Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 678910 84> |
Korisnik | ||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Biljčice na prvoj, trećoj i četvrtoj slici imaju pupoljke i to jako slične (slikano je jučer) |
||
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovu krasulu koju ima Nena imam i ja i nisam znala da cvate. A što se tiće "teta" po dućanima njih bolje ništ ne pitati samo se zbune jadne. Ja u Baumaxu kupila pije tri tjedna neku biljćicu za 5 kuna na tegli piše nešto što nema veze s njom a "teta" blage veze nema. |
||
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Otok, malo sam proučila tvoje biljke i sa 100 %-tnom sigurnošću mogu ID ovu posljednju jer je imam i ja. To je Crassula portulacea.
Biljka sa 1. fotke mi liči na Crassulau Blue bird. To je inače hibrid između C. ovate i C. arborescens.
Biljčica sa 3. slike ako cvate sitnim tamno rozim cvjetićima bi trebala biti C. schmidtii. Nju sam imala, ali mi je propala pa je sada ne mogu usporediti sa tvojom slikom kako bih bila sigurna.
4. mi sliči, ali samo sliči na C. capitelu ili C. tetragonu, a za biljku sa 5 slike bih rekla da uopće ne spada u crassule.
Na 2. slici bi mogla biti Crassula, ali nemam pojma koja. Sliči mi na izgužvanu C. ovatu.
Oprosti na ovom komentaru, ali bi bilo lakše identificirati kad bi slike bile malo kvalitetnije, jasnije i da se vidi cijela biljčica.
|
||
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sto se tice Kikinie Crassule mogla bi biti Crassula Falcata..iako su njeni listovi ukrsteni..imaju istu debljinu lista..mozda je svoja mlada.. Trebalo bi je usporediti..
A sto se tice zadnje slike od Otok,mogla bi biti Kalanchoe Marmorata.. I za jednu i za drugu kazem "mogle bi biti" jer ja ipak nisam Veliki poznavalac biljki kao vi ... ali gledajuci je ovako,lici na Kalanchoe samo sto su joj liske malo razbacane.. I ja sam svoju kupila pod imenom "kaktus" a nema nikakve veze s istim! |
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Džomba, ja nisam nikakvu Crassulu okačila na ovu temu. Da nisi možda nešto pobrkala?
|
||
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala objema.
Uglavnom, moja dubiozna krasula je još mala (teglica je 6 cm), pa će se vjerojatno bolje moći odrediti kad malo poraste. Zasad se dobro drži, nazire se novi par listića, već drugi u zadnjih mjesec i pol otkako je imam.
|
||
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nana, poznati su mi ovi problemi o kojima pišeš. Imam oko 200 vrsta što kaktusa, što sukulenata i pokušavam ih sve identificirati. To je ludilo od posla i mislim da nikad neću uspjeti baš svima dati imena. Ne rijetko mi se i dešava da moram teglu s biljkom nositi pored kompa ne bih li je lakše identificirala.
Najveći problem je u tome što se biljke izgledom razlikuju ovisno o svojoj veličini, starosti, a isto tako i zbog načina uzgoja i mjesta gdje nam stoje. A, ove hibridne vrste koji naši uzgajivači svakodnevno uzgajaju....boli glava. Ima ih jako puno, a razlike, znaš i sama, ili ogromne ili toliko minimalne da ih ni najiskusnije oko teško uoči.
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja vidim Kika da ti sve znaš o kaktusima i sukulentima, pa i o drugim biljkama, svaka čast, a vidim i da imaš ogromnu kolekciju, pa daj nam malo pokaži svoje kaktuse i sukulente.
|
||
život je more
|
||
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
200 VRSTA??? Pa gdje to držiš? Na sreću da ne traže puno vode, zamisli računa. Naravno da nećeš nikad identificirati sve, jer dok stigneš do 190-tog već ćeš nabaviti još barem 20 novih. Htjela bih pomoći pri identifikaciji Otokine 3. slike. Nažalost, ova moja (najvjerojatnije) C. schmidtii nedavno je doživjela bombardiranje šutom, nadam se i preživjela. Morala sam je puhati, četkati, prati. Prije toga je bila lijepi uspravni rascvali grmić, sad su joj neke grančice svinute, neke polomljen a i bez toga je vrlo krhka. |
||
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jesam,Izvini... .. bio je to cvijet oda Nana, a ti si ostavila komentar ispod nje.. Izvini !!!! |
||
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Džomba, sve 5, događa se.
Lantana, malo sam lijena smanjivati i kačiti fotke, pa je to i glavni razlog što ih ne kačim. Doduše, ovo ljeto sam fotkala svoje mesnatice jednog po jednog, a to bi bilo stvarno previše da pokačim na forum. Imam možda samo par fotkica gdje se vidi jedan dio moje kolekcijepa ću vam to negdje okačiti kad otvorim neku temu.
Nana, ljeti ih držim na terasi, a zimi, bolje i da ne pitaš. Zakrčim cijelo stepenište biljkama tako da je prava vratolomija kad se probijam do stana. A što se zalijevanja tiće, negdje sam već i napisala da ja svoje kaktuse kad su u vegetaciji zalijevam dosta obilno. Najmanje 2 puta tjedno. Za to koristim kišnicu, ali ne toliko zbog štednje koliko što je ona daleko bolja od klorirane vode iz gradskog vodovoda.
|
||
Nana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja skupljam kišnicu, jer zg voda je osim klora prepuna kamenca. Nemam otvoreni izlaz iz oluka, pa možeš mislit kak me susjedi iz zgrade preko puta gledaju ko luđakinju kad po najvećem pljusku premečem razne posude po terasi. Ali mene tješi da bar nekom uveseljavam dosadne i tmurne kišovite dane.
Slatko sam se nasmijala zamišljajući kako se provlačiš između kaktusa po stepenicama čuvajući npr. najlonke
Ja manje primjerke svoje vrlo skromne kolekcije zimi držim između 2 stakla na južnim prozorima, gdje u to doba godine nema sunca, ali je jako svjetlo i to im odlično paše. Zato se naradim kad treba prozračiti. Problemi nastaju kad prerastu prozor. Stan je topao, a ulaz u kuću (ja sam u prizemlju) je vrlo mračan, pa bih u proljeće imala albino žirafe umjesto kaktusa.
|
||
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Eh, da su samo kaktusi kod mene, bilo bi dobro s obzirom da ih je puno maleckih. Osim njih tu je i puno trajnica koje trebam zimi spremati u kuću.
Jednom sam padala po stepenicama i naravno...... na kaktus. Ne daj bože da sam pogodila oleander ili slično, već Echinokaktus grusoni koji je jedan od najvećih primjeraka u mojoj kolekciji. I naravno, dočekala sam se na njemu s rukom. Kako mi je izgledala šaka i podlaktica mislim da ne trebam ni spominjati s obzirom da on ima bodlje koje više liče na zakrivljene nožiće nego na igle.
Ovo tvoje zimovalište na prozoru između stakala je O.K. i vjerujem kako im je tamo savršeno. S druge strane mislim da im ni u mračnom hodniku ne bi bilo loše, ali samo pod uvjetom da temperatura ide do max. 7 stupnjeva i naravno, bez kapi vode. Kad su na hladnom i u suhom kaktusi ne rastu pa vjerujem kako ti se ne bi ni izdužili u tim uvjetima.
|
||
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A ja sam mislila da se samo to meni događa. Kako si izvadila bodlje? I njegove imaju kukicu na kraju. Ja se jednom grdno porječkala s MM i otišla se baviti kaktusima da se utješim. Imam onu opuntiu kao stup višu od metra. Kako sam bila bijesna nisam pazila i ona se nagnula. Oko 3 bodlje duge skoro 5 cm mi se zabole u tjeme. Možeš misliti s kojim zadovoljstvom mi ih je iščupao.
|
||
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vera, njegove nemaju kukicu na kraju pa nisam ništa morala vaditi, ali sam zato imala poderotine, rane i podljeve krvi na rukama.
Za tu Opuntiu znam. To je najvjerojatnije Austrocylindropuntia subulata. Imam je i ja, ali takvih uboda nisam imala osim koji puta u prst. Zato ju je iskusio MM, a i moj kućni ljubimac ju je jednom ulovio repom. Jako je nezgodna upravo zbog tih kukica na kraju koje više liče na udice. Idući puta pripazi i radije ciljaj da se MM uhvati jer su oni "manje osjetljivi na bol", bar se tako prikazuju.
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ova malecka crassula se priprema za cvijetanje.. ..
|
||
||
Odgovori | Stranica <1 678910 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |