Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Astrophytum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Astrophytum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
Korisnik
Poruka
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 21:37
Neki moj kaktusi imaju takve pjege od udaraca leda pretprošle godine kad je padala tuča iako su pod krovom vjetar ih je dobro našibao to ti mogu biti i osušene ozljede pri transportu ako kažeš da si ga kupio u vrtnom centru trgovci baš ne paze i ne nose jednog po jednog.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 10:23
Miss M. ako su to bila kakva fizička oštećenje iz ranije faze pa su se u međuvremenu zarasle sve OK. Strah me je jedino kakve zarazne bolesti da mi ne strada ostatak zbirke. Zato bi htio znati što je uzrok tih oštećenja.   
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 07:22
Pinus, mislim da se ipak radi o nekoj bolesti. Predlažem ti da ovaj kaktus izoliraš na odvojeno mjesto od drugih i ostavi ga tako do proljeća. Onda ga iznesi postepeno na sunce i stavi ga u polusjenu - ujutro jako sunce, kroz dan polusjena (ispod nekog grma) a zapadno sunce neka ga predvečer indirektno grije. Na taj način ja sam već izliječio dosta mojih primjeraka kaktusa.
Za sve kaktusare, da se vidi razlika između rane od boleštine i stupanj starosti, prikazati ću ovaj moj echinopsis subdenudata (malo je off topic od teme vrste kaktusa ali "igra" za ustanovljenje bolesti....)

Donji dio mu je potpuno odrvenio, ali cvate svake godine obilato, već sam ga prikazivao na forumu.....

Pozdrav............schumysmile202
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 07:26
smile120sve će tebi cvasti,puno pričaš sa bodljikavcimaClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2013 u 14:31
Prinove s sajma cvijeća u Prelogu

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2013 u 14:44
mali kaktus...lijepo si se ponovila
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 14:10

Smile  . . 31. 7. 2013
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 14:21
Pinus.pero u ruke i obavezno ih opraši,ja sam to radila sa svojima i sad sijem mlade.
Meni osobno je to najljepši kaktus!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 15:10

Mali kaktus, hvala !smile75 

Odmah sam ih oprašio i ovo me je iznenadilo. Na gornjoj slici a. m. columnaris ima otvorena dva roza cvjeta i jedan neotvoreni pup. Pola sata kasnije vidim da je zatvorio roza cvjetove a otvorio žuti cvijet (drugi desno) – pazi ovo isti kaktus a dvije različite boje cvijeta istovremeno?

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 16:46
Vidi,vidi,stvarno dvije boje!Moj jedan je isto imao dvije boje,ali tek sutradan kad se otvorio drugi cvijet.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 06:27
prelijepi su vam
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 21:38
za promjenu ću ovdje staviti slike

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 21:56
Ajme ljepote i divote !!!
Ma neću više s tobom i Pinusom da se družim: vaši ko iz apoteke, a iz mojih raste korov Shocked.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 14:39
jučer

danas

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 14:53
Jel imaš sjemenja ? Ja ovih dana stalno skupljam sa astrića, već sam i posijala i nikli ! Jesi vidjela u temi sijanja ?
U srijedu sijem opet.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 15:01
vidjela sam tvoje,bravo,ja ih još skupljam pa ću onda sijati
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 15:04
Mislim da bi trebala sijati što prije, bolja im je klijavost. Kako koje pokupiš, posij ! Ja čekam srijedu, jer je ( valjda) pogodan dan za takve akcije.
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2013 u 22:48
super su vam astrići,ja imam jedan a.ornatum i redovito cvate ali nikad se ne zametne sjeme,u ćemu je kvaka
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 09:27
Trebaš imati još kojega da se međusobno oprašuju a treba im i pomoći pri oprašivanju.
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 11:56
znaći držanje u paru i nježan kist
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.