Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Decoupage-salvetna tehnika-naši radovi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Decoupage-salvetna tehnika-naši radovi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 34>
Korisnik
Poruka
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 0
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 15:16
Originalno poslano od člana darla darla napisao:

E taj, bas taj. Evo sad sam ga i ja nasla. Sta ces, plavusa, ne trebam ni reci [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot100.gif" height="53" width="56" align="absmiddle" alt="smile42" />

Nemoj tako.... moja najbolja frendica je plavuša...i to " varikina " plavuša.... i ne trebam joj niš govoriti... odavno smo na " telepatskom razgovoru "
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
darla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2008 u 15:10
E sad ja opet imam pitanjca.......................
Jel netko pokusao primjeniti decoupage na zidovima? Ja bih nesto malo oslikavala pa sam mislila isprintati uzorak na taj rizin papir koji se tak hvali i lijepiti mozda cak Drvofixom tak da jednog dana mogu oprati kad mi dosadi.
Ustvari dvoumim se jel bi sama slikala s bojama ili kupila sablonu ili lijepila motive. Bas sam u nedoumicismile181
Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2008 u 15:45

E sad ja opet imam pitanjca.......................
Jel netko pokusao primjeniti decoupage na zidovima? Ja bih nesto malo oslikavala pa sam mislila isprintati uzorak na taj rizin papir koji se tak hvali i lijepiti mozda cak Drvofixom tak da jednog dana mogu oprati kad mi dosadi.

Ustvari dvoumim se jel bi sama slikala s bojama ili kupila sablonu ili lijepila motive. Bas sam u nedoumici[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot61.gif" height="44" width="66" align="absmiddle" alt="smile181" />

A kaj bi točno htjela raditi?

Ja sam sama crtala po zidu stepeništa....ali samo zato kaj nisam našla šablone koje sam htjela.....

Recimo ovaj nekaj ..... http://www.miraentuinterior.com/?seccion=catalogo&categoria=1

Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2008 u 15:47
Ne znam zakj mi nije dao direktni link....
Napravi copy-paste
Na vrh
darla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2008 u 16:17
Da, vidla sam vec tu stranicu pa me inspirirala...........stvarno je super....
Tak nesto sam i htjela.
Imam jedan zid na kojem je ostri prijelaz sa zelene na bijelu boju i po toj crti bi, da malo ublazim (ili naglasim) prijelaz stavila na zid neko drvo - trenutna mi je zamisao benjamin ili nesto kao brsljan sto se penje po cijelom zidu. Sve bi to u jednoj boji.....
E onda bi ispred toga stavila pravu biljku......eto to je ideja zasada.....mozda na ovom tecaju dobijem neku ideju koja je malo bliza realnosti.

Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2008 u 09:05

Da, vidla sam vec tu stranicu pa me inspirirala...........stvarno je super....
Tak nesto sam i htjela.

Imam jedan zid na kojem je ostri prijelaz sa zelene na bijelu boju i po toj crti bi, da malo ublazim (ili naglasim) prijelaz stavila na zid neko drvo - trenutna mi je zamisao benjamin ili nesto kao brsljan sto se penje po cijelom zidu. Sve bi to u jednoj boji.....

E onda bi ispred toga stavila pravu biljku......eto to je ideja zasada.....mozda na ovom tecaju dobijem neku ideju koja je malo bliza realnosti.

Nakon što sam vidjela tu stranicu, totalno sam poludila za tim šablonama..... ima zaista super ideja.... tvoj si zid baš tak nekak i zamišljam ... kao spoj te dvije boje idealno bi bilo neko drvo....lišće....ili sl.

Btw, jedna poznata (sa tečaja ) je rekla kako bu oko WC školjke napravila bršljan u decoupagu ...
tak da niš nije ne moguće...iako bi ja osobno rađe išla na ručno oslikavanje...
Na netu nađeš nekaj kaj ti se sviđa...izprintaš si i na osnovu toga si napraviš skicu na zidu koju onda obojiš....
Na vrh
darla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2008 u 11:59
Leonarda, Hippy, ja opet imam pitanja (eto kad plavusi pokusavas nesto objasniti smile42)
Krenula ja raditi tako kako sam shvatila ovo s nekoliko boja u tanjuricu i spuzvicom i smirgl papirom..... i sad citam korak po korak sta ste napisale i vidim da ide prvo uzorak pa onda tufkanje s tih 4 boje. Pa kaj se farba preko uzorka?
Ja nazalost ne mogu farbati s lakom za camce jer jako smrdi, a nemam prostora gdje bi mogla dopustiti taj smrad (zbog djece) tak da cu morat s akrilnim lakom premazivati. Al, Leonarda, svejedno hvala na savjetu...uskoro cu bit u prilici i to isprobat...
Mogu li uopce to postici s akrilnim lakom?
Na vrh
leonarda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje leonarda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2008 u 12:18
darla...
zaljepi uzorak...i nadji najslicniju boju koja pase rubovima uzorka ,tada uz uzorak...mozes i malim kistom..tufkas sve okolo pa sire i sire...usput mozes mjesati vise nijansi boje.....itufkas..smile74..ako ti boja ne pase predji drugom preko istog tufkanja....kuzis....nije tesko ne mozes pogrijesiti....smile123
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
Na vrh
bubamara22 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1149
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubamara22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2008 u 23:58
bok! ja sam ovdje nova, a i nova sam u salvetnoj tehnici.......samo bih vas molila za jedan savjet....radila sam okvir za slike i ljepila motiv bubamara na bijelu mat podlogu (drvo), i sve je ok ispalo samo što se vidi rub tj. onaj dio salvete koji je bio oko bubamare, pa mi sad nije jasno zar svaki motiv moram rezati točno da ne ostane nimalo salvete oko motiva.......ili to nestane nakon lakiranja? molim za pomoć.........i hvala unaprijed
Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 11:26
Originalno poslano od člana bubamara22 bubamara22 napisao:

bok! ja sam ovdje nova, a i nova sam u salvetnoj tehnici.......samo bih
vas molila za jedan savjet....radila sam okvir za slike i ljepila motiv
bubamara na bijelu mat podlogu (drvo), i sve je ok ispalo samo što se
vidi rub tj. onaj dio salvete koji je bio oko bubamare, pa mi sad nije
jasno zar svaki motiv moram rezati točno da ne ostane nimalo salvete
oko motiva.......ili to nestane nakon lakiranja? molim za
pomoć.........i hvala unaprijed

Sve ovisi što želiš " dobiti "
Ima raznih tehnika i mogućnosti kombinacija..... ja recimo, volim kada se motiv sa salvete " totalno stopi " s podlogom....ali imam i radova gdje sam " čupkala " oko motiva da bi dobila efekt kao npr, mali anđeli na oblacima.... to obavezno čupkam
Naravno, ovisi i koje ti je boje podloga....lakom baš ne budeš previše sakrila višak salvete...bar iz mog iskustva    
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubamara22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 16:56
puno hvala na odgovru, onda se bacam na detaljno rezanje.....Unhappy

Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 20:32
Malo sam se zabavljala salvetnom tehnikom na crijepu, a evo i kako mi je uspjelo...prosudite sami...
U svakom slučaju, uz mala sredstva i malo truda do dekoracije za zid...

ovako izgleda na zidu

Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 21:11
Prekrasno je!
smile39
smile39
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 23:28
Moram se opet diviti.Već sam te pohvalila u tvom vrtu no moram i tu,Dadasmile141
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 11:13
Dada, super je! Posebno ovaj prozorčić u sredini!Hier%20klicken!
Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 11:37
Proljeće...daj si izbriši malo inbox...nemrem ti poslati pp
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 12:29
Jesam...Wink
Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 14:05
Originalno poslano od člana bubamara22 bubamara22 napisao:

bok! ja sam ovdje nova, a i nova sam u salvetnoj tehnici.......samo bih
vas molila za jedan savjet....radila sam okvir za slike i ljepila motiv
bubamara na bijelu mat podlogu (drvo), i sve je ok ispalo samo što se
vidi rub tj. onaj dio salvete koji je bio oko bubamare, pa mi sad nije
jasno zar svaki motiv moram rezati točno da ne ostane nimalo salvete
oko motiva.......ili to nestane nakon lakiranja? molim za
pomoć.........i hvala unaprijed

Evo to su ti moji uradci sa anđelima gdje sam " čupkala " oko motiva da bi dobila oblačiće

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubamara22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 17:47
prekrasno.....  Thumbs%20Up   .......mislim da sam sad shvatila poantu......
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 08:51
http://i37.servimg.com/u/f37/12/17/41/08/th/dsc01310.jpg
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.