Moji vrtovi, moj okoliš |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 90> |
Korisnik | ||
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Puno lijepih novosti a za malo kunića! Takve su nam kupovine najdraže.
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
Smežuraju se ocvali cvijetići ali grana ostaje zelena, kada ocvate,ja presađujem, u koru za orhidele, odvojim jednu do dvije grančice od matične biljke, i zasadim u posebnu teglu!!! Ono Tijino zeleno čudo je moja ovogodišja grana odvojena u proljeće a imala je cvjetiće prve godine A prvi dendrić sam dobila razmnožavanjem sasvim slučajno, odrezala sam granu na kojoj nije bilo ni jednog listića. Odrezala i tek onda išla na google tražiti nešto o razmnožavanju dendrića, pa me djeca potjerala od kompa, pa vrt, pa kuhanje pa ona svašta, ukratko, najmanje 5 mjeseci je grana bila na ormariću, pa brišeš prašinu pa ti smeta, pa je pomakneš na donju policu, pa padne na pod, pa je pas nosa u ustima cijeli dan, naravno i prožvače malo,čak je i dvaputa vadila iz koša za smeće i na kraju meni se smilovala i ja kod jednog presađivanjanja samo utaknem u teglu sa korom, i nakon 2 tjedna ja vidim debela zelena grana izlazi kraj stare, porasla je na tri četiri i za svu golgotu kaj je prošla, darovala mi prekrasne cvijetiće, od tada smo nerazdvojne!!! ![]() Cijela ova priča je s ciljem!!!!!!!! Kada se dokotrljam kod tebe, i nakopamo se u tvom 5000 metarnom vrtu i presadimo milion biljčica, a ti onda imaš na kraju dana, blago teleči pogled, kao zaljubljeni tinejđeri, plus toga umorna si da nemožeš ni prstom više mrdnuti, e onda te ja vrlo lako nagovorim da izvadiš jednu grančicu tvog "zelenog monstruma"!!!!! A ti to, bez puno nagovaranja sretna ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Imam drvo života, potomak drveta koje je donešeno prije puno godina iz Afrike, a nikad još nije cvjetalo. Nisam još vidjela cvijet. Ako netko ima naslikajte ga da vidimo.. Ja sam isto do kasno na ovim stranicama i sve pregledavam a ponekad i napišem koju a sve biljke su mi lijepe i uživam sve ovo vidjeti.
|
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Hvala draga vilmač, razveselio me je tvoj buket i posjeta! Dođi mi opet
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Draga lantana, hvala što si me posjetila. Nije tako lijepo i živo kao kod tebe, ja ti tamo rado dođem a ponekad i nešto napišem. Moje drvo života nije cvalo, to sam prvi put čula od tonija. čekam da se i to čudo dogodi
![]() Jesi li slikala to i na kojoj je tvojoj stranici,nisam primjetila. Rado ću se vratiti u nazad, kod tebe na u vrtu i Bolu je predivno!
|
||
![]() |
||
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
U zaostatku sam puno, vidim ima tu puno noviteta, lijepe su ti božićne zvijezde
![]() ![]() |
||
život je more
|
||
![]() |
||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
|
Free tvoj je onda neki super,moj na granama cvate jednom i onda se smežuraju ali zato pusti nove pa onda cvate na njima.Budemo vidli kak bude kod Mire,kod njih se nikad ne zna |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() |
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
Bilo mi je zadovoljstvo
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Dobro mi došla, noćna družice! Oko ponoći smo i to je naše vrijeme ( ima nas takvih dosta
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Draga Jagoda, hvala na posjeti! Od tebe svega dobroga možemo naučiti pa i dobro tržiti!
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
![]() Vidimo se, nadam se..
|
||
![]() |
||
|
Hana, dendrobium (ovaj što cvate ispod listića po cijeloj stapki) cvate stalno na tim granama, a onaj dendrobium koji cvate na vrhu cvjetne stapke cvate samo jednom i ta grana više ne cvate. Govorim iz vlastitog iskustva!!!!
![]() Mira, dok cvate, ne diraj ga, poslije cvatnje daj mu malo vremena da se odmori i skupi snagu za nove pobjede, onda ti njega lijepo izvadi iz tegle, pod mlazom mlake vode isperi korjenje od kore u kojoj je posađen, kada je opran korjen lako vidiš gdje se može odvojiti, bez rezanja nožem, samo rukama razdvoji. Ako posadiš u posebnu teglu jednu granu, brzo če te obradovati mladicama koje jako brzo rastu!!!! ![]() |
||
|
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
|
Mirek , pa ti si krasne stvari pripremila ! Kakve ce to biti divne slikice kad to poraste i procvijeta !
![]() |
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
|
Miro draga, vidim da si bila u obilasku Bauhausa i da si se lijepo obnovila...Kopiraš me, ha, u kupovanju na akcijama...Božićne zvijezda su prekrasne, nisam još kupila, morati ću ove dane barem jednu...
![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
|
Nadam se da ću se sutra i ja počastiti sa ovako lijepim Božićnim zvijezdama...
|
||
![]() |
||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
|
den. nobile cvate samo na novim granama ali kad ocvatu stare možeš odvojiti i posaditi posebno,potjerati će nove izdanke. Keiki nekad potjera di mu se prohtije,il iz korijena ili iz stapke,nema pravila |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Milice7, drago mi je da si navratila kod mene a tvoje darove ću poslikati u proljeće
![]() Baka, draga, pa i vi ste me malo pojetila! Hvala! Pitat ću OTOK za savjet za božićni kaktus. Žao mi je da nećete u sutra biti na kavi... Neka sve bude dobro pa se vidimo drugi put.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 90> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |