dobra dobiš monstruma i bez hipnoze
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 90>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.