Decoupage-salvetna tehnika-naši radovi |
Odgovori | Stranica <1 678910 34> |
Korisnik | |
hippy
Trajnica Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 0 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj tako.... moja najbolja frendica je plavuša...i to " varikina " plavuša.... i ne trebam joj niš govoriti... odavno smo na " telepatskom razgovoru " |
|
Sponzorirani linkovi | |
darla
Upravo klijam Pridružen: 07 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad ja opet imam pitanjca.......................
Jel netko pokusao primjeniti decoupage na zidovima? Ja bih nesto malo oslikavala pa sam mislila isprintati uzorak na taj rizin papir koji se tak hvali i lijepiti mozda cak Drvofixom tak da jednog dana mogu oprati kad mi dosadi.
Ustvari dvoumim se jel bi sama slikala s bojama ili kupila sablonu ili lijepila motive. Bas sam u nedoumici
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kaj bi točno htjela raditi? Ja sam sama crtala po zidu stepeništa....ali samo zato kaj nisam našla šablone koje sam htjela..... Recimo ovaj nekaj ..... http://www.miraentuinterior.com/?seccion=catalogo&categoria=1 |
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam zakj mi nije dao direktni link....
Napravi copy-paste |
|
darla
Upravo klijam Pridružen: 07 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, vidla sam vec tu stranicu pa me inspirirala...........stvarno je super....
Tak nesto sam i htjela.
Imam jedan zid na kojem je ostri prijelaz sa zelene na bijelu boju i po toj crti bi, da malo ublazim (ili naglasim) prijelaz stavila na zid neko drvo - trenutna mi je zamisao benjamin ili nesto kao brsljan sto se penje po cijelom zidu. Sve bi to u jednoj boji.....
E onda bi ispred toga stavila pravu biljku......eto to je ideja zasada.....mozda na ovom tecaju dobijem neku ideju koja je malo bliza realnosti.
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon što sam vidjela tu stranicu, totalno sam poludila za tim šablonama..... ima zaista super ideja.... tvoj si zid baš tak nekak i zamišljam ... kao spoj te dvije boje idealno bi bilo neko drvo....lišće....ili sl. Btw, jedna poznata (sa tečaja ) je rekla kako bu oko WC školjke napravila bršljan u decoupagu ... tak da niš nije ne moguće...iako bi ja osobno rađe išla na ručno oslikavanje... Na netu nađeš nekaj kaj ti se sviđa...izprintaš si i na osnovu toga si napraviš skicu na zidu koju onda obojiš.... |
|
darla
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leonarda, Hippy, ja opet imam pitanja (eto kad plavusi pokusavas nesto objasniti )
Krenula ja raditi tako kako sam shvatila ovo s nekoliko boja u tanjuricu i spuzvicom i smirgl papirom..... i sad citam korak po korak sta ste napisale i vidim da ide prvo uzorak pa onda tufkanje s tih 4 boje. Pa kaj se farba preko uzorka?
Ja nazalost ne mogu farbati s lakom za camce jer jako smrdi, a nemam prostora gdje bi mogla dopustiti taj smrad (zbog djece) tak da cu morat s akrilnim lakom premazivati. Al, Leonarda, svejedno hvala na savjetu...uskoro cu bit u prilici i to isprobat...
Mogu li uopce to postici s akrilnim lakom?
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
darla...
zaljepi uzorak...i nadji najslicniju boju koja pase rubovima uzorka ,tada uz uzorak...mozes i malim kistom..tufkas sve okolo pa sire i sire...usput mozes mjesati vise nijansi boje.....itufkas....ako ti boja ne pase predji drugom preko istog tufkanja....kuzis....nije tesko ne mozes pogrijesiti....
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
bubamara22
Odrastao grm Pridružen: 01 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 1149 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok! ja sam ovdje nova, a i nova sam u salvetnoj tehnici.......samo bih
vas molila za jedan savjet....radila sam okvir za slike i ljepila motiv
bubamara na bijelu mat podlogu (drvo), i sve je ok ispalo samo što se
vidi rub tj. onaj dio salvete koji je bio oko bubamare, pa mi sad nije
jasno zar svaki motiv moram rezati točno da ne ostane nimalo salvete
oko motiva.......ili to nestane nakon lakiranja? molim za
pomoć.........i hvala unaprijed
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve ovisi što želiš " dobiti " Ima raznih tehnika i mogućnosti kombinacija..... ja recimo, volim kada se motiv sa salvete " totalno stopi " s podlogom....ali imam i radova gdje sam " čupkala " oko motiva da bi dobila efekt kao npr, mali anđeli na oblacima.... to obavezno čupkam Naravno, ovisi i koje ti je boje podloga....lakom baš ne budeš previše sakrila višak salvete...bar iz mog iskustva |
|
bubamara22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
puno hvala na odgovru, onda se bacam na detaljno rezanje.....
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam se zabavljala salvetnom tehnikom na crijepu, a evo i kako mi je uspjelo...prosudite sami...
U svakom slučaju, uz mala sredstva i malo truda do dekoracije za zid... ovako izgleda na zidu |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno je!
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram se opet diviti.Već sam te pohvalila u tvom vrtu no moram i tu,Dada
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proljeće...daj si izbriši malo inbox...nemrem ti poslati pp
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesam...
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo to su ti moji uradci sa anđelima gdje sam " čupkala " oko motiva da bi dobila oblačiće |
|
bubamara22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno..... .......mislim da sam sad shvatila poantu......
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |