Astrophytum |
Odgovori | Stranica <1 678910 14> |
Korisnik | |
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki moj kaktusi imaju takve pjege od udaraca leda pretprošle godine kad je padala tuča iako su pod krovom vjetar ih je dobro našibao to ti mogu biti i osušene ozljede pri transportu ako kažeš da si ga kupio u vrtnom centru trgovci baš ne paze i ne nose jednog po jednog.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M. ako su to bila kakva fizička oštećenje iz ranije faze pa su se u međuvremenu zarasle sve OK. Strah me je jedino kakve zarazne bolesti da mi ne strada ostatak zbirke. Zato bi htio znati što je uzrok tih oštećenja.
|
|
schumy
Pustio korijenje Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, mislim da se ipak radi o nekoj bolesti. Predlažem ti da ovaj kaktus izoliraš na odvojeno mjesto od drugih i ostavi ga tako do proljeća. Onda ga iznesi postepeno na sunce i stavi ga u polusjenu - ujutro jako sunce, kroz dan polusjena (ispod nekog grma) a zapadno sunce neka ga predvečer indirektno grije. Na taj način ja sam već izliječio dosta mojih primjeraka kaktusa.
Za sve kaktusare, da se vidi razlika između rane od boleštine i stupanj starosti, prikazati ću ovaj moj echinopsis subdenudata (malo je off topic od teme vrste kaktusa ali "igra" za ustanovljenje bolesti....) Donji dio mu je potpuno odrvenio, ali cvate svake godine obilato, već sam ga prikazivao na forumu..... Pozdrav............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve će tebi cvasti,puno pričaš sa bodljikavcima
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus...lijepo si se ponovila
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus.pero u ruke i obavezno ih opraši,ja sam to radila sa svojima i sad sijem mlade.
Meni osobno je to najljepši kaktus! |
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus, hvala ! Odmah sam ih oprašio i ovo me je iznenadilo. Na
gornjoj slici a. m. columnaris ima otvorena dva roza cvjeta i jedan neotvoreni
pup. Pola sata kasnije vidim da je zatvorio roza cvjetove a otvorio žuti cvijet
(drugi desno) – pazi ovo isti kaktus a dvije različite boje cvijeta istovremeno? |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi,vidi,stvarno dvije boje!Moj jedan je isto imao dvije boje,ali tek sutradan kad se otvorio drugi cvijet.
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepi su vam
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme ljepote i divote !!!
Ma neću više s tobom i Pinusom da se družim: vaši ko iz apoteke, a iz mojih raste korov .
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel imaš sjemenja ? Ja ovih dana stalno skupljam sa astrića, već sam i posijala i nikli ! Jesi vidjela u temi sijanja ?
U srijedu sijem opet.
|
|
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidjela sam tvoje,bravo,ja ih još skupljam pa ću onda sijati
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da bi trebala sijati što prije, bolja im je klijavost. Kako koje pokupiš, posij ! Ja čekam srijedu, jer je ( valjda) pogodan dan za takve akcije.
|
|
|
|
tekel
Upravo klijam Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super su vam astrići,ja imam jedan a.ornatum i redovito cvate ali nikad se ne zametne sjeme,u ćemu je kvaka
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebaš imati još kojega da se međusobno oprašuju a treba im i pomoći pri oprašivanju.
|
|
|
tekel
Upravo klijam Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znaći držanje u paru i nježan kist
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |