Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zatvorena temaOrhideja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 89>
Korisnik
Poruka
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4717
Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 21:33
stigla i kod mene još jedna. Opet bila akcija u Baumaxu svega 20 kn, pa kako onda da odolim. Pojma nemam koje je boje cvijet, dakle slijedi išćekivanje.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Milena View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 08:13
smile41Pozdrav svima, ja se danas pri put javljam na ovaj forum. Imam orhideju već godinu dana i čini mi se da je jako zahvalna, malo brige treba oko nje. Važno je da je u zemlji za orhideje (hrastova kora), ne uranjati nego često prskati. Meni je matična biljka dobila mladu orhideju. Obe su odcvjetale. Mlada je pustila jedan štap i nekoliko listića. Sada već par mjeseci miruju. Ne znam šta da radim, dali da ih razdvojim, jeli bitno vrijeme (mislim na proljeće). Znam da nekako to zračno korijenje trebam podijeliti. Ima li tko iskustva sa rasađivanjem. Hvala!
Na vrh
bubica 78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 259
Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 11:33
da trebaš ih razdjeliti.

Na mojoj slici ova mala orhideja u ljubičastom lončiću je rasla na ovoj u smeđem lončicu.Trbaš je  otkinuti (odrezati) tako da novoj orhideji ostanu keikiji tj zračno korjenje koje je dovoljno dugo za novu orhideju.

zalijevanje orhideju potapanjem se  isto prakticira, mada ja više volim dobro je zaliti + naravno redovito špricanje.
začin mora teći
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 21:25
moje su sad opet u fazi cvjetanja , i to čak tri su pustile grančice sa cvjetovima , tako da sam onda mirna , unesla sam ih u sobu , jer one vole toplinu 
Na vrh
suzana29 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 24
Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 11:39
halo društvo da se javim ja  imam sad oko desetak orhidea isve su žive i zdrave  ali me zanima jel je moguće daorhideje ocvjetaju ida za oko mjesecdana tjerajunove granćice za cvijet?'kako da znam kad ih treba presaditi i  gdje ima za kupiti tih prozirnih teglica naime imam par orhideica kojima je počelo laganoizlaziti korjenje iz  teglica
žuna
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 324
Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 12:29
I ja sam se zaljubila u orhideje pa sam sad vlasnica dvaju phalova.
Nadam se da će mi uz vašu pomoć dobro napredovati!!!!Wink
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 17:23
Originalno poslano od člana suzana29 suzana29 napisao:

halo društvo da se javim ja  imam sad oko desetak orhidea isve su žive i zdrave  ali me zanima jel je moguće daorhideje ocvjetaju ida za oko mjesecdana tjerajunove granćice za cvijet?'kako da znam kad ih treba presaditi i  gdje ima za kupiti tih prozirnih teglica naime imam par orhideica kojima je počelo laganoizlaziti korjenje iz  teglica

pomojem skromnom znanju o orhidejama nema potrebe za presađivanjem.ti korijeni su vjerojatno zračni i to je normalno.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Ginger View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2008 u 12:48

Ja sam nedavno dobila Phalaenopsis za rođendan, moja prva orhideja. Planiram joj kupiti društvo čim se na nju naviknem. Cijeli stan mi gleda na istok pa mislim da je to u redu. Imam samo pitanje vezano uz seljenje u kupaonu; naime čula sam da orhideje jako vole kad ih se ostavi u kupaoni za vrijeme dok se tuširaš (odgovara im para) i poslije vrati na mjesto, ali onda opet piše na nekoliko mjesta da ne vole da ih se seli. Ima li netko iskustva s "tuširanjem"?

Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2008 u 13:41
nisam to probao ali ne košta te ništa da probaš....i naravno nama izneseš dojmove.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Ginger View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2008 u 17:31
Rezultate ću javiti svakako Smile
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2008 u 20:04
pa jesi sigurna da one vole stalno micanje iz prostorije u prostoriju, ja moje baš ne diram , -sa prozora na stol i nazad  (dok ih natapam )
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2008 u 07:33
u pravilu niti jedan cvijet ne voli da ga se pomiče s jednog mjesta na drugo, pa ne vjerujem da će se to svidjeti i tvojoj orhideji. Moje su stalno na prozoru i kao i Branka mičem ih jedino kod zalijevanja
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2008 u 17:18
uslikala sam orhideje , samo čekam da mi ih sin metne na komp pa vam pošaljem slikice
Na vrh
Ivana-Mia View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1278
Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2008 u 13:16
Hajde Branka,gdje su te slikice.
Nestrpljivi smo.smile213
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2009 u 20:07
Evo na susjednom naslovu sam stavila pupoljke orhideje a ovdje stavljam već pomalo rascvjetalu orhideju.

pa sa druge strane

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2009 u 17:18
Originalno poslano od člana Branka Branka napisao:

pa i ja upućujem samo pohvaleClapmoje su tek sad ponovno procvale  ali neznam koja je boje u one nove , još jednom mogu reći za one koji nisu čuli. jednom u 2 tjedna ih zalijte sa MLIJEKOM, bit će vam zahvalne , ja tako radim već 2 god. i cvjetaju mi non stop. teica ih je  vidjela . samo ja ih ne mičem sa mjesta gdje stoje na kuhinjskom prozoru

A koliko je potrebno mlijeka - deci, 2 dcl.....?
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2009 u 11:25
Ajde kada će već jednom to mlijeko?Branka nas je zaboravila?!Unhappy
Na vrh
Jasenka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 505
Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 12:56
Jučer sam bila u Bauhausu po neki materijal i naravno da nisam mogla odoljeti i otići na cvijeće... i skoro (ma samo malo je falilo) pa sam si uzela jednu orhideju.. stvarno ih je prekrasnih bilo... sva sreća pa se nisam mogla odlučiti koja mi se najviše sviđa Wink

Eh, a sada jedno pitanjce... ovak, u stanu mi je relativno niska temperatura sada preko zime (cca 18-max 20 stupnjeva) po danu i po noći cca 15 stupnjeva, s tim da se radi o podrumskom stanu (znači vlage ima kolko hočeš LOL) samo sa svjetlom se malo oskudjeva (prozori od soba koji su prema istoku su mali i nalaze se baš ispod borova, što konkretno znači ak nekaj hoću čitati u sobama po danu moram paliti svjetlo) jedino bi mogla držati orhideju na kuhinjskom stolu, malo dalje od kuhinjskog prozora koji gleda na zapad, a tamo temperatura zna varirati i do 23-24 stupnja (kad se kuha). Svjetlo je tu po ljeti super (popodne obično spuštam roletu), a i po zimi ima svjetla po danu dovoljno.

Uvijek su mi se sviđale orhideje (da sviđale...preljepe su...smile94) ali sam im uvijek nekako uspjela odoljeti jer sam samu sebe uvjerila da nemam uvjeta za njih....

Eh, sada je moje pitanjce, da li mi se isplati uzimati orhideju (ak se konačno odlučim koju bi uzela /boju/) ili da jednostavno odustanem ... naime bojim se da ću je mučiti jer mi se čini da nemam baš uvjete kakve one traže (konstantna temperatura, puno svjetla...)...

Budite brutalno iskreni smile190... spremna sam... valjda...LOL
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 13:30

Prema opisu tvog prostora čini mi se da bi ti najbolje odgovarala phalaenoipsis orhideja. Važno je da ti nije na propuhu i da preko dana nema direktno sunce koje bi joj oprljilo listove (a to u tvom podrumskom stanu vjerojatno nije slučaj). Što se tiče temperature ni moje nemaju konstantno jednaku temperaturu, (noću obično smanjimo grijanje), nalaze se na sjevernom prozoru i sad su opet u fazi cvjetanja. Prema mom iskustvu važno je samo da ne budu prevelike oscilacije u temperaturi.  

Za boju će ti biti najteže, barem je kod mene tako, jer koju god da vidim svaka mi je lijepa. Tongue
Na vrh
Jasenka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 505
Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 18:37
Ah, znači ipak ima šanse smile126

Puuuno hvala na odgovoru i na savjetu smile78 Sad se još "samo" moram odlučiti za boju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 89>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.