Krizantema - Chrysantemum |
Odgovori | Stranica <1 678910 12> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nema na čemu,zato smo tu da pomognemo jedni drugima zer ne!? I kod mene je ovu zimu bilo -12 nekoliko dana za redom pa su preživile vani ali ti za svaki slučaj možeš nešto stavit na sigurno |
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su krizanteme iz mog vrta,konačno sam uspjela,molim admina da one neuspjele pokušaje izbriše,a sada ću staviti ove nove koje sam kupila ove godine i koje bi htjela sačuvati
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OSica, krizanteme su ti prekrasne obrisala sam neuspjele slike...preporučena veličina slika za forum je 480x640
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš zgodno pčelica je izbrisala osici slike ha...ha..
osica prekrasne su ti krizanteme.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pčelica7 hvala, u buduće ću smanjiti slike,hvala ajama
|
|
exsa
Novo sjeme Pridružen: 28 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Budući da sam novi na forumu najprije pozdrav svima. Sada zašto se javljam. Kao većina članova dobio sam prekrasnu krizantemu (u loncu sa zemljom). Presadio sam je vani u zemlju i imam namjeru nakon prestanka cvatnje orezati kako kažu do zemlje. Htio bih na proljeće „umnožiti“ broj mojih krizantema. Nakon puno „guglanja“ najdetaljniju proizvodnju presadnica našao sam na prvoj stranici ovog foruma od vašeg člana „Jelsa“. Ne primjećujem da se više javlja, a ima jedan dio u objašnjenju koji mi baš u potpunosti nije jasan. Molio bih Jelsu ili nekog drugog tko zna da mi malo pomogne evo o čemu se radi: Citirat ću dio o kojem se radi: … Orezanu biljku ostavimo na prohladno mjesto do početka proljeća kada je stavljamo na toplije mjesto. Krizantema zahtjeva mnogo hranjiva, stoga je u to vrijeme redovno prihranjujemo kompleksnim gnojivima sa naglašenim dušikom. Sa time potenciramo izboje iz zemlje koji bi trebali biti snažni. Kad narastu 8-10 cm prikraćujemo ih na jednu polovinu tj. ostavljamo 3-4 internodija. Nakon kratkog vremena izbijaju bočne grančice te na njima ponavljamo isti postupak. Prihrana mora biti prisutna cijelo vrijeme. Početkom 5 mj. bočne grančice već su dostigle veličinu za skidanje reznica. Veličina reznice bi trebala biti 3-4 cm. Nakon berbe ,reznice potpomognute hormonom, pikiraju se u mokar supstrat. Šta mi tu nije jasno: - Šta je reznica? Samo bočna grančica ili kompletan izboj zajedno sa bočnim grančicama. - O kojem hormonu je riječ? Nadam se da nisam ispao smiješan i molim Vas za odgovor |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam neki stručnjak za krizanteme.mislim da se radi o reznicama kao kod drugih biljaka ''pelcerima''.bočna grančica se odkine umoči u hormon i posadi u zemlju.na nju bi bilo dobro staviti plastičnu vrećicu da se lakše zakorjeni.o hormonu imamo temu na cif-u.
sve to se naravno radi na proljeće.
neznam koliko ti misliš dobiti biljaka,ali iz iskustva znam da podrezane biljke na proljeće potjeraju i 10-tak izboja.možeš. ih isčupati i sve pojedinačno posaditi
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
exsa
Novo sjeme Pridružen: 28 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na brzom odgovoru.
Presadnice (izboji) su sasvim dovoljne. Bočne grančice i hormoni su za sada prevelika nauka za mene. Nakon presađivanja izboja i nadam se uspješnog primanja dali je potrebno eventualno skraćivanje zbog bujnosti? |
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mene,Ove godine sam kupila dvije krizanteme,s multiflorama sam već nekako nadošla ,ali ove su drugačije.Pitam nekoga tko ima iskustva je li postupak isti kao i sa multiflorama? |
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Exsa,hormon je RHIZOPON za zeljaste biljke,kupiš ga u poljoapotekama,ja sam ljetos s njim eksperimentirala ali ne na krizantemama i uspjela,pa pokušaj,,,,
|
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da ide snijeg mislim da bi sada više trebali komentirati i dijeliti iskustva.Hormon nije problem Exsa,uzmeš pelcerić,skineš doljnje listiće,na jedan papir iz te male bočice istreseš malo tog praha koji je hormon,uvaljaš doljnji dio pelcerića u taj prah i posadiš u vlažnu zemlju,klijalište ili već što imaš i čekaš i to je to
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |